התיעוד שהופץ ברשתות החברתיות. (27א*)
שוק פרוץ: רוכב קורקינט חבוש קסדה, תועד השבוע רוכב על קורקינט בנתיבי איילון שבתל אביב, כשהוא מתחרה עם רכב בכביש המהיר. נהג הרכב תיעד את מד המהירות אצלו ואת המהירות אליה הגיע רוכב הקורקינט, כאשר למספר רגעים המד עמד אפילו על 122 קילומטרים לשעה. המהירות המסוכנת הזאת מגיעה בעקבות מה שמכונה כ'פריצת' הכלי.
ואלו העבירות: גם אסור לנסוע עם קורקינט בכביש מהיר, וגם אסור לפרוץ אותו ולהגיע איתו למהירות כזאת. התקן החוקי בישראל הוא עד 25 קמ"ש, כדי להגיע למהירויות כאלו צריכים לבצע פעולות בניגוד לחוק. ישנן מקומות מחרתיים במדינה שבשביל להגביר מהירות של כלים כאלו – הם או מגדילים את המנוע של הקורקינט או מגביהים את המתח בסוללת הכלי.
מאחר והקורקינט הוא כלי קל יחסית, שלא שוקל הרבה בהשוואה לדוגמה לאופניים חשמליות, אז הוא מסוגל באמצעות ה'שיפורים' להגיע למהירויות מטורפות כאלו כמו 125 קמ"ש. במשטרה מספרים שלא מדובר בתופעה חריגה, וזה לא שיש כלים בודדים כאלו בישראל. "התופעה הייתה רחבה לפני כמה שנים, כשהקורקינטים הממונעים נכנסו לישראל. מאז המודעות עלתה וכמות הכלים הללו פחתו".
עם זאת במשטרה מביעים תסכול: "גם אם היינו רוצים לעצור את הרוכב בזמן אמת זה היה מאוד-מאוד קשה, כי אין לקורקינטים לוחיות רישוי". במידה ושוטר כורז לרוכב כזה לעצור הוא מסוגל לברוח ולהימלט מהאזור, כשאפילו דו"ח לשלוח אחר כך הביתה אי אפשר. בעקבות כך במשטרה מעוניינים לנסות ולהכניס לחוק חובת התקנת לוחיות רישוי בקורקינטים ואופניים חשמליות.
*הסרטון מופץ ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעל זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלם ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected] . השימוש בסרטון נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007





















בררררררר מפחיד
מסוכןן
ברררררר מפחיד
זה ממש ממש מהר, הוא יכול להחליק וליפול, שיזהר!
חוקי הפיזיקה אומרים שמספיק סדק בכביש בשביל שאותו רוכב יצטרך השתלת עור בכל הגוף. אבל למה לדבר בהגיון לחסרי מח?
מ ט ו ר ף !
ישר לכלא
והנהג שמצלם תוך כדי נהיגה, זה כן בסדר??
הזיה
נראה כיף טילים
זה כיף חיים!
זה אולי כיף חיים שיכול לגמור בקלות את החיים….
ולגבי התקנת לוחית רישוי יש כזה חוק בקנה של ח"כ יעקב אשר!!!!