כוחות צה"ל הפועלים תחת פיקוד הצפון ממשיכים להעמיק את הפעילות הקרקעית הממוקדת בדרום לבנון, במטרה ליצור קו הגנה קדמי ולהבטיח את ביטחון תושבי הצפון. הפעילות מתאפיינת בשיתוף פעולה הדוק ומהיר בין הכוחות בשטח לבין חיל האוויר, המאפשר סגירת מעגלי אש קטלניים בזמן אמת.
במהלך היממה האחרונה, זיהו הכוחות הקרקעיים מחבלים חמושים המהווים איום על הכוחות. בשילוב זרוע עם חיל האוויר, בוצעו תקיפות מדויקות שהובילו לחיסול המחבלים. באחד המקרים, מטוס קרב ביצע תקיפת סיוע קרובה לכוחות חטיבה 8, תוך תיאום מלא בקשר שהוביל להסרת האיום במהירות.
לוחמי המילואים של צוות הקרב החטיבתי 769 (חטיבת הגליל), הפועלים תחת אוגדה 91, חשפו במהלך סריקותיהם מתחם שהייה תת-קרקעי משמעותי.
בתוך המתחם נמצא ציוד לשהייה ממושכת וכן מצבור גדול של אמצעי לחימה, שנועדו לשמש את מחבלי חיזבאללה להתקפות נגד כוחותינו. רובי קלאצ'ניקוב ונשקי צלפים. רקטות ומטולי RPG. ווסטים צבאיים, מטענים וציוד צבאי מגוון.
בנוסף לחשיפת האמל"ח, זיהו הלוחמים עמדת תצפית של ארגון הטרור שחלשה על המרחב. בסגירת מעגל מהירה, הכוחות השמידו את העמדה באמצעות ירי פגז טנק מדויק, ובכך פגעו ביכולת האיסוף והתצפית של האויב בגזרה.
מצה"ל נמסר כי הכוחות ממשיכים בהרחבת מרחב האבטחה ובסריקות קפדניות במרחב הסבוך של דרום לבנון, תוך השמדת תשתיות הטרור שנותרו בשטח.





















