צילום: פלסטיני
גל הטרור: הבוקר דווח גורם ביטחוני (שלישי) על מאחורי הקלעים של הלילה דרמטי בשכם, אמש, בו חוסלו חמישה מחבלים של "גוב האריות". ביום חמישי נפגשו שר הביטחון בני גנץ וראש השב"כ רונן בר, אז הוחלט על סדרת מבצעים כנגד בכירי קבוצת הטרור החדשה. לטענת הפלסטינים זה כלל את חיסולו הדרמטי של תאמר אל-כילאני, עם מטען על האופנוע שלו, ואת חיסול ודיע אלחוח הלילה, בדירת מסתור ששימשה להכנת מטענים. הגורם אישר כי אלחוח הוא ראש תשתית "גוב האריות" בשכם.
לפי דיווחים זרים, הפעולה הלילה בקסבה אורגנה בבהילות מאחר והתקבל מידע מודעיני מיידי כי בכירי "גוב האריות" שוהים בדירת המסתור. כוחות גדולים הגיעו למקום והחלו להפגיז אותו, עד שכל המחבלים בדירה חוסלו. הפעולה נוהלה מהחמ"ל של השב"כ, בליווי של רונן בר והרמטכ"ל אביב כוכבי. הפעולה שנחשבת למורכבת, הוטלה על הימ"מ ויחידת המבצעים של השב"כ שנכנסו לתוך הקסבה עצמה. חבריו מ'גבעתי' של סמ"ר עוזי ברוך הי"ד, שנרצח על ידי "גוב האריות", בודדו את האזור.
בקבוצת הטרור סברו שמערכת הביטחון לא תוכל להגיע לדירות המסתור, וזאת הייתה מטרת הפעולה הלילה. כאשר הגיעו הכוחות למקום הם הבינו שקיימת סכנה בקרב ירי פנים אל פנים, ושיגרו מספר טילי נ"ט מסוג מטאדור אל תוך הדירה. הופעלו כנגד המחבלים גם מטענים, בליווי אווירי של מל"טים חמושים שלבסוף לא הגיעו לידי שימוש בקרב. תוך כדי חילופי אש כבדים במיוחד החלו הכוחות לצאת החוצה, כאשר לוחמי גבעתי יצרו "מסדרון" מאובטח בתוך הקסבה, בזמן שהימ"מ והשב"כ יוצאים החוצה משכם. בניסים הקרב הזה הסתיים ללא נפגעים מצד כוחות הביטחון.
במתחם היה מעין חמ"ל שממנו צפו בכוחות הביטחון ממצלמות אבטחה מרחבי שכם. בישראל מזהים את השעות הקרובות כזמן רגיש שבו מחבלים ינסו לעשות פיגועי נקמה. המנגנונים הפלסטינים עודכנו ע"י צה"ל עם תחילת המבצע. לא היה חיכוך בין צה"ל והימ"מ למנגנונים בזמן המבצע. בשבועות האחרונים עצרו המנגנונים פעילי "גוב האריות" אך הפעילות אינה מספקת את ישראל. במערכת הביטחון פועלים למנוע משכם להפוך לג'נין ומתכוונים להמשיך בפעילות נגד מליציית הטרור.
ודיע אל- חוח שחוסל הלילה, היה ספק נשק לפעילי טרור, הוא הדריך מחבלים לפני פיגועים, והיה בין מפקד בכיר לבין מעאכר שהדירה שלו היתה מקום מפגש לפני ואחרי פעולות. בישראל הוגדר כמי שנחשב למסוכן מבין חברי החבורה. עם חברי החוליה שעשו את פיגוע הירי סמוך לשבי שומרון, שבו נפל סמ"ר עידו ברוך הי"ד, עדיין לא נסגר החשבון.





















התודה לאל
Jdn איזה שפלות
בכותרת והתמונה נראה כאילו נראה פה סרט פעולה אמריקאי
בפועל גיפים נוסעים בכביש שקט
העיקר להשיג קליק בייט
צודק במאת האחוזים
צודק וזה לא פעם ראשונה…
אשריכםםם תחסלו את כולם שהם ידעו שאם העם היהודי לא מתעסקים
תודה אבא טוב ויהי רצון שתמיד תשמור על כל החיילים