הפתעה מרגשת נרשמה אמש (שלישי) באישון לילה במסדרונות בית החולים "פוריה" בעיר טבריה, כאשר הגאון הצדיק רבי דוב הכהן קוק נראה רכון על תלמודו תוך שהוא צועד במבואות בית החולים.
הצדיק שמע על הבחור שגיא עברי, שנפצע קשה מהטיל שנפל בכפר זיתים ושרוי במצב קשה, וכבר מרגע הפציעה התפלל עליו שעות ארוכות, וברגע ששמע שהוא מאושפז בטבריה והוא בהכרה למרות הניתוחים הקשים להסרת הרסיסים בידיו ובגבו, ביקש להגיע לבקרו בהקדם האפשרי.
שגיא אמר לתלמידי הרב שליט"א, שהוא ירד אל הרב לפתח בית החולים, כי ידועה לו חולשתו של הרב בעקבות עבודת ה' המפרכת והצומות הרצופים, אך הצדיק עמד בתוקף על זה שהוא יעלה אל שגיא, למרות חולשתו הידועה.
שגיא סיפר לרב את כל מהלך המחזה הנורא שעבר, איך מכח ההדף הנורא של הטיל שנפל בסמוך אליו, הוא נזרק 8 מטר באוויר, ומיד כשנחת על הקרקע עם חבלות קשות, התחיל למלמל "מזמור לתודה הריעו לה' כל הארץ".
"אני רוצה לנצל את ההזדמנות שכבוד הרב נמצא כאן לידי, ולומר לכל עם ישראל – אני שומר שבת כבר 4-5 חודשים בשלימות, לא מעשן לא כלום ואני אומר לכם, זה לא שאתם שומרים את השבת, היא שומרת עליכם, אין קושי בשמירת השבת, כולה עונג… אנשים צריכים להבין את זה… ולדעת שאם הם ישמרו את השבת יהיה להם רק טוב", אמר שגיא לרב.
הצדיק רבי דב התרגש מדבריו ואמר: "קודם כל שלא יילחמו בשבת, הבעיה בארץ היא שנלחמים בשבת, תראה איך יש עדיין שנלחמים בכל הכח, לא רק שהוא לא שומר לעצמו את השבת, אלא מנסה להחטיא אחרים".
שגיא סיפר עוד לרב: "אני ברוך ה' מניח תפלין בכל יום, באותו יום קמתי מוקדם וראיתי שחשוך, אז דחיתי את הנחת התפלין, וכך נמשך הענין, ופתאום בשעה 10 קרה הדבר הנורא הזה, אמרתי לאמא שלי, זה תזכורת מבורא עולם שהיד הזאת עדיין לא הניחה תפלין, אין לדחות את המצווה".
הרב התפעל מאד מדיבוריו של שגיא, ובירכו בברכת כהנים באהבה, ונפרד ממנו בידידות, תוך כדי שהוא מברך את הוריו ומיד שב לתלמודו.





















עם ישראל קדושים!
מרגש!!!!
איזה צדיק הוא.
הודו לה' כי טוב! שמחים לשמוע שאתה ב"ה בסדר! חיזקת אותנו מאוד! רפואה שלימה! גאולה שלימה!
כל כך הרבה מעם ישראל התחזקו מאז שמחת חורה, איך יתכן שמשיח עוד לא מתגלה!?……..ותחזינה עינינו בשובך לצין ברחמים!