צילום: דוברות הליכוד
אחרי הודעת הפרישה הדרמטית של חברת הכנסת מימינה עידית סילמן, ראש האופוזיציה ומי שייחל להפלת הממשלה כנראה הכי הרבה מכל חברי הכנסת – חבר הכנסת בנימין נתניהו – מגיב להודעה. יו"ר הליכוד הודיע כי הוא מצפה לפורשים נוספים, וכינה את סילמן "הוכיחה שפעלה לפי צו מצפונה".
"התרגשתי מאוד לשמוע את הצהרתה של חברת הכנסת עידית סילמן, ואני מברך אותה בשם המונים בעם ישראל שאיחלו לרגע הזה", פתח נתניהו את הסרטון המצולם הבוקר (רביעי) שהופץ במהרה. בסרטון נראה נתניהו קצת עייף, ייתכן שפעל להפלת הממשלה במשך כל הלילה ושסילמן לא תחזור בה.
עוד הוסיף רה"מ לשעבר וראש האופוזיציה כיום, כי סילמן לדבריו דואגת לסהות היהודית של המדינה. "עידית, את הוכחת שמה שמנחה אותך זו הדאגה לזהות היהודית של מדינת ישראל, הדאגה לארץ ישראל ואני מקבל אותך בברכה חזרה הביתה למחנה הלאומי", הוסיף נתניהו בסרטון.
את דבריו חתם נתניהו כי חברת הכנסת מימינה סילמן לטענתו "את הוכחת שנציגי ציבור אמיתיים פועלים לפי צו מצפונם, ואין זכות גדולה מזאת. אני קורא לכל מי שנבחר בקולות המחנה הלאומי להצטרף לעידית ולחזור אלינו הביתה, אתם תתקבלו בכל הכבוד הראוי ובזרועות פתוחות".




















