צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
אסון טבע חמור פקד את מחוז ולנסיה שבדרום-מזרח ספרד, כאשר שיטפונות עזים גבו את חייהם של לפחות 62 בני אדם, כך דיווחו הרשויות המקומיות. צוותי החירום ממשיכים במאמצי החיפוש אחר נעדרים רבים באזור.
האסון התרחש בעקבות סופות עזות שכללו גשמי זעף וברד שירדו בעוצמה רבה תוך פרק זמן קצר. דוגמה קיצונית לעוצמת המשקעים נרשמה בעיירה צ'יבה, שם נמדדו 491 מ"מ גשם בתוך שמונה שעות בלבד. תיעודים ברשתות החברתיות חשפו את היקף ההרס העצום לתשתיות, כולל כבישים שנהרסו כליל, גשרים שהתמוטטו וקהילות שלמות שהוצפו.
צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
גורמי החירום מביעים חשש כי מספר הקורבנות צפוי לעלות משמעותית, שכן רבים טרם אותרו ולא יצרו קשר עם משפחותיהם מאז פרוץ האסון. תחנות הרדיו המקומיות מוצפות בפניות מודאגות של תושבים המחפשים אחר יקיריהם. כוחות החילוץ משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות, כולל רחפנים, כדי לסרוק את האזורים המוצפים.
צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
ההצפות שיתקו את מערך התחבורה באזור: תנועת הרכבות הושבתה לחלוטין, טיסות הופנו ליעדים חלופיים, ומוסדות החינוך נסגרו. ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ז, הביע דאגה עמוקה מהמצב והודיע כי הוא עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות
צילום: שימוש לפי סעיף 27 א





















עכשיו יהיה לראש ממשלת ספרד במה להיות מוטרד חוץ מבעיית "הפסטינאים הנרדפים"…
מי שהולך נגד ישראל הקב"ה מנחית עליו צרות ר"ל
איך הוא מודאג אם אין שכל אין דאגות רשע מרושע
מגיע לאנטישמים האלו
נראה לי שספרד ביקשה להצטרף להאג נגד ישראל….
המים הזידונים, שהם הכינוי לבני ישמעאל, שוטפים אותם בעצמה…
חכו חכו זה רק ההתחלה זה ה 10 באוקטובר של עזה כל ספרד תהיה שיטפון ומלחמות
כנקמה על האינקווזציה והגזענות..
תזכורת קטנה מימי המבול בדיוק לפרשת השבוע…