צילום: זק"א תל אביב

הטרגדיה בחיפה: "ביקשתי מאמא שתעשה לי צמה לגן אבל היא לא ענתה לי"

כך תיאר האב במילים ספורות שאמרה בתו את גודל הטרגדיה • בהלוויה רווית יגון נשמעו הספדים קורעי לב לקול בכיות מאות המלווים בעקבות הטרגדיה הקשה • הבעל סיפר: "לילה לפני כן ישבנו ודיברנו על התחפושות של הילדים לפורים"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: זק"א תל אביב

אמש (מוצ"ש) סמוך לחצות הלילה ליוו מאות מתושבי בני ברק, בני משפחה ובני הקהילה החרדית בחיפה למנוחות עולמים את האישה הצעירה מרת מזל מטילדה (מזי) קוביוף ע"ה שנפטרה ביום שישי האחרון במהלך שנתה והיא בת כ"ט שנים.

בהלוויה רווית יגון נשמעו הספדים קורעי לב, לקול בכיות מאות המלווים בעקבות הטרגדיה הקשה. את מסע ההספדים פתח אח המנוחה, הרב אברהם לוי שליט"א, מחשובי האברכים בכולל פונוביז' בעיר. בדבריו עמד על אהבת התורה העצומה שהייתה למנוחה ע"ה. האח סיפר איך בכל שיחת טלפון שקיים עם אחותו היא הייתה מתגאה ומהדהדת את השיעורים המיוחדים שמוסר בעלה, ר' אריאל, בכולל.

"כמה שמחת על לימוד התורה בבית שלך", שיחזר האח בבכי, "לא יכול לשכוח איך שמחת כשרפאל (בנה בן ה-8) ידע לשנן משניות בעל-פה. אמרת לי בהתלהבות כמה משניות הוא יודע ובשבת הבאה כשהגעת להורים, עוד לפני שהכנסת את המזוודות הביתה ביקשת ממני לבחון אותו על המשניות". ר' אברהם המשיך לתאר את אהבת התורה העצומה שהייתה לנפטרת ע"ה.

בהמשך עמד על מידת השתיקה והצניעות המיוחדת שהיו למנוחה ע"ה וביקש מהציבור שכל אחד יקבל על עצמו חיזוק בעקבות הטרגדיה. "אמא ביקשה שאגיד בשמה, קראנו בהפטרה שאליהו הנביא ע"ה הכריז בהר הכרמל ה' הוא האלוקים, ה' הוא האלוקים. אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, הכאב גדול, אבל אנחנו אומרים ה' הוא האלוקים, ה' הוא האלוקים". בהמשך אמר האח שבטוח כי צוואת אחותו היא שכל אחת תקבל על עצמה קבלה קטנה בצניעות, ויהיה זה לעילוי נשמתה.

אחריו הספיד חמיה של המנוחה, הרה"ג הרב רפאל קוביוף שליט"א. הוא הזכיר בדבריו את ההשקעה יוצאת הדופן של כלתו שעבדה כמתכנתת בחברת רפאל לפרנס את משפחתה בכבוד, וזאת כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות. בהמשך הוא עמד על הבית האיכותי שזכתה להקים ודיבר בשבח בית הוריה.

את מסע ההספדים חתם בעלה של המנוחה, הרב אריאל קוביוף שילט"א. בהספד שנישא בקול שבור כשברקע מאות המלווים מתקשים לעצור את קולם לנוכח הטרגדיה, פתח ר' איראל את דבריו בכך שלא האמין שבגיל כ"כ צעיר יעמוד להספיד אותה.

"לילה לפני כן ישבנו ודיברנו על התחפושות של הילדים לפורים, היה חשוב שיהיה להם טוב", שיחזר הבעל את הלילה שלפני הטרגדיה הנוראה. הוא סיפר שאתמול, בסעודה שלישית ניסה לברר עם בתו הקטנה (בת 4) מה היא ראתה. "רינת סיפרה לי שהיא קמה בבוקר ונכנסה לחדר של אמא וביקשה ממנה לעשות לה צמה 'אבל אמא לא ענתה לי'", בקהל נשמע קול שבר כשאב תיאר במילים ספורות שאמרה בתו את גודל הטרגדיה.

בהמשך עמד הבעל על כך שכל הורה מקבל את הזכות והחובה לאהוב את ילדיו ושזה יסוד גדול בחינוך הילדים. "בעת הזאת יש לי בקשה אחת, שתקבלו עליכם לאהוב את הילדים שלכם". הבעל קיבל על עצמו את הדין: "מסופר על הבעל שם טוב הק' שבערוב ימיו אמר לתלמידיו שבעולם הבא ימנע את הגזירות על עם ישראל, לאחר פטירתו המשיכו הגזירות ותהו החסידים איך ייתכן הדבר. לאחר זמן נגלה אל אחד מתלמידיו והסביר שבשמים ראה כמה הגזירות הם טובה לעם ישראל". הוא חתם את דברי ההספד בבקשה מהאמא ע"ה שתהיה מליצת יושר על הילדים וכל בני המשפחה האבילה.

כזכור, ביום שישי בצהריים חזר ר' אריאל קוביוף לביתו שבשכונת הדר בחיפה, אז הבין שאישתו, מרת מזל קוביוף ע"ה, לא קמה משנתה והיא רק בשנת ה-29 לחייה. ל'חדשות JDN' נודע כי האב יצא מביתו עם הילדים למוסדות בבוקר ומשם המשיך לכולל יום שישי בו הוא לומד. הוא הזעיק את כוחות ההצלה שהגיעו במהירות למקום אך נאלצו לקבוע את פטירתה למגינת ולדאבון לב.

המנוחה מרת מזל קוביוף היא נכדתו של הגאון רבי משה מאיה חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס. בת בתו הרבנית שרה לוי. אביה הוא הרה"ג ר' שלמה לוי, נו"נ בישיבת בינת חיים ב"ב. בעלה הרב אריאל קוביוף הוא אחד מחשובי האברכים בכולל של ראש הישיבה הגאון רבי שלום בער סורוצקין במקום.

הלוויתה התקיימה אמש (מוצאי שבת) מבית הוריה צפניה 6 בבני ברק לבית העלמין פונביז' בעיר. ההלוויה התאפשרה לאחר מאמצים מרובים שהפעילו חברי הכנסת אוריאל בוסו ומיכאל מלכיאלי לשחרור הנפטרת מהמכון לרפואה משפטית באבו כביר.

המנוחה ע"ה הותירה אחריה את בעלה שיבחלט"א ועוד שני ילדים יתומים רכים, בן 8 ובת 6, הממאנים להינחם אחר הסתלקותה הפתאומית.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יהי זכרה ברוך

לא נתפס

ולגבי נתיחה לאחר המוות, מה אמרו :רופאים לסיבת מות בטרם עת?

נכון, תמיד אנחנו מחפשים סיבות הגיוניות. אבל לפעמים הקבה שולח לנו מסר פשוט – בלי סיבה, אף אחד לא חייב לנו כלום ואנו צריכים לומר תודה.

ולשאלתך, קרוב סיפר לי שאמרו שאין להם הסבר, פטירה טבעית. ואגב, לא הייתה נתיחה אלא ct או בדיקה חיצונית אחרת.

שמחתי לעזור

אמת, רק העריכו שזה התקף לב

קורונה סמויה

כתבות חדשות באתר

החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיקוד המרכז של ארה"ב בהודעה רשמית : הוסר המצור הימי מעל נמלי איראן
השגריר לייטר מציג לעולם: כך נראית "הפסקת האש" של חזבאללה בפועל
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התרגשות בקרב יהדות ארה"ב: מרן הגרמ"ה הירש יחתום את מסע "קרן עולם התורה"
עצרת המחאה מול כלא 10 הפכה לריקודים בעקבות ההודעה על שחרור האברך

הכתבות המעניינות ביותר

מוג'תבא ח'אמנאי אישר את מזכר ההבנות עם ארה"ב: "טראמפ פעל מתוך ייאוש"
דיווח: הדרג המדיני הנחה את הרמטכ"ל להיערך לתקיפה באיראן; כ"ץ: "נערכים למבצע כחול לבן"
מנכ"ל משרד הפנים נגד עיריית רמת השרון: "אין להשלים עם מצב שבו חוטא יוצא נשכר"
יירוטים מעל מטולה וקריית שמונה - אושר לצה"ל להפעיל אש בתוך "הקו הצהוב" בלבנון
הממשל במתקפה: סגן הנשיא מאשים את ישראל בהרג אזרחים ומגן על ההסכם עם איראן
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה

חדש באתר

22f9b632-e25f-4f99-8a14-2a78f8c5ad6f
חרף הגבלות ממשלת צרפת: תנועה ערה מאוד בביתני התעשיות הישראליות ביורוסטורי
HLBtaRhXQAA0RzU-compressed
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: "אם האויב יפר את ההסכם – הוא יספוג מכה חזקה עוד יותר"
731565ffbd15644b
טראמפ בעוד הודעה: "ארה"ב מחויבת לשלום; מצפים להפסקת אש מלאה בכל החזיתות, כולל לבנון"
WhatsApp Video 2026-06-18 at 22.30
חכם ניסים בן שמעון נגד היועמ"שית: "כבר בשבוע הבא היא תתחיל להרגיש משהו לא טוב אצלה"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

דוכן
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture