ישראל תמכה בהחלטה על השהיית רוסיה ממועצת זכויות האדם של האו"ם בהצבעה שנערכה היום (חמישי) במליאה הכללית של הארגון.
מדובר במהלך שארה"ב מקדמת כחלק מצעדי הענישה על רוסיה בעקבות הפלישה באוקראינה. בארה"ב מסבירים כי זה לא הגיוני שבשעה שנחשפים פשעים כל כך קשים שמבצעים הרוסים נגד זכויות האדם, הם יהיו חברים במועצה. 93 מדינות – בהן ישראל – הצביעו בעד ההחלטה. 24 מדינות התנגדו למהלך ו-58 מדינות נמנעו. מוסקבה הגיבה לתוצאות ההצבעה בעצרת הכללית ואמרה שההחלטה להשעות אותה "לא חוקית" ומוטה פוליטית.
אתמול קראה שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה גרינפילד לכל המדינות להצטרף להחלטה ולהביע בכך תמיכה באוקראינה. "השתתפות רוסיה במועצת זכויות האדם היא פארסה", אמרה גרינפילד במהלך ארוחת ליל הסדר המוקדמת שערך השגריר באו"ם גלעד ארדן. לפיד: "גוף קיצוני, פגום מוסרית, מוטה ואנטי-ישראלי במהותו".
שר החוץ יאיר לפיד התבטא – "ההצבעה היום אינה משנה את עמדתנו כלפי המועצה לז"א של האו"ם, שהיא גוף קיצוני, פגום מוסרית, מוטה ואנטי-ישראלי במהותו אשר מנוצל מאז הקמתו בידי המדינות המפרות הראשיות את זכויות אדם בעולם ככלי פוליטי, בין היתר כדי לתקוף את ישראל".
מזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג אמר הערב שחברות הברית הצבאית הסכימו להגדיל את הסיוע הצבאי לאוקראינה, ויעבירו לה מגוון של מערכות נשק – אך לא ציין מאיזה סוג. הגנרל האמריקני מארק מילי, ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, אמר לאחר מכן שארה"ב ובעלות בריתה יעבירו לאוקראינה 25,00 מערכות נגד מטוסים – שכוללות טילי סטרינגר – ו-60,000 מערכות נגד טנקים.




















