הדרג המדיני והצבאי אישר שורת עדכונים להוראות הפתיחה באש של כוחות צה"ל בדרום לבנון, בעקבות דיונים שנערכו בימים האחרונים על רקע הביקורת הציבורית בנוגע להגבלות שהוטלו על הכוחות בשטח. כך פורסם בערוץ 14.
על פי ההנחיות החדשות, כוחות הפועלים במרחב ה"קו הצהוב" רשאים להפעיל אש לצורכי אבטחה בעת תנועה לשטח שבו קיים חשד להימצאות מחבלים. במקרה של זיהוי איום, ניתן יהיה להסתייע גם בתקיפות מהאוויר.
בנוסף, הוחלט כי במרחב זה ניתן יהיה לפעול נגד איומים מתהווים גם כאשר לא נשקפת סכנה מיידית לכוחות. מעבר לקו הצהוב, פתיחה באש תתאפשר רק כאשר מזוהה איום ברור וממשי.
בצה"ל הוחלט גם להקל את הליך אישור התקיפות האוויריות, כאשר הסמכות תאושר על ידי מפקד אוגדה ולא תידרש עוד להמתין לאישור מפקד הפיקוד.
במקביל, גורמים בכירים בישראל הדגישו כי תשתיות הטרור התת-קרקעיות בדרום לבנון יושמדו בהדרגה, בהתאם ליכולות המבצעיות. באשר לרכס עלי טאהר, שבו על פי ההערכות מתבצרים עשרות מחבלי חיזבאללה, בישראל מעריכים כי האפשרויות העומדות בפניהם הן כניעה או חיסול.





















לפי ההגיון הבריא שיש לכל איש מי רוצה לשרת בכלל
ואסור לפי ההלכה לשרת
בצבא שלא מגבה כל פעולה של חייל בשטח אש
כשהחייל צריך לחשוב פעמיים אם לפתוח באש
צבא שלא חושב על החיילים שלו ורק מרחם על האוייב זה צבא של טיפשים ומטוטמים