מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל התכנסה היום (חמישי) לראשונה מזה שלוש שנים בעקבות משבר הגיוס, במושב אורה סמוך לירושלים.
בישיבת המועצת השתתפו האדמו"ר מויז'ניץ, האדמו"ר מגור, האדמו"ר מבאיאן, האדמו"ר ממודז'יץ, האדמו"ר מביאלא, והאדמו"ר מסערט ויזניץ. מזכיר המועצת הרב יעקב ולצר הביא את דעתו ודבריו של האדמו"ר מצאנז לחברי המועצת, לאחר ששוחחו בצהרים ונבצר ממנו השתתפותו ומסר את דעתו לדיון שייערך בכינוס המועצה.
במהלך הישיבה אמר השר גולדקנופף: "מעולם לא היה מצב כזה לציבור החרדי". סגן השר טסלר הוסיף: "רשימת הסנקציות שהתפרסמו חלה רק על החרדים. לא שמענו שלמשתמט מהמגזר הכללי יש את הסנקציות האלו. מעבר לכך, כבר בפועל כיום אלפי נשים חרדיות חל עליהן הסנקציה של גזירת המעונות".
בסיום הכינוס הורתה המועצת לחברי הכנסת של אגודת ישראל להביא לחוק מיידי של פיזור הכנסת. בהחלטת המועצת נאמר: "לעם היושב בציון בכלל לציבור החרדי בפרט, החליטו מועצת גדולי התורה שאין ראוי יותר לשבת בממשלה הנותנת יד לרדיפת עולם התורה, ומורה לחברי הכנסת של אגודת ישראל להביא לחוק מיידי של פיזור הכנסת".
על פי הדיווחים, אגודת ישראל לא תגיש חוק חדש לפיזור הכנסת, אלא תצטרף בשבוע הבא ביום רביעי לאחד מחוקי הפיזור של האופוזיציה.






















למה לא נותנים להגיב פה????
מי זוכר איך הכל התחיל