הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם מותח הלילה ביקורת על התקיפה של מתקני הנפט שתקפו מטוסי חיל האוויר בטהרן. לדבריו על ישראל להימנע מתקיפת תשתיות שעלולות להביא לפגיעה באזרחי איראן ביום שאחרי קריסת המשטר.
הדמיה של מאגרי הנפט שהותקפו בטהרן.
בציוץ שפרסם בחשבון ה-X שלו כתב גראהם: "בעלות בריתנו בישראל הפגינו יכולת מדהימה בכל הנוגע להפלת המשטר הרצחני באיראן. אמריקה מעריכה זאת מאוד. עם זאת, בקרוב יגיע היום שבו העם האיראני יהיה אחראי על גורלו, לא משטרו של האייתוללה הרצחני.
"בהקשר זה, אנא היו זהירים לגבי בחירת המטרות. מטרתנו היא לשחרר את העם האיראני באופן שלא יפגע בסיכוייו להתחיל חיים חדשים וטובים יותר כאשר משטר זה יקרוס. כלכלת הנפט של איראן תהיה חיונית למאמץ זה".


דבריו של הסנאטור המקורב לטראמפ מגיעים לאחר פרסום של ברק רביד אתמול אודות ביקורת שמתחו גורמים אמריקאים על תקיפת מאגרי הנפט של איראן בטהרן. לדבריו, בניגוד לאמירות שנשמעות בירושלים בדבר תיאום הדוק גם בביצוע התקיפה הזו, בצבא האמריקאי הופתעו מהיקף הפעולות הנרחב של התקיפות. "אנחנו לא חושבים שזה היה רעיון טוב", אמר גורם בכיר בארה"ב.
הסיבה העיקרית להסתייגות האמריקאית לתקיפה, לא נובעת מהתנגדות לפעולה עצמה, שכן אין מדובר בפגיעה במפעלי זיקוק ותשתיות קריטיות אלא רק במאגרי אחסון בלבד, אולם בארה"ב חוששים כי התמונות המדהימות של להבות הענק בטהרן יביאו לזינוק במחירי הנפט בעולם, מחשש לפגיעה משמעותית יותר.
"הנשיא לא אוהב את ההתקפה. הוא רוצה להציל את הנפט. הוא לא רוצה לשרוף אותו. וזה מזכיר לאנשים את מחירי הדלק הגבוהים יותר", אמר יועץ של טראמפ לאתר אקסיוס.





















הבעיה שאם לא תתקוף מטרות אזרחיות – השלטון לא יקרוס…
להרגע…השם יודע מה לעשות…ימח שמם של כל אויבי ישראל שיתפוצצו….נבלות.⁵