מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, נשא אמש (שלישי) נאום במסגרת אירועי העאשוראא' בלבנון, במהלכו הצהיר כי השלב הבא לאחר הפסקת האש חייב להיות נסיגה ישראלית מלאה משטח לבנון.
לדבריו, ההתנגדות הלבנונית הצליחה לסכל את מטרות המלחמה חרף המחיר הכבד ששילמו הארגון ואנשיו. "התוקפנות נכשלה בהשגת מטרותיה. ההתנגדות והעם הלבנוני שילמו מחיר, אך עמדו איתן", אמר.
קאסם הדגיש כי חיזבאללה מתנגד לכל הסדר שלא יכלול חמישה מרכיבים מרכזיים: נסיגה ישראלית מלאה, הפסקת אש, שחרור האסירים המוחזקים בישראל, חזרת התושבים לבתיהם בדרום לבנון ושיקום הנזקים שנגרמו במהלך הלחימה.
בנאומו שיבח את איראן על תמיכתה בארגון ואמר כי היא נמנית עם "הגורמים המכובדים והישרים ביותר בעולם". הוא הוסיף כי הסיוע האיראני תרם לחיזוק יכולות חיזבאללה במהלך העימות האחרון.
נעים קאסם מזכ"ל חזבאללה הודה בדבריו אמש כי "בלתי אפשרי בכוחו של חיזבאללה לשבור את כוחו של הצבא הישראלי כאשר הם מתמודדים צבא מול צבא".
דברי מזכ"ל חיזבאללה עם כתוביות לעברית.
הבוקר (רביעי) הגיב דובר צה"ל בערבית אל"ם אביחי אדרעי, במתקפה חריפה נגד קאסם וחיזבאללה. "נעים קאסם, נראה שזו הפעם הראשונה שאתה אומר משהו נכון", כתב אדרעי. "כן, ישראל לא נשברת".
אדרעי הוסיף כי ישראל הוכיחה פעם אחר פעם את עוצמתה הצבאית והלאומית, וטען כי הנהגת חיזבאללה בחרה להתעלם מיכולותיה של ישראל למרות שהייתה מודעת להן היטב.
בדבריו הזכיר את מזכ"ל חיזבאללה לשעבר חסן נסראללה, ואת אמירתו המפורסמת לאחר מלחמת לבנון השנייה – "לו הייתי יודע" מה יקרה לא הייתי מתחיל את המלחמה. לדבריו, הנהגת חיזבאללה הנוכחית אינה יכולה לטעון שלא ידעה מול איזו עוצמה היא ניצבת. אילו רק היית לומד מחסן נצראללה, שהודה בפומבי בחרטתו כשאמר "אילו הייתי יודע". היום, אין לכם את המותרות לומר "אילו היינו יודעים", כי הייתם יודעים! ידעתם היטב את היקף הכוח הצבאי, המודיעיני והטכנולוגי שעומד מולכם, ובכל זאת, ובפקודות חיצוניות איראניות, זרקתם את עצמכם אל תהום זו".
אדרעי הוסיף כי תפיסת "קורי העכביש" שבה השתמש הארגון במשך שנים כדי לתאר את חולשתה של ישראל "התפוגגה", בעוד שישראל ממשיכה להוכיח את כוחה ולפרק את אשליות הארגון.






















הכל בעזרת ה' גאוותנים ושחצנים
כוחי ועוצם…חבל
למה להגיב ועוד בחריפות????כלומר מחשיבים את החנזירים בלבנון…חבל!