צה"ל מבצע פשיטות לעומק שטח לבנון מזה מסר חודשים הרבה לפני שהתמרון הקרקעי הפך לגלוי עם ארבע אוגדות מתמרנות. כעת עם כניסת הכוחות המתמרנים לשטח דרום לבנון, החל צה"ל בפעילות של השמדת תשתיות טרור של חיזבאללה שאותרו במהלך החודשים האחרונים על ידי הכוחות המיוחדים.
איתור תשתית תת קרקע של חיזבאללה על ידי הכוחות המיוחדים לפני חודשים
לאחר איתור התשתיות הכוחות המיוחדים שפעלו מעבר לגבול תחת מעטה סודיות מלכדו את הכניסה למנהרות ותשתיות הלחימה של חיזבאללה והותירו במקום אמצעי מעקב על מנת למנוע שימוש של מחבלי חיזבאללה במתחם. בחלק מהמקרים נפגעו מחבלי חיזבאללה שחזרו למנהרות לאחר יציאת הכוחות המיוחדים. מטעני החבלה שהותירו הלוחמים התפוצצו עליהם וגרמו לפציעות ואף למוות של מחבלי חיזבאללה שלא היו מודעים כלל לפעילות הכוחות במרחב.
לאחרונה חשף דובר צה"ל כי במקביל למשימת ההגנה על יישובי אצבע הגליל, כוחות חטיבה 769 בפיקוד אוגדה 91 מבצעים פעילויות ופשיטות ממוקדות בשטח דרום לבנון. בשבועות האחרונים הכוחות פושטים על מתחמי אויב במרחב סבוך והררי שמהם תכנן חיזבאללה לצאת למתקפה על שטח מדינת ישראל.
השמדת מתחמים של כוח רדואן בדרום לבנון
באחד מהמבצעים חוצי הגדר בשנה האחרונה, איתרו כוחות צה"ל ובהם כוחות החטיבה ויחידת שלדג תשתית תת-קרקעית של יחידת 'כוח רדואן' בלב שכונה אזרחית.
התשתית התת-קרקעית אותרה בתוך בית אזרחי ששימש כמחסן אמצעי לחימה בכפר בדרום לבנון ובה אותרו: אמצעי לחימה רבים, תשתיות טרור ואמצעים לשהייה ממושכת שתוכננו לשמש את המחבלים.
השמדת התשתית התת קרקעית ומבנים הסמוכים לה
עם תחילת הפשיטות בשבועות האחרונים הושמדה התשתית התת-קרקעית ומתחמי האויב בפעילות של החטיבה וכוחות ההנדסה האוגדתיים.
בפעילויות נוספות, פשטו הלוחמים על מבנים צבאיים וביניהם בית מלון ששימש מסווה לתשתיות טרור של חיזבאללה, בו אותרו והושמדו מחסן אמצעי לחימה ובו מאות עמדות משגרי נ"ט וטילי תלולי מסלול שביצעו שיגורים אל עבר יישובי הגליל בחודשים האחרונים.



















