המערכת הפוליטית בבריטניה נכנסה לסחרור, כאשר הלחץ על ראש הממשלה קיר סטארמר מתקרב לנקודת רתיחה. שרים בכירים בממשלתו, לצד עשרות חברי פרלמנט ממפלגת הלייבור, דורשים ממנו לפרוש מתפקידו – במה שנראה כהתקוממות פנימית חסרת תקדים.
לפי דיווחים בממלכה, סגנו של סטארמר ביקש ממנו להציג לוח זמנים מסודר לעזיבה, בעוד שרים בכירים הגיעו לביתו ודחקו בו להתפטר. במקביל, כ-80 חברי פרלמנט כבר הביעו בפומבי חוסר אמון בהנהגתו, וחלק מחברי הממשלה אף התפטרו במחאה.
למרות זאת, סטארמר מנסה להיאחז בתפקיד. בנאום שנשא הבהיר כי אין בכוונתו לפרוש, והבטיח לשפר את ביצועי ממשלתו. עם זאת, בסביבתו הפוליטית מעריכים כי סיכוייו לשרוד את המשבר נמוכים.
המשבר הנוכחי התעצם לאחר תוצאות הבחירות המקומיות, שבהן ספגה הלייבור מפלה קשה ואיבדה מאות נציגים. ההצבעה נתפסה כהבעת אי-אמון ישירה בסטארמר, במיוחד על רקע התחזקות מפלגות יריבות משני צדי המפה הפוליטית.
אך הקשיים החלו עוד קודם לכן, עם סערות פוליטיות מתמשכות – בהן ביקורת על מינויים שנויים במחלוקת ופרשיות שפגעו באמון הציבור.
כעת, השאלה המרכזית היא לא האם סטארמר יעזוב – אלא מתי. אם יחליט להתפטר, מפלגת הלייבור תידרש לבחור מנהיג חדש שייכנס אוטומטית גם לתפקיד ראש הממשלה.
מאחורי הקלעים כבר מתחילים להתגבש שמות של מועמדים אפשריים, והמערכת הפוליטית הבריטית מתכוננת לקרב ירושה שעשוי לעצב מחדש את הנהגת המדינה.




















