בעקבות הסגר שהוטל על תושבי דרום הארץ הסמוכים לרצועת עזה, כתב יו"ר הציונות הדתית כי מדובר בכישלון של הממשלה הנכנעת לטרור. מי שנחלץ לעזרת לפיד הוא סגן שר הדתות שדרש התחייבות.
ח"כ בצלאל סמוטריץ' כתב כי מתחיל "היום השלישי שבו ישובים רבים בעוטף ישראל במצור מלא, אין יוצא ואין בא. כבישים סגורים וחלקים שלמים בדרום בתפקוד חלקי, ללא רכבות ושירותים בסיסיים. מדובר בכשלון טוטאלי של הממשלה והעומד בראשה, כניעה לטרור העזתי שמצליח במטרתו לשבש את החיים בישראל ובנזק אסטרטגי להרתעה הישראלית".
"מעבר לנזק האסטרטגי להרתעה הישראלית, הסיפור כאן הוא שממשלת תל אביב הזו של לפיד פשוט לא סופרת את תושבי הדרום. סוג של אזרחים סוג ב. נראה לכם שמישהו שם היה מעלה בדעתו להטיל שלושה ימי עוצר על תל אביב או גבעתיים?!".
ח"כ מתן כהנא הגיב: "סמוטריץ', למה סתם לברבר? בוא תתחייב – "כאשר אני אהיה בקבינט, על כל התרעה מודיעינית קונקרטית לפגיעה בחיי ישראלים, אשלח את לוחמי צה"ל למבצע צבאי בעזה". או שפשוט תשאיר את ענייני הביטחון לאנשים שקולים ואחראיים".





















מץן כהנא מי מברבר יותר ממך אתה שהץחיבת שהסטטוס קוו ימשך והרסת כל חלקה ביהדות ובעם ישראל וברברת הרבה אתה מדבר למה מי אתה בכללל אפס מאופס ההית חיל נטו לא עשית דבר אחד למען עם ישראל