דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי, פרסם היום אזהרה דחופה לתושבי דרום לבנון, ובה הודיע כי צה"ל מתכוון לתקוף את המעברים על נהר הליטאני החל מצהרי היום.
בהודעה נאמר כי הצעד נובע מפעילות חיזבאללה בדרום לבנון, הכוללת העברת כוחות ואמצעי לחימה תחת חסות האוכלוסייה האזרחית. צה"ל ציין כי התקיפות נועדו למנוע שינוע תגבורות וציוד קרבי לידי הארגון.
אדרעי קרא לתושבי האזור להמשיך ולהתפנות צפונה לאזור שמעבר לנהר הזהראני, ולהימנע מכל תנועה דרומה שעלולה לסכן את חייהם.
מוקדם יותר היום, הותקפו תחנות דלק ברחבי דרום לבנון, על מנת למנוע מפעילי חיזבאללה לנוע בדרכים ולתקוף את חיילי צה"ל ותושבי הצפון.
בשבוע שעבר תקף צה"ל לראשונה גשר מעל נהר הזהראני, אחרי התקיפה הזהיר שר הביטחון כי אם ממשלת לבנון וצבא לבנון לא יעמדו בהתחייבותם לפרק את חיזבאללה, ישראל תעצים את תקיפת התשתיות האזרחיות ברחבי לבנון, מדובר בתשתיות שמסייעות לחיזבאללה לצורך ביצוע פעולות טרור.





















