צילום: גדוד אל-איעש
במערכת הביטחון בודקים בשעות האחרונות סרטון של "גדוד אל עיאש" (על שמו של מהנדס המטענים מחמאס יחיא עיאש) שם טוענים כי ביצעו הבוקר (שני) שיגור של לפחות רקטה אחת מאזור ג'נין לעבר יישוב ישראלי בגלבוע, שיגור שנכשל.
על השלט שהונח ליד הרקטה נכתב: "גדוד אל-עיאש: ירי של התנחלויות בעוטף ג'נין בעמק יזרעאל באמצעות רקטות מסוג קסאם-1. יום שני, ה-26.06.23. הגדה מגן ירושלים".
בהודעה הרשמית בטלגרם כתבו: "במסגרת ההכנה והפיתוח ושבירת המשוואה עם הכיבוש, הצלחנו בגדודי אל-עיאש לשגר שני טילי 'קסאם 1' לעבר היישוב רם און, מערבית לג'נין. אנו אומרים לכיבוש ולמתנחלים שבקרוב רקטות הקסאם יפלו על ראשכם בכל אזור הגדה המערבית".
בצבא בודקים כרגע את הסרטון, כאשר ההערכה הראשונית היא שמדובר בפירוטכניקה בדומה לסרטון הקודם שהופץ ובו שיגור כביכול של רקטה, אך מוקדם לומר זאת בוודאות. צה"ל טען אז שמדובר במשגר דמה, והחרים אותו.
דובר צה"ל מסר: "הבוקר שוגרה רקטה מאזור העיר ג'נין שהתפוצצה בשטח פלסטיני. הרקטה לא היוותה סכנה לישובים באזור. כוחות הביטחון הגיעו לסריקות במרחב, האירוע מתוחקר. אין נפגעים".
במבצע מגן וחץ חשף ראש השב"כ רונן בר שנעצרו פעילי גיהאד איסלמי שתכננו לבצע שיגור רקטי מאזור ג'נין. "אין לנו כוונה להפוך את עפולה או את שקד ליעד לירי תלול מסלול", אמר בר.




















