נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז הערב באופן רשמי כי שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נשיא לבנון ג'וזף עאון, וכי שני המנהיגים הסכימו להתחיל הפסקת אש למשך עשרה ימים.
לפי הודעת הנשיא, הפסקת האש תיכנס לתוקפה הלילה בשעה חצות לפי שעון ישראל, זאת לאחר פגישה שנערכה בוושינגטון בין נציגי המדינות לראשונה מזה 34 שנים.
טראמפ ציין כי הנחה את סגן הנשיא ג'יי-די ואנס, את מזכיר המדינה מרקו רוביו ואת יושב ראש המטות המשולבים לפעול מול הצדדים להשגת שלום מתמשך.
במסגרת ההבנות המסתמנות, כוחות צה"ל הנמצאים בשטח לבנון צפויים להישאר בעמדותיהם לאורך ימי הפסקת האש.
במקביל להצהרת הנשיא, שרי הקבינט המדיני ביטחוני מקיימים ועידה טלפונית דחופה עם ראש הממשלה לקבלת עדכון על פרטי המהלך.
למרות ההתקדמות המדינית, בפיקוד הצפון טרם התקבלה פקודה רשמית לעצירת הפעילות וצה"ל ממשיך לפעול בשטח עד לרגע כניסת ההסכם לתוקף.
במערכת הביטחון מזהים עלייה משמעותית בסבירות לירי רקטות בשעות הקרובות לעבר מרחב הצפון ויישובי קו העימות.
קיים חשש ממשי כי חיזבאללה ינסה לבצע מטחי סיום כבדים לפני חצות, ועל כן התושבים מונחים לשמור על ערנות גבוהה ולהישאר בקרבת מרחבים מוגנים עד להודעה חדשה.





















עם נתניהו לא מנצחים
ככה פשוט
צודק..
אי אפשר לנצח רק כשיבוא המשיח
רק עם בנט ולפיד מנצחים
האמת עם טפשים מגיבים האלו לעולם לא ננצח
לא רוצים לנצח..שיפסיקו לשלוח חיילים להסתכן…אם השם לא ישמור עיר…שווא…..עם ישראל חי….
גם זה אמת
עם כל הכאב וההשפלה, יש בזה משהו נכון, כעת אין לאיראן שום תירוץ, טראמפ זקוק לזה מבית, כדי להראות שלא ישראל היא זו שגורמת לעיכוב להגיע להסכם, שכן מי שמצוי בזירה האמריקאית יודע על הטענות האנטישמיות של קרלסון שביבי משחק בראש של טראמפ ובעצם ישראל היא הבעיה ולא איראן, ואת זה טראמפ בא לנטרל. וזה רק לטובתנו
הנבלות יורים ככל יכולתם ימח שמם…גם צהל להבדיל צריך לתקוף בכל העוצמה עד חצות..עד השמדת כל אויבנו הארורים.