בימים האחרונים קיימו שניים מהמשנים של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה שיחות עם גורמים משפטיים ובהן הביעו התנגדות לחלקים במתווה הפשרה של הנשיא יצחק הרצוג לרפורמה המשפטית. כך דווח היום (ראשון) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
על פי הדיווח של זאב קם, עיקר ההתנגדות נוגע לחלקים שיאפשרו את חזרתו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לשולחן הממשלה, דבר שכבר התנגדו לו בעבר.
באותן שיחות, שהתקיימו לאחר שהנשיא פרסם את המתווה שלו באופן פומבי, טענו המשנים של בהרב מיארה שהחלקים במתווה שמכשירים את מינויו של דרעי לשר למרות שנפסל בידי בג"ץ הם ניצול לרעה של סמכויות הכנסת.
הייעוץ המשפטי לממשלה כבר הביע התנגדות זאת ל"חוק דרעי 2", שקובע שלא תהיה ביקורת שיפוטית על מינוי שרים, והם מתנגדים באותה מידה לחלקים במתווה הנשיא שמאפשרים זאת.
הדבר עשוי להביך את ראשי האופוזיציה, חברי הכנסת בני גנץ ויאיר לפיד, שהביעו תמיכה במתווה הפשר של הרצוג, ועכשיו יידרשו לבחור בין עמדת הנשיא לעמדת הייעוץ המשפטי. מלשכתה של היועצת המשפטית לממשלה בחרו שלא להתייחס לדברים.





















הרשעים יודעים טוב מאוד מה כוחו של דרעי בממשלה ומנסים בכל כח להדוף אותו