צילום: פלאש 90

יומיים להילולא – פרוש פנה בדחיפות לבנט: "ישנה תחושה שאין בעל הבית" • מעקב

"אנו יודעים לקיים אירועים בקנה מידה עולמיים, האם לא היה ניתן להכשיר בצורה בטוחה את ההר לעליית רבבות המתפללים" • יומיים לפני ההילולא בהר מירון - ח''כ מאיר פרוש פנה במכתב דחוף לרה''מ בנט • מעקב 'חדשות JDN'

כתבות נוספות בנושא:

יומיים לפני ההילולא במירון, ולאחר שפניותיו לדרג המקצועי לא נענו עד כה, חבר הכנסת מאיר פרוש פנה (שני) לראש הממשלה נפתלי בנט בבקשה שיתערב בנעשה בהילולא לטובת ציבור העולים להר. חבר הכנסת פרוש מציין במכתבו כי "הציבור החרדי נתן אשראי וגיבוי מלא לרשויות לתקן את הדרוש תיקון וטיפול. מתוך הנחה שלאחר שנה יוסקו המסקנות ויהיה ניתן לקיים את הילולת רבי שמעון בר יוחאי בצורה הבטוחה ביותר".

עם זאת, לדבריו "הממונים על ההילולא התעלמו מדרישות הציבור וצרכיו, כמו גם ממסקנות הביניים של ועדת החקירה שהוקמה לשם כך. ישנה התחושה שאין בעל הבית שמוכן לקחת אחריות, מה שמביא להתעמרות של ממש בציבור הרחב שרואה חשיבות עליונה בעלייה לציון של התנא הקדוש ביום ל"ג בעומר".

חבר הכנסת פרוש טוען במכתבו ש"אנו יודעים לקיים אירועים בקנה מידה עולמיים, האם לא היה ניתן להכשיר בצורה בטוחה את ההר לעליית רבבות המתפללים, שהרי ישנם מקרים רבים של אסונות בארץ, האם מישהו עלה על דעתו שיצמצמו דרסטית את אותם אירועים ?. האם הופסקו הטיסות במסוקים אחרי האסון המסוקים שבו נהרגו 75 חיילים? כאשר יש רצון טוב, הרשויות יודעות לקחת אחריות, תוך הפקת לקחים ומציאת פתרונות שהאירועים יתקיימו בבטחה".

לדבריו, "במשך למעלה מעשרה חודשים לא נעשה בהר דבר. רק בשלושת החודשים האחרונים החלו העבודות במקום במסגרתם פונו עשרות מבנים, דרכי גישה נחסמו, מדרגות ופתחי מעבר גודרו ועוד. במשך עשרה חודשים שבהם הציבור ציפה לשיפור התשתיות בהר לא נעשה דבר, בשלושת החודשים האחרונים רק פירקו וגידרו ולא הביאו שום פתרון ממשי וללא תוספת של שטחים או דרכי גישה חדשים, ואף לא הרחיבו שביל אחד".

עוד טוען ח"כ פרוש, כי "במהלך כל השנה ייחלנו שלאחר אסון כל כך גדול יעסקו כל השנה בהכשרת השטח, לקליטת המונים בצורה בטוחה, אך לצערנו כמידי שנה רק ברגע האחרון נזכרו לשנע כלים כבדים למירון". במכתבו שוטח ח"כ פרוש חלק מהבעיות המהותיות במתווה ההילולא ובהן מניעת הגעה מעשרות אלפי מתפללים, התעלמות מהגורם לאסון ופתרונות לקהילות ועמך ישראל, מניעת מנהג החאלק'ה, התעמרות בנוסעים וביטול מנהג ה'חי רוטל', גלגול אחריות ועוד".

"ועדת החקירה הממלכתית קבעה כי בכל רגע נתון יכולים לשהות בהר 20,000 איש ו-יש לקבוע מספר יעד, עם זאת, הממונים על ההילולא הפחיתו באופן משמעותי את המספר הזה באופן שפוגע באופן ישיר באלפים רבים שבעקבות כך לא יוכלו לבוא ולהשתתף בהילולא. ח"כ פרוש מציין, כי הורדת הטריבונות ללא בנייה מחודשת של טריבונות בטיחותיות, פוגעת אף היא באפשרות אכלוס הקהל בהר. באצטדיונים ברחבי העולם ובאולמות אירועים שונים ישנן טריבונות, הן אינן הבעיה אלא בטיחותן. לא ייתכן להוריד את הטריבונות מחד ולא לדאוג לתחליף ראוי מאידך", הוסיף.

לדבריו, "בנוסף, האסון קרה בעיקר בעקבות מסדרון צר שגרם לצוואר בקבוק, עשרות אלפי מתפללים שהתקבצו בהדלקה אחת, הסוף הטרגי זכור לכולנו. אך במקום לטפל בבעיה – דהיינו, להוסיף מקומות נוספים להדלקות, לפתוח שטחים ציבוריים נוספים ולפתוח ולהרחיב מקומות צרים, בחרו הממונים לסגור עוד ועוד שטחים, מסדרונות נוצרו ודרכי גישה נחסמו, זאת במקום להפקיע קרקעות סמוכות, לפתוח מתחמים נוספים ביישוב למטה עבור הקהילות הרבות ועמך ישראל, ולרווח כמה שיותר את הגעת הציבור אל אותם מתחמים ייעודים. דבר זה לא נעשה עד עתה, כי כל רשות זורקת את האחריות וטוענת שזה אינה בתחום אחריותה".

"יצוין, כי הציבור קיבל בהבנה את הריסת עשרות המבנים בהר מירון, אך מדוע היה צריך להרוס את מתחם 'היכל תורה', שנבנה על שטח פרטי, ללא מתן תחליף, שהרי דווקא מתחם כזה אלפים רבים שפוקדים את ההר יושבים שם ולומדים תורה, מה שלמעשה מביא לוויסות של הציבור והורדת העומס על הציון הקדוש. יתיר על כן, אלפי משפחות מכל רחבי הארץ מחכות בכיליון עיניים לחגיגות החלאק'ה לילדיהם ונכדיהם. מדי שנה בשנה ישנם מתחמים ייעודיים לחגיגות החלאק'ה, מה שאין כן השנה", תקף.

עוד טען, כי "גם המשפחות שכן יגיעו לחגוג את האירוע המרגש עם ילדיהם לא יוכלו לבוא יחד בגלל מתווה התחבורה הציבורית. נוצר מצב שבו האבא יכול לבוא והאמא תוכל לנסוע רק שעתיים אחריו, בעוד שהסבא והסבתא לא יכלו להשיג כרטיס נסיעה כלל. אחד מהמנהגים המקודשים בהילולא הוא מנהג ה'ח"י רוטל משקה'. מדי שנה יהודים היו תורמים מאונם ומהונם להאכלת והשקיית העולים להר. לאחר שעות ארוכות של נסיעה היו עוצרים האוטובוסים בתחנות רענון שם היו מחכים להם מזון ומשקה. באופן שערורייתי הוחלט השנה לבטל את העצירה בתחנות הרענון ללא שום היגיון. מלבד ביטול המנהג המקודש זוהי התעללות של ממש במאות אלפי העולים להר שמתגלגלים שעות ארוכות בדרכים".

ח"כ פרוש מוסיף כי אתמול הודיע מפקד המחוז הצפוני במשטרה הממונה על ההילולא כי המשטרה אינה אחראית על זמן השהייה של השוהים על ההר, ובמידה והשוהים בהר יתעכבו המשטרה תמנע מהאוטובוסים הנכנסים לפרוק את הנוסעים. זהו מתכון ברור לכאוס וזריקת אחריות מפחידה של הגופים האמונים על ביטחון המתפללים והחוגגים.

לסיכום כותב חבר הכנסת פרוש כי "בחודשים האחרונים נפגשתי מספר פעמים עם הגורמים הרלוונטיים ובכללם השר הממונה מתן כהנא והשר לבט"פ עומר בר לב, הצבעתי על הדרוש תיקון והתרעתי בפני הדרוש שיפור. הצגתי את דרישות הבטיחות מחד, ופרסתי את צרכי הציבור החרדי מאידך. אולם לצערי אנחנו עומדים יומיים לפני הדלקה ללא פתרונות עבור הציבור הרחב הצמא לעלות ציון הקדוש ביום הילולא ועבור הקהילות הקדושות שכל פתרון עבורם ברחבי המושב ובמתחם בני עקיבא, רק מוריד את הלחץ בציון הקדוש".

לדבריו, "למרות זאת עדיין לא מאוחר וחלק מהשיבושים ברי תיקון. כך למשל ניתן להגדיל את מספר השוהים בהר ל-20,000 כפי שהמליצה ועדת החקירה הממלכתית, ניתן לפתוח מתחמים נוספים לחסידויות (מתחם בני עקיבא ומתחמים נוספים במושב למטה לצורך הדוגמא) מה שיביא לפיזור נוסף של הקהל וימנע התקהלויות מסוכנות, ניתן וראוי להסדיר מתחמים יעודיים לילדי החאלקה ולאפשר לבני משפחה לעלות יחד אל ההר".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שלום עליכם התעוררתם! נזכרתם להתעורר מאוחר מדאי

כתבות חדשות באתר

הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
זעקת הרגע האחרון: מרן הגרנ"צ הלוי פעלדמאן שליט"א מתגייס להצלת משפחת גר צדק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture