ההצבעה בבחירות אמצע הכהונה בארצות הברית הסתיימה, והגל האדום הרפובליקני שכולם צפו לא התממש. עם זאת, על פי סקר של 'פוקס ניוז', אחוז היהודים שהצביעו בעד המפלגה הרפובליקנית הגיע לשיא שלא נרשם כבר עשור.
על פי הסקר, 33% מהבוחרים היהודים הצביעו בעבור מועמד רפובליקני בבחירות האמצע השנה, לעומת 30% ב-2020 ו-24% ב-2016. עם זאת, רוב היהודים האמריקאים עדיין הצביעו בעבור הדמוקרטים – 65%, על פי הסקר.
במרוץ למושלות בניו יורק, למשל, המועמד הרפובליקנית לי זלדין, קיבל 85%-95% מהקול החסידי בשכונות בורו פארק ו-ויליאמסבור בברוקלין, ששיעור ההצבעה הממוצע בהן הגיע ל-50%, על פי סקרים מקומיים. זלדין הפסיד לקייתי הוקול הדמוקרטית והמושלת המכהנת.
בפלורידה, היכן שהגל האדום התממש במלוא עוצמתו, קולות היהודים סייעו לרפובליקנים להשיג הישגים מרשימים, כשהגדול ביותר היה ניצחונו של המושל רון דסנטיס וזכייתו בכהונה שנייה. מספר היהודים האורתודוכסיים בפלורידה עולה בשנים האחרונות, וציבור זה נוהג להצביע לרפובליקנים באופן מסורתי. אם דסנטיס יחליט להתמודד בבחירות לנשיאות ב-2024, הוא עשוי להתמקד בקול היהודי יקר הערך.




















