רגע מביך במיוחד נרשם אבשידור חי של ערוץ "אלע׳ד" בעזה, כאשר העיתונאי מחמוד א-לוח ניסה לקדם את עמדות חמאס נגד נקודות החלוקה החדשות לסיוע הומניטרי – אך הופתע מתגובתו הלא צפויה של אחד התושבים המקומיים.
א-לוח שידר מנקודת חלוקה של חבילות סיוע, במסגרת ניסיון להציג את ישראל והאמריקנים כמי שמונעים את חלוקת המזון ומנהלים את ההפצה לטובת מטרות פוליטיות. לצורך כך, הוא ניגש לתושב עזתי שנראה נושא שקית מזון ושאל אותו על התחושות שלו.
אבל התגובה שהתקבלה – שום דף מסרים לא היה מוכן אליה: "כל הכבוד לטראמפ וכל הכבוד לצה"ל!"
הגיב התושב בחיוך מול המצלמה, לעיני עשרות אלפי צופים.העיתונאי נבהל – וסיים את הראיון במבוכה. א-לוח, שנראה מופתע עד עומק נשמתו, מיהר לחתוך את הראיון באלגנטיות חפוזה, שלח את המרואיין "לדרכו" – והמשיך בשידור בגמגום לא שגרתי. הצופים הבחינו במהרה בניסיון הלא מוצלח לעבור נושא, בזמן שהתגובות ברשתות החברתיות כבר חגגו את הרגע הוויראלי.
נקודות החלוקה החדשות שהוקמו בדרום הרצועה על ידי חברות לוגיסטיקה אמריקניות ובפיקוח צה"ל, הפכו לזירה נוספת במאבק התודעתי בין חמאס לישראל. בעוד חמאס מנסה להציג את ישראל כמי שמונעת גישה לאוכל, דווקא חלוקת הסיוע בצורה מבוקרת ומסודרת קונה אהדה בקרב תושבים עזתיים – שמעדיפים מזון בפועל על פני תעמולה ריקה.





















עכשיו טראמפ יזמין את העזתי הזה לבית הלבן חחח