גורם מדיני בכיר חשף היום את מכלול היעדים שישראל מבקשת להשיג במסגרת המערכה הצבאית נגד איראן. לדבריו, מדובר בחמישה יעדים מרכזיים הנמצאים בביצוע מקביל. על פי הדיווח של עמית סגל, בטרם פירט את היעדים, התייחס הגורם לרצף החיסולים של בכירי המשטר: "אנחנו תופסים את ראשי המשטר אחד אחד. הם ברחו לאוהלים – אז הורגים אותם שם".
חמשת היעדים
היעד הראשון הוא פגיעה בתעשיות הנשק האיראניות, ובדגש על מערך הטילים הבליסטיים. הגורם ציין כי בשונה מעבר, המתקפות מכוונות כעת לא רק לרכיבים ספציפיים אלא למפעלים שלמים.
היעד השני הוא השלמת השמדת תוכנית הגרעין האיראנית.
היעד השלישי הוא יצירת התנאים שיאפשרו שינוי משטר באיראן.
היעד הרביעי קשור למיצרי הורמוז – פעולה משותפת עם ארצות הברית לסיוע במאמץ האמריקאי באזור.
היעד החמישי, שאותו הגורם הגדיר כעיקרי, הוא שלילת היכולת מאיראן – גם אם ישתנה משטרה בעתיד – לחסום מחדש את מיצרי הורמוז. לשם כך, ציין הגורם, פועלת ישראל יחד עם האמריקאים לקידום צינורות תחבורה ואנרגיה חלופיים שיפחיתו את התלות במיצר.





















