צילום: באדיבות המצלם
מידי יום עולים עשרות אלפי בני אדם למעונו של רשכבה"ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קניבסקי זצוקללה"ה בכדי לנחם את בניו היושבים שבעה בחדר הלימוד המפורסם. מידי יום נשמעים במקום עשרות סיפורי ישועה או מופתים וכן על דקדוק ההלכה של מרן.
ל'חדשות JDN' נודע כי אמש הגיע לנחם הגאון רבי משה ברמן אחיינו של מרן שר התורה זיע"א. אל מול עיניהם הנדהמות של הנוכחים בחדר הוא שלף שני שטרות של 2 דולר ממעטפה ישנה והציגם בפני בני מרן כשהוא חושף סיפור מופלא עד למאוד.
היה זה לפני למעלה משלושים שנה כאשר אירעה פריצה למעונו של מרן שר התורה ברחוב רשב"ם בבני ברק. שר התורה הצטער על כל מאוד והדבר גרם לו ולרעייתו הרבנית ע"ה עגמת נפש גדולה. באותו הערב התיישב שר התורה ועשה "חשבון הנפש" על מה עשה לו השם ככה.
מרן שהיה מדקדק בתורה ובמצוות לא מצא אף פגם בהתנהלותו עד שהוא נזכר שיום אחד הוא התבקש להעביר כמה דולרים לאחותו הרבנית ברמן. כשהוא הגיע לבית אחותו והגיש את השטרות הירוקים ביקש ממנו אחד מילדיו שיביא לו את אחד השטרות של ה-2 דולר ובתמורה הוא יביא שני שטרות של דולר אחד.
הסיבה לכך הייתה שכן שטר של שני דולר היה נדיר באותם הימים. מרן שר התורה הסכים לילד והמיר את השטר של השני דולר בשני שטרות של דולר אחד. באותו הערב של הפריצה חשב מרן שמא הייתה פגם בהתנהלותו שכן אולי אחותו הרבנית רצתה גם את השטר של שני דולר למרות שמדובר באותו סכום.
ואכן, מיד לאחר מכן יצא מרן שר התורה למעונה של אחותן והעניק לה שטר של שני דולר חדשים מכספו הפרטי. בנה רבי משה סיפר אמש בשבעה כי בכך לא תם הסיפור, זמן קצר לאחר מכן הגיע שוב מרן רבי חיים עם שטר נוסף של שני דולר, לתמיהתה של אחותו הוא הסביר, "פעם שעברה הבאתי לך עם חותמת ירוקה ועכשיו ראיתי שטרות עם חותמת אדומה, אינני זוכר איזה צבע חותמת הייתה בשטר שלקחתי אז אני מעניק לך משני הסוגים".
מדובר בסיפור אחד מיני רבבות שמספק הצצה חטופה להיכלו של מרן שר התורה שהקפיד כל ימיו על קלה כבחמורה. למרות שמדובר היה באותו סכום כסף שלבסוף אחותו קיבלה אך הוא הקפיד שמא היא רצתה דווקא את השטר של השני דולר ולא שני דולרים נפרדים.




















