דוד של טירן מודיע במהלך הלילה על כניסת קבוצת התנזים לג'נין, ושהם עושים דרכם חזרה עם הגופה
מאחורי הקלעים בשחרור גופת טירן פרו בלילה האחרון (בין רביעי לחמישי) ממחנה הפליטים ג'נין, מתבררים ככל שחולפים השעות. לפי דיווח הערב ב'כאן חדשות', כחלק מהלילה הדרמטי מאוד במחנה הפלסטיני, לקחו בו חלק בכירי הרשות הפלסטינית. מי שלקח פיקוד מהצד הפלסטיני על שחרור הגופה, הוא ראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פארג'.
פארג' לקח את האירוע לידיו וניהל את כל מה שהתרחש מאחורי הקלעים. ראש המודיעין הפלסטיני שלח קבוצה של אנשי התנזים, שביצעו בעצמם לא מעט פיגועים בעבר כנגד ישראל. אותה קבוצת תנזים נכנסה לתוך בית מסתור במחנה הפליטים, והעבירו מסרים מאיימים עליהם. בשלב מסוים הם אף עברו להתחנן שישחררו, בעקבות מה שהם כינו כ"לחץ כבד מאוד".
קבוצת התנזים הסבירה לקבוצת החמושים שמלבד ישראל שמפעילה כמובן לחצים לשחרור גופת הנער הדרוזי, גם הרשות הפלסטינית וגם המערב מפעילים לחץ כבד. בסביבות השעה 3 וחצי, כשש שעות אחרי שהחלה הפגישה בין קבוצת התנזים לקבוצת החמושים, הושגה "פריצת הדרך". החמושים העבירו נ.צ, נקודת ציון לקבוצת התנזים, שם הייתה הגופה בתוך מקרר.
התנזים נסעו מדירת המפגש לדירה שהחמושים סיפרו להם עליה, ומצאו אותה ריקה. בתוך המקרר אכן הם מצאו את הגופה, כאשר באופן מפתיע לא היו במקום שומרים. לאחר שהעמיסו את הגופה על הרכב איתו הגיעו, נסעו למטה המרכזי של המודיעין הפלסטיני, שם המתין להם אמבולנס של הסהר האדום. את האמבולנס ליווה שיירת רכבי המשטרה הפלסטינית שנסעה למעבר גלבוע, תוך שהם מוודאים ששום מחבל לא יחטוף שוב פעם את הגופה.





















מתברר שיש שיטות איך לקבל כל מה שרוצים מהפלסטינים.
הן לא כוללות כפפות של משי