תיעוד המכתשים שיצרה התקיפה בחאן יונס
הלילה ביצע צה"ל תקיפה חריגה בתוך מתחם הומניטרי בחאן יונס. הערבים דיווחו כי האוהלים במקום נעלמו לאחר שההפצצה יצרה במקום מכתשים עמוקים ביותר. מדובר בתקיפה חריגה עקב התרחשותה בלב מתחם הומניטרי בעזה ועקב מספר הנפגעים הרבים בה לטענת הערבים.
בעזה טוענים הבוקר כי בתקיפה חוסלו מעל 40 בני אדם ונפצעו עוד עשרות רבות. בצה"ל הבהירו כי מדובר במתחם בו שהו בכירים בארגון הטרור חמאס אשר עסקו בפעילות טרור כנגד הכוחות בשטח. לטענת הערבים התקיפה בוצעה על ידי חמישה טילים ששוגרו למקום ממטוסי קרב.
ארגון הטרור חמאס מיהר הלילה לפרסם הודעה בה הכחיש את הימצאותם של פעיליו במרחב ההומניטרי וכתב: "הטענות של צבא הכיבוש הפשיסטי על כך שיש אנשי התנגדות במיקום הכוונת; זהו שקר גס, שבאמצעותו היא מבקשת להצדיק את הפשעים הנתעבים הללו, וההתנגדות אישרה שוב ושוב את הכחשתה של נוכחות מי מחבריה בין התכנסויות אזרחיות, או שימוש במקומות אלו למטרות צבאיות".
תיעודים ממקום התקיפה מראים כי במקום נוצרו פירים ומכתשים בעומק של כמה מטרים כתוצאה מהתקיפה העצימה. הערבים ניסו לחלץ מבין ההריסות את המחוסלים שנהרגו במקום ובמשך זמן ארוך עסקו בפינוי פצועים לבתי החולים במרחב.
הבוקר נודע כי התקיפה התרחשה בניסיון לחסל שלושה מפקדים בכירים בדרגות של מג"ד ומח"ט בארגון הטרור חמאס. על פי הדיווח של דורון קדוש בגלי צה"ל, השלושה התחבאו בתוך אוהלי העקורים בחאן יונס.
שמותיהם של המבוקשים הם: סאמר טבש, אימן מבחוח וסאמר אבו דקה. במערכת הביטחון מעריכים הבוקר כי השלושה היו במקום התקיפה. ההערכה נסמכת על מידע מודיעיני שקדם לתקיפה ולפיה ככל הנראה השלושה חוסלו בהפצצה האלימה. בצה"ל טרם אישרו באופן רשמי את דבר חיסולם.
צוותי חילוץ של חמאס עשו שעות בניסיון לחלץ גופות ופצועים מבין ההריסות, בעזה טענו כי התקיפה בוצעה על ידי טילים עוצמתיים וייתכן כי מדובר בפצצות חודרות בונקרים. כאמור, בתיעודים מהמקום נראים מכתשים עמוקים שנוצרו אחרי התקיפה החריגה.




















