באדיבות המצלם

טרגדיה בל"ג בעומר: הרב יוסף חיים מלכא נפטר לאחר מחלה קשה

טרגדיה נוראה ברח' מירסקי בירושלים – רגע לפני ל"ג בעומר נפטר לבית עולמו הגאון הצעיר רבי יוסף חיים מלכא זצ"ל, מטובי בניה של ירושלים עיה"ק, שלא היו לו בעולמו אלא ד' אמות של הלכה • שנה וחצי התייסר במכאוביו לפני שנפטר • הותיר חמישה יתומים קטנים, הגדולה בת 13 בלבד.

כתבות נוספות בנושא:

הלם ויגון בירושלים עם היוודע הבשורה המרה על פטירתו של הרב יוסף חיים מלכא זצ"ל. רק בן שלושים ושש היה בפטירתו, והותיר אחריו אלמנה צעירה וחמישה יתומים כשהגדול בן שתים עשרה בלבד, והקטנה בת ארבע.

ערב היום הקדוש ל"ג בעומר, ניצחו האראלים את המצוקים ונשמתו של הרב יוסף חיים מלכא זצ"ל עלתה בסערה השמימה, ובליל ל"ג בעומר נקבר בהר המנוחות, שם הובא למנוחת עולמים. ההסתלקות הכואבת הכתה בהלם את תושבי האזור ומכריו הרבים, אך הקושי הגדול מכל נחשף בתוך הבית פנימה ברחוב מירסקי בירושלים.

הזעקה קורעת הלב של היתום פלחה את חלל הבית. הילד שעמד ודמעות רותחות זולגות על לחייו פשוט סירב להתנחם. "אני לא רוצה שעכשיו אנשים ירחמו עלינו", הוא זעק בבכי נורא, "למה הם לא התפללו חזק לפני שזה קרה שאבא יהיה בריא?". הקירות בבית רעדו, אבל אבא, שהיה רק בן שלושים ושש, כבר איננו.

כל עולמו של הרב יוסף חיים זצ"ל סבב סביב חמישים מטרים בלבד. זה היה המרחק המדויק בין הדירה השכורה בה התגורר לבין הכולל מעבר לכביש. ארבע עשרה שנים חלפו מאז חתונתו, ויום אחר יום הוא הקפיד על סדרי הלימוד. שם הוא למד, שם סיים את מסלול הרבנות והתחיל ללמוד דיינות, ושם הפך לדמות מופת. הספרייה בביתו הייתה עמוסה בספרי מוסר, והוא חי אותם בכל רגע ורגע. חבריו לכולל זוכרים בגעגוע כיצד היו מצטופפים סביבו מדי יום בסוף הסדר כדי לשמוע ממנו ועד. הוא האיר פנים לכל אדם, ידע לקרב רחוקים וקרובים ונזהר תמיד שלא לפגוע באיש. אברך שגדר את עצמו בגדרי קדושה ותורה ועלה ונתגדל לדוגמא לכל מכיריו.

לסיוע דחוף לחמישה יתומים קטנים הקליקו כאן>>>

ואז הגיעה המחלה. במשך שנה וחצי הוא עבר ייסורי שאול. אך הרב יוסף חיים נזדכך בייסורים הקשים וקיבל אותם בדומיה ובאמונה טהורה בבורא עולם. הוא ניסה ככל יכולתו להמשיך ולנצל את הזמן ללימוד התורה, והתאמץ להסתיר את מכאוביו העצומים מאחרים, ובפרט מהוריו כדי שלא לצערם. בעצת גדולי ישראל הוסתר דבר מחלתו מהציבור. במהלך התקופה עבר כמה וכמה טיפולים בניסיון להציל את חייו, וכל אחד מהם עלה 28 אלף שקלים טבין ותקילין – כספים שנלקחו בהלוואה מכל מקור הלוואה אפשרי.

רק בשבועיים האחרונים, כשהחלה התדרדרות חמורה, התפרסם הדבר בכל רחבי הארץ. רבים כל כך קרעו שערי שמים לרפואת הרב יוסף חיים בן חנה, אך הגזירה המרה נגזרה ונשמתו של איש מסירות הנפש עלתה ליוצרה נקייה וזכה.

הוא הותיר אחריו אלמנה שבורה ורצוצה, וחמישה ילדים קטנים שהגדול שבהם כאמור בן שתים עשרה בלבד. אלו ילדים מוכשרים ומיוחדים כל כך שעברו שנה וחצי קשים מנשוא בלי להחסיר ואפילו לאחר יום אחד לתלמוד התורה. עכשיו הם נשארו לבד בעולם. אין להם אפילו דירה משלהם. המשפחות משני הצדדים הן משפחות של בני תורה שאין בידם פרוטה לפורטה כדי לעזור במשא הכבד. עול קיומי וכלכלי כבד מנשוא נופל כעת על כתפיה של האלמנה הצעירה.

אי אפשר לעמוד מנגד מול זעקת היתום שמפלחת את הלב. אי אפשר להשאיר את הגב' מלכא להתמודד לבד עם חובות וגידול חמישה יתומים רכים. בעקבות הטרגדיה הקשה, ארגון קופת העיר מיהר לפתוח קרן מיוחדת עבור משפחת מלכא. הציבור כולו נקרא לפתוח את הלב, להשתתף בכאב הנורא ולתרום בעין יפה כדי להבטיח שליתומים הללו יהיה פת לחם וקורת גג מובטחת. פותחים עכשיו את הלב, ולא מזניחים את האלמנה והיתומים שנותרו חסרי כל.

לסיוע דחוף לחמישה יתומים קטנים הקליקו כאן>>>

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שיהיו בשורות טובות

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture