צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
אלפים צועדים בשעה זו במצעד הדגלים המסורתי לציון 57 שנים לאיחוד ירושלים. הצעדה יצאה ממרכז העיר – ובשעה זו עושה את דרכה לרחבת הכותל המערבי. בשעה האחרונה התגלעו עימותים בין חלק מהצועדים לכוחות המשטרה והערבים שהגיעו סמוך לשער שכם בעיר.
אחרי הערכת מצב במחוז ירושלים של המשטרה, הוחלט להשאיר את מסלול הצעדה השגרתי על כנו, כולל המקטע הרגיש שעובר דרך שער שכם והרובע המוסלמי בעיר העתיקה. את המצעד מאבטחים כ-3,000 שוטרים, לוחמי מג"ב, כוחות תגבור ומתנדבים ששומרים על ביטחון הצועדים ומכוונים את התנועה.
במשטרה אמרו כי אין מידע מודיעיני המצביע על כוונה לפגוע בקיום המצעד התקין שיעבור במרכז ירושלים וכי "ניסיונות ההצתה 'נמוכים' משנים עברו". עוד הסבירו במשטרה כי "כלל האירועים מובאים בחשבון, וכי בוצעו תרחישים של שלל מקרים אפשריים, כולל אפשרות של ירי רקטי לעבר העיר בזמן הצעידה".
צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
במהלך הצעדה, עיתונאי "הארץ" ניר חסון הותקף בעיר העתיקה, יחד עם צלמים נוספים, במהלך סיקור האירועים האלימים באזור. קבוצה של כ-30 נערים בעטו בחסון והפילו אותו.
מהמשטרה נמסר: "גם בשעה זו משטרת ישראל פועלת ברחבי ירושלים לאבטחה, שמירת הסדר והכוונת התנועה ביום ירושלים. בשעה זו נמשכת צעדת הדגלים לתוך העיר העתיקה והכותל המערבי כשאלפי שוטרי מחוז ירושלים, כוחות תגבור משטרתיים, לוחמי מג״ב ומתנדבים פועלים במשימות ובגזרות השונות.
"לפני זמן קצר עצרה המשטרה חמישה חשודים שהשתתפו בצעדה, ובאזור שער שכם השליכו חפצים לעבר עיתונאים שעמדו בסמוך למקום במתחם העיתונאים. החשודים נלקחים בשעה זו לחקירה במרחב קדם של מחוז ירושלים. אנו רואים בחומרה רבה כל ניסיון לפגוע בעיתונאים ואנשי תקשורת המבצעים את תפקידם, ובכל אדם אחר. אותם פורעי חוק אלימים, מכתימים את כלל המשתתפים בצעדה, הן בהתנהגותם האלימה והן בקריאות מכוערות ופסולות המושמעות במקום מפיהם"
עשרות יהודים הורחקו מהר הבית הבוקר וכ-15 בני אדם עוכבו ונעצרו בגלל "תפילה, שירה והשתחוויה". בין המשתתפים: השר יצחק וסרלאוף וח"כ יצחק קרויזר. גם אריאל דנינו, שהשתחרר לאחרונה ממעצר מנהלי העפיל נצפה בין המשתתפים
צילום: שימוש לפי סעיף 27 א





















זה מעניין שהציבור שהכי נפגע מהמדינה רוקד ככה עם דגלי ישראל, הציבור הזה קיבל בלי סוף מכות וכפיות טובה מהמדינה, ממש בחינת הן יקטלני לו אייחל….
ארץ ישראל נקנית בייסורים
אם לא נאהב את הארץ..
חס וחלילה..
אין לנו זכות קיום בארץ..(גם בחו"ל)
כי הם שמחים בניסי ה'. זה לא העניין של מדינה דווקא
התגרות לשמה!
התגרות לשמה!
עליהם נאמר: "אם תכתוש את האויל במכתשת – לא תסור ממנו אולתו", כך רוקדים כאשר אין כלום, ואשליית הציונות פגה כמו בלון, לא נועדו השוטים אלא לחדד את האמת.