במהלך הלילה דיווחו כלי תקשורת איראניים על הפעלת מערכות ההגנה האווירית במערב טהרן ובמחוז פארס שבדרום המדינה, לצד דיווחים על הדי פיצוצים שנשמעו במספר מוקדים, בהם גם באזור האי קיש שבמפרץ הפרסי.
לפי דיווחים באיראן, חלק מהאירועים הוגדרו בתחילה כפעילות ביטחונית שגרתית, אולם ההתרחשויות מגיעות על רקע אזהרות חריפות מצד הממשל האמריקאי בדבר אפשרות לתקיפות נוספות נגד מטרות איראניות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר בשיחה עם כתבים כי ארצו מוכנה לפעול בעוצמה נגד איראן אם תמשיך לעכב את המשא ומתן. לדבריו, "האיראנים מושכים אותנו באף", והבהיר כי האפשרות לפעולה צבאית נוספת נמצאת על השולחן.
במקביל, שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' הצהיר כי הכוחות האמריקאיים ערוכים לפעילות משמעותית באזור. לדבריו, אם יהיה צורך בכך, ארצות הברית תתקוף מטרות מרכזיות באיראן במטרה להגביר את הלחץ על המשטר בטהרן ולהוביל לשינוי בעמדותיו.
בצד האיראני השיבו באיומים משלהם. מקור צבאי ששוחח עם סוכנות הידיעות "תסנים" טען כי הכוחות האיראניים נמצאים בכוננות מלאה והזהיר שכל פעולה אמריקאית תוביל לתגובה חריפה נגד אינטרסים אמריקאיים באזור.
גם יו"ר הוועדה לביטחון לאומי בפרלמנט האיראני התייחס להסלמה ואמר כי במקרה של עימות נוסף, "המלחמה לא תהיה מוגבלת רק למזרח התיכון". במקביל הדגיש שגריר איראן באו"ם כי טהרן לא תסכים לנהל משא ומתן תחת איומים או לחץ צבאי.
בתוך כך, טראמפ כינס ישיבה מיוחדת של צוות הביטחון הלאומי בבית הלבן, שבה נדונו אפשרויות שונות להמשך הלחץ על איראן. לפי דיווחים בארצות הברית, אחת האפשרויות שנבחנות היא מבצע צבאי קצר וממוקד שנועד להפעיל לחץ נוסף על המשטר האיראני מבלי להידרדר למלחמה כוללת.
בישראל עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות. גורמי ביטחון מעריכים כי איראן עדיין מעדיפה להימנע מהסלמה ישירה מול ישראל, אך במערכת הביטחון נערכים גם לתרחיש של חידוש הירי לעבר ישראל במקרה של מתקפה אמריקאית רחבה.
במקביל נמשכים הדיווחים על קשיים במשא ומתן בין וושינגטון לטהרן. לפי הערכות שונות, הפערים בין הצדדים עדיין משמעותיים, והחשש מפני סבב לחימה נוסף ממשיך לרחף מעל האזור.




















