באדיבות המצלם

כשהגר"א דויטש זצוק"ל זעק: "הסכנה הגדולה – הפשרות!" • צפו

ראש הישיבה הגאון רבי אשר דויטש זצוק"ל זעק לפני מספר חודשים בכינוס עם רבני הוועדה להצלת עולם התורה: "העצרת לא קשורה לציבור בני התורה בלבד, כלל ישראל נמצא בסכנה, ועל כולם להשתתף במחאה"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: באדיבות המצלם

לאחר ישיבה ממושכת שנערכה לפני מספר חודשים במעונו של רה"י הגאון רבי אשר דויטש זצוק"ל, מנהיג הפלג הירושלמי שהסתלק הצהריים (שני) לשמי רום בגיל 79, בה דן ראש הישיבה עם רבני הוועדה להצלת עולם התורה על הגזירה הקשה שנחתה על עולם התורה – עם החלטת בג"ץ והיועמ"שית לשבור את הכלים מול הציבור החרדי ולדרוש את גיוסם של כלל תלמידי הישיבות, החליט רה"י לצאת למאבק נחוש נגד הניסיונות להתנכל לעולם התורה, שהניזוקים הראשונים והמרכזיים עשויים להיות תלמידי הישיבות שאינם ממשפחות תורניות מובהקות.

רה"י זצוק"ל הכריז אז על קיומה של עצרת גדולה בירושלים, ותקף בחריפות את הניסיון להגיע לפשרות חמורות על חשבון עולם התורה בנושא הגיוס, והתבטא "צריך לצעוק בקול גדול נגד אותם עסקנים שלא הכסף יענה את הכל. וגם אם לא יהיה כסף זה לא סיבה לעשות ויתורים וכדומה, זה העיקר!".

ראש הישיבה זצוק"ל שמזוהה ועומד כאמור בראש הנהגת ציבור הפלג הירושלמי, התבטא כי חובה על כל אחד ואחד להשתתף במחאה, ופנה בדבריו גם לכל הציבור החרדי ואמר כי "מטרת ההפגנה היא הכרזה כלפי השלטונות ולכן חשוב שישתתפו לא רק הציבור שלנו שכבר כעשור לא משתף פעולה עם רשויות הצבא ולכן הגזירה עכשיו לא נוגעת אליו, אבל עלינו לחשוב ולדאוג על כל כלל ישאל". רה"י חתם את דבריו לבסוף והתבטא שוב כי "העצרת הזאת לא קשורה לציבור בני התורה בלבד, כלל ישראל נמצא בסכנה, כלל בני התורה והחרדים לדבר ד' בסכנה, ועל כולם להשתתף במחאה".

דבריו המלאים של רה"י הגר"א דויטש זצוק"ל באסיפת החירום בביתו

"עת צרה היא ליעקב, ראשית חובתנו להתפלל ובתקווה שלא יהיו נזקים כספיים לכלל הישיבות הקדושות, אבל צריך לצעוק בקול גדול לכל הפחות נגד העסקנים – שלא הכסף יענה את הכל, ולגופו של עניין 'לי הכסף ולי הזהב', וגם אם לא יקבלו מהשלטונות, הקב"ה יכול לעזור בדרך אחרת. אבל עיקר העיקרים שלא הכסף יענה את הכל וגם אם לא יהיה כסף זה לא סיבה לעשות ויתורים וכדומה, זה העיקר!

"למעשה הגענו למצב בגזירת הגיוס שהיום כל ראשי הישיבות והאדמורי"ם יסכימו שאין ברירה רק אי ההתייצבות, היום זה כבר לא התייצבות לדיחוי אלא התייצבות לגיוס, ובוודאי שהם יסכימו ויעמדו על זה שבשום אופן לא להתייצב לגיוס.

"הפחד שלנו זה מהעסקנים שכבר היום כפי ששומעים מחפשים דרכים כיצד בכל זאת להתפשר, וכפי שנשמע שגם עד היום הציעו לחילונים 'הצעות טובות', כלומר שלכאורה החילונים היו צריכים לקבל את ההצעות הללו, ואנו יכולים רק לשער מה היו אותם הצעות טובות, ואם זה לא מספיק אז העסקנים בוודאי ידחפו לפשרות גדולות יותר, ועל זאת אנו צריכים לצעוק שיעמדו בתוקף כמו שהיה בתחילה לחזור ל'תורתו אומנותו', וחס וחלילה שהעסקנים לא ישפיעו על הציבור שלהם להתפשר יותר. כבר בחוק טל התפשרו לתת דיחוי רק מי שלומד 45 שעות, ובמשך השנים לא הקפידו על זה ויש הסתברות שכעת יתחילו להקפיד על השעות האלו.

"מטרת ההפגנה היא הכרזה כלפי השלטונות, ולכן חשוב לדאוג שישתתפו בהפגנה לא רק הציבור שלנו שב"ה כבר כעשר שנים שהוא לא מתייצב ולא משתף פעולה עם רשויות הצבא, ולכן הגזירה עכשיו לא נוגעת אליו, אבל עלינו לחשוב על כל כלל ישראל.

"כל חרדי אסור לו להתגייס. וכל שכן אסור לעשות יעדים. מילדותי ידעו כולם שמי שהולך לצבא הוא בסכנה גדולה, בסכנה פשוטה להיות חילוני גמור, ואם בסכנה קטנה יותר להתקרר קצת וכפי ששאלו את החזון איש. ודברינו אמורים כלפי אלו שלומדים למחצה לשליש ורביע, אבל אלו עמך בית ישראל שלא לומדים בכלל מבחינת הסכנה סכנתה גדולה הרבה יותר.

"הסכנה הגדולה בחוק הגיוס מלבד הפשרות שדיברנו, היא העם שבשדות, בחור ממשפחה רחוקה יקראו לו להתייצב הוא ילך, האבא שלו יאמר: להיות עריק, לא יעלה על הדעת! בני הישיבות האמיתיים לא ילכו להתגייס והחשש הגדול כלפיהם זה הפשרות שיכניסו בחוק, אבל כלפי העם שבשדות החשש הוא אמיתי כעת, יקבלו צו גיוס, והאבא הוא אדם פשוט ויגיד: מה אתה רוצה להיות עריק? יושיבו אותך בבית סוהר…

"אנו אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים, השתדלות עלינו לעשות ולהתפלל. ברוחניות צריך לעשות השתדלות בלי ביטחון, הקב"ה דורש מאתנו לעשות השתדלות! צריך לעשות את כל המאמצים שהעצרת תתקיים ותצליח וקולה ישמע למרחוק בהשתתפות ציבור גדול.

"ולכן חובתנו להתכנס ולצעוק בקול גדול על העניין, וללא ספק זה ישפיע על סביבותינו, וחשיבות מיוחדת יש להשתתפות רבנים וגדולי תורה במחאה. העצרת הזאת לא קשורה לציבור בני התורה בלבד, כלל ישראל נמצא בסכנה, כלל בני התורה והחרדים לדבר ד' בסכנה, ועל כולם להשתתף במחאה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ברוך דיין האמת

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גיבוי בריטי למערכה: רה"מ הנכנס מאשר לארה"ב להשתמש בבסיסי הממלכה לתקיפות באיראן
טראמפ במחווה מפתיעה לביירות: מורה לאפשר טיסות ישירות מארה"ב ללבנון
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החרם מתרחב: הולנד ובלגיה יאסרו סחר במוצרי התנחלויות - אך מודות שיתקשו באכיפה
הפחד האמריקני מהזרוע האיראנית: אזהרת מסע גלובלית נדירה מחשש לפיגועים
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
קנדה מצטרפת לפרויקט GCAP: תהפוך למשקיפה בפיתוח מטוס "הדור השישי"
הרצוג באזהרה לקראת הבחירות: "אל תהפכו יריבים לאויבים, זו אינה מלחמת אזרחים"
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר התקציב מחריף: יו"ר ועדת חוץ וביטחון דורש מהאוצר לשחרר מיליארדי שקלים לצבא
איום מיידי הוסר: תקיפה אווירית נגד חוליית טרור שהעמיסה אמל"ח במרחב עזה

הכתבות המעניינות ביותר

כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
426 שנים לפטירת הרה"ק רבי שמשון מאוסטרופוליא הי"ד זצוק"ל
מגדולי האדמו"רים ועד הרבנים הראשיים: 'פלפול התמימים' החדש הובא למעונם של גדולי התורה
תיעוד: האדמו"ר מווישווא בקברי צדיקים באירופה
הסלמה ימית במפרץ: החות'ים הכריזו על "מצור ימי" על סעודיה ומאיימים לתקוף ספינות
בזמן הפסגה בוושינגטון: צה"ל מאשים את צבא לבנון בהפרת תנאי ההסכם
הפרויקט שיעקוף את החות'ים ואיראן: רשת המסדרונות היבשתיים של ארה"ב במזרח התיכון
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
וואטסאפ

חדש באתר

a3e93196-d7ce-4529-8d3a-ea2149f7a941_tumb_800X480
גיבוי בריטי למערכה: רה"מ הנכנס מאשר לארה"ב להשתמש בבסיסי הממלכה לתקיפות באיראן
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
IMG_1618
426 שנים לפטירת הרה"ק רבי שמשון מאוסטרופוליא הי"ד זצוק"ל
WhatsApp Image 2026-07-21 at 18.39
טראמפ במחווה מפתיעה לביירות: מורה לאפשר טיסות ישירות מארה"ב ללבנון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
דינר בוני המבצר לטובת ועד אסירי ציון צילום שמואל דריי (36)
דינר 'בוני המבצר' לטובת 'ועד אסירי ציון' העוסק בשחרור אסירי כלל מערכות הקודש
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים צילום יעקב כהן (1)
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים • גלריה
ביקור רה'' חכם משה צדקה בביהמ''ד חניכי הישיבות אשדוד צילום ש.פ
מרן ראש הישיבה הגר"מ צדקה הגיע במפתיע לבית המדרש 'חניכי הישיבות' באשדוד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture