בבוקר יום חמישי האחרון התעורר יוהאן הלברג למחזה יוצא דופן, אוניית מכולות באורך של 135 מטרים חונה אצלו בחצר הבית. האוניה שעלה על שרטון כמעט התנגשה בבית ונעצרה מטרים ספורים ממנו.
המשטרה בנורווגיה פתחה בחקירה בעקבות אירוע חמור של עליית ספינת מכולות ענקית על החוף מרחק קצר ביותר מביתו של אחד התושבים. למרבה הפלא אף אדם לא נפצע במהלך האירוע.
על סיפונה של ספינת המכולות NCL Salten היו 16 איש כאשר עלתה על שרטון ליד ביינסט. החשוד העיקרי הוא גבר בשנות ה-30 לחייו מאוקראינה ששירת כמלח שני על הסיפון במהלך ההפלגה.

התובע הנורווגי הסביר כי "זהו הנווט התורן בזמן האירוע שהואשם. הוא הסביר בחקירה שהוא נרדם לבדו במשמרת, מה שגרם לכך שהספינה עלתה על שרטון".
עורך הדין של המלח החשוד, טורפין סוואנם, טען כי המלח הושפע מאוד מהאירוע ההזוי, אך יחד עם זאת שמח שההשלכות לא היו גדולות יותר.
במהלך השבת אירעו באזור מספר אירועים של מפולות בוץ בעקבות התנגשות הספינה בחוף והניסיון לחלץ אותה. ההנחה היא כי ייקחו מספר ימים עד שיצליחו לחלץ את הספינה בבטחה מבלי לגרום לקריסה נוספת של הקרקע באזור. על פי התקשורת המקומית בנורווגיה, זה האירוע הבטיחותי הרביעי בו מעורבת ספינת המכולות הגדולה.
הבוקר התפרסם, כי לפני חילוץ הספינה יתבצע מאמץ לפרוק ממנה את המכולות ולהקל על המשקל שלה. שלוש דוברות ושני ספינות גרר ייטלו חלק במבצע פריקת המכולות מעל גבי הספינה.





















