במהלך הביקור הגיעו ראש הממשלה ושר הביטחון לאחד ממוצבי קו המים המרכזיים, מערך מוצבים שחודש ושודרג לאחרונה במטרה להוסיף קו הגנה קדמי בגבול.
השניים קיבלו סקירה מעמיקה על הפעילות המבצעית ועל הטמעתם של אמצעים טכנולוגיים וכלים חדשים ומתקדמים שנועדו למנוע חדירות והברחות.

בהמשך הסיור נפגש ראש הממשלה לשיח עם לוחמים בשירות סדיר ובמילואים ועם המפקדים הפועלים בגזרה, והביע בפניהם את הערכתו הרבה על המלאכה החשובה שהם מבצעים בשמירה על גבולות המדינה.
ראש הממשלה נתניהו ללוחמים: "אני מאוד מתרשם מהעבודה שאתם עושים כאן. מלאכה מאוד חשובה להגן על הגבול המזרחי. אנחנו לוקחים בחשבון שהאויבים שלנו רוצים לפלוש למדינת ישראל, ולכן אנחנו סומכים עליכם. אני מאוד התרשמתי מהכלים ומהאמצעים החדשים, אבל בעיקר אני מתרשם מכם, ואני רוצה לחזק אתכם ולהגיד לכם שעם ישראל כולו בוטח בכם. ואני מצדיע לכם, כל הכבוד לכם!".

הוא הוסיף כי התרשם מאוד מהאמצעים החדשים בשטח, אך בעיקר מההון האנושי ומרוח הלחימה של הכוחות.
אל הסיור התלוו סגן הרמטכ"ל, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה רומן גופמן, מפקד אוגדה 96 ומפקדים בכירים נוספים.






















