הפסקת האש בדרום לבנון רחוקה מלהיות שקט מוחלט, כך עולה מנתוני סיכום הפעילות המבצעית של צה"ל בימים האחרונים.
לוחמי הכוחות הקרקעיים, המהווים חיץ אנושי בין יישובי הצפון למחבלי חיזבאללה, מנהלים מאבק יומיומי לטיהור מרחב קו ההגנה הקדמי.
מאז כניסת ההבנות לתוקפן, חוסלו יותר מ-25 מחבלים שניסו לאתגר את הלוחמים בשטח, ונתפסו כמויות אדירות של אמצעי לחימה שהוסתרו בלב הכפרים.
הפעילות המבצעית מתמקדת באיתור אמצעי לחימה ובהשמדת מאות תשתיות טרור של חיזבאללה, הן מעל פני הקרקע והן במתחמים תת קרקעיים מורכבים.
במקביל לפעילות הקרקעית, חיל האוויר ביצע כ-50 תקיפות ממוקדות לעבר יעדי טרור במרחב.
התקיפות כוונו נגד מחבלים שזוהו בשטח ונגד מבנים ששימשו את ארגון הטרור לפעילות חבלנית עוינת.
בצה"ל מבהירים כי כל תשתית טרור שתאותר תושמד ללא פשרות, במטרה להבטיח שחיזבאללה לא יוכל לשקם את יכולותיו סמוך לגבול ישראל.
במערכת הביטחון אומרים כי בימים האחרונים ביצע חיזבאללה מספר מתווי טרור שכוונו לעבר הכוחות הפועלים בדרום לבנון, ובתגובה פועל הצבא בנחישות להסרת כל איום ולסיכול ניסיונות הפגיעה בחיילים.
הכוחות בשטח פועלים בהתאם להנחיות הדרג המדיני תוך שמירה על דריכות שיא וחופש פעולה מבצעי מלא.
המאמץ המלחמתי נמשך במטרה להבטיח שמרחב דרום לבנון יישאר נקי מיכולותיו הצבאיות של חיזבאללה, ובכך לאפשר מציאות ביטחונית חדשה ויציבה עבור אזרחי מדינת ישראל.
צהל מדגיש כי ימשיך להגיב בעוצמה לכל הפרה של ההבנות שתסכן את ביטחון הכוחות או את שלום הציבור.

צפו בתיעוד מתקיפות חיל האוויר לעבר מחבלים
מצורף תיעוד מפעילות כוחות צה"ל במרחב





















יפה בהפסקת אוכל יש אוכל…
בהפסקת אש…יש אש….
.
כל הכבוד לצה"ל ולכל כוחות הביטחון!!! אתם מדהימים אחד אחת!! לכל חייל וחיילת הצליחו במשימותיכם וחזרו הביתה בשלום!!! חיבוק ענק מאיתנו, בזכותכם אנחנו כאן.
מה זה "מאות תשתיות טרור"? כל הזמן משמידים והטרור לא נגמר.