צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעות החוק לפיזור הכנסת

בהצעת החוק של ח"כ לוין תמכו 110 חברי כנסת ללא מתנגדים והיא תועבר, יחד עם שאר ההצעות לוועדת הכנסת שתכריע איזו וועדה תכין את ההצעה • ח"כ טופורובסקי: "האופוזיציה מעכבת את ההחלטה ללכת לבחירות ומעמידה תנאים מושחתים"

כתבות נוספות בנושא:

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעות החוק להתפזרות הכנסת העשרים וארבע, של חבר הכנסת יריב לוין אליה הוצמדו הצעות של חברי הכנסת סמי אבו שחאדה, יצחק פינדרוס, מיכאל מלכיאלי, איימן עודה, אלי כהן, גילה גמליאל, שלמה קרעי ויואב קיש, ובהצעה נוספת של חברי הכנסת בועז טופורובסקי ושרן השכל, אליה הוצמדה הצעה של ח"כ מוסי רז. בהצעת החוק של ח"כ לוין תמכו 110 חברי כנסת ללא מתנגדים והיא תועבר, יחד עם שאר ההצעות לוועדת הכנסת שתכריע איזו וועדה תכין את ההצעה לקריאה הראשונה.

החוק מציע לקבוע שהכנסת העשרים וארבע תפוזר לפני גמר כהונתה. בדברי ההסבר להצעה של ח"כ לוין נכתב: "מאחר ואין ביכולתה של ממשלת ישראל להנהיג את מדינת ישראל, מוצע לפזר את הכנסת העשרים וארבע ולהכריז על קיום בחירות לכנסת העשרים וחמש וזאת תוך 90 ימים מיום קבלתו של חוק זה בכנסת".

לאחר אישור ההצעות לפיזור הכנסת בקריאה טרומית, והעברת החוקים לעבודה בוועדה, ייקבע בחוק גם המועד הסופי לבחירות. לוחות הזמנים המסתמנים, הנגזרים מהדרישה ללפחות 90 יום ומתקופת החגים, מכוונים את יום הבחירות לסוף אוקטובר-תחילת נובמבר. בוועדת הבחירות המרכזית צפויים לבקש תאריך מאוחר ככל האפשר, מחשש שהחגים יקשו וישבשו את ההיערכות לבחירות, אך רוב המפלגות בכנסת מעדיפות לקיים את הבחירות ביום השלישי הראשון שאחרי החגים, כדי לקצר ככל האפשר את מערכת הבחירות וההוצאות הרבות הנלוות אליה.

ח"כ יריב לוין אמר במליאה: "שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה. לפני כשנה הושבעה בכנסת הממשלה הגרועה בתולדות ישראל, ממשלה שקמה על בסיס שנאה עיוורת ומעילה חסרת תקדים באמון הבוחרים. נכנסתם למשרדיכם אחרי שהשארנו לכם מדינה משגשגת, בנימין נתניהו כראש ממשלה הוביל את המדינה להישגים אדירים ובהם כלכלה עוצמתית הסכמי שלום פורצי דרך והפיכת ישראל למעצמת אנרגיה עולמית".

"עבורכם, כמה פוליטיקאים קטנים שהקנאה העבירה אתכם על דעתכם, זה היה קשה מדי. חברתם לפוליטיקאים קטנים לא פחות שתאוות הכיסא והשררה הניע אותם לוותר על כל ערך אידאולוגי ולרמוס כל התחייבות לבוחר. אין זה פלא שגם אקורד הסיום שלכם נעשה באופן מחפיר. לפיד ובנט ברחו מהספינה הטובעת והכריזו על פירוק הממשלה מאחורי גבם של שותפיהם שהלכו ובאופן מדהים ממשיכים ללכת אחריהם כעדר של כבשים".

ח"כ סמי אבו שחאדה הציג את החוק שלו ואמר: "לא הקואליציה ולא האופוזיציה מייצגים אותנו. הרשימה המשותפת היא זרם שלישי שונה שחושב בצורה שונה. הבעיה שלנו עם נתניהו היא לא אישית. אני חושבים שמן הראוי היה שמי שעל פי הדין הבינלאומי חשוד בפשעי מלחמה לא יכול להיות מועמד לראשות ממשלה. הממשלה הזו צריכה לסיים את דרכה שכן הייתה גרועה ופגעה בחברה הערבית-פלסטינאית בצורה הרבה יותר קשה מקודמתה".

ח"כ יצחק פינדרוס הוסיף: "אחרי שנה קשה, שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה. הייתה כאן סיעתא דשמיא מופלאה והיו כאן שליחים טובים. אנשים שעלו וקיבלו את רסן השלטון עשו הכל על מנת שלא לתת לאופוזיציה חברים בוועדות החוקה והכנסת. אם הייתם נוהגים טיפה אחרת, כמה הייתם מקשים עלינו לאחד את האופוזיציה, אבל הייתה פה אופוזיציה כיד ברזל. היום הגענו ליום הזה שבו נגיד שלום ולא להתראות לממשלה הזו".

ח"כ מיכאל מלכיאלי: "הצעת החוק לפיזור הכנסת היא חברתית, בטחונית וכלכלית. ההצעה הזו תתרום לפריפריה, לביטחון ולכלכלה. היינו אופוזיציה חזקה מאוד. אנו מבינים כמה הזקתם לפריפריה, לחלשים ולזהות היהודית של ישראל. עם ישראל רוצה ממשלה אמיתית, שתדאג לזהות היהודית. אני מדבר בשם תושבי הפריפריה, בשם הילדים שרציתם לכפות עליהם לימודים שלא לרוחם, בשם אותם אנשים שלא מצליחים לגמור את החודש. בשם אותם אלפי אנשים אני רוצה לומר לך נפתלי בנט – לך הביתה".

יו"ר הקואליציה ח"כ בועז טופורובסקי הציג את החוק שלו: "זה יום עצוב לדמוקרטיה, אנחנו עושים את זה בלב כבד אך בלב שלם בגלל שטובת המדינה תמיד הייתה ותהיה לפני כל טובה אחרת. מדינת ישראל חשובה יותר מהמשחקים שאנחנו עושים כאן. הקואליציה הבטיחה לאזרחי ישראל שאנחנו תמיד נשים את טובתם לפני טובתנו האישית ואל מול אופוזיציה שמעדיפה פעם אחר פעם הישג פוליטי קטן תוך כדי פגיעה באזרחי ישראל, ומוכנה לפגוע במצביעים שלה עצמה רק בשביל קבל איזו כותרת כדי להביך את הקואליציה".

"ראש הממשלה הודיע שכאשר במאזן הסיכונים מול הסיכויים טובת המדינה נמצאת באיזשהו סיכון אל מול טובתו הפוליטית – טובת המדינה תנצח. נפתלי בנט הראה שאפשר לעשות פוליטיקה אחרת. יכולים להיות יחסי אמון בין אנשים בפוליטיקה שיכולים לכבד הבטחה והסכם חתום. האופוזיציה עדיין מעכבת את ההחלטה ללכת לבחירות, זו אופוזיציה שהתאהבה בלתקוע את המערכת השלטונית. אם האופוזיציה רוצה, יש תאריך מוסכם כבר היום, אבל האופוזיציה מעמידה תנאים מושחתים בשביל להגיע לתאריך מוסכם".

ח"כ מוסי רז ממרצ אמר כי "הממשלה הזו עמדה מהיום הראשון בפני הסתה חסרת תקדים. האופוזיציה לא הרפתה מהאסטרטגיה של ציור הממשלה כלא לגיטימית. זו האסטרטגיה שהם מכירים – הסתה, הסתה ועוד הסתה. מול ההסתה הזו שלושה חברי כנסת מימינה, שלא עמד להם כוחם, התקפלו. הם אלו שהפילו את הממשלה ואנו נמשיך הלאה. אני רוצה לאחל הצלחה לראש הממשלה הנכנס יאיר לפיד. לאחר הבחירות תשוב לפה ממשלה במודל הזה, אבל יותר משופרת, בשותפות יהודית ערבית, ללא כניעה לאיומים מימין".

גם יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' נאם במליאה: "שלוש רעות עשתה הממשלה הזו. הראשונה – הרס היסוד היהודי של מדינת ישראל, בעצם הקמתה של הממשלה על יסודות אויבי ישראל תומכי טרור אנטי ציוניים שחותרת תחת האתוס היהודי המכונן של המדינה היהודית. השנייה – הרס היסוד הדמוקרטי של ישראל: שקרים, הונאה, עיוות רצון הבוחר ורמיסת הדמוקרטיה הפרלמנטרית. שלישית – פירוק המחנה הלאומי ואחדות העם תוך הפצת שנאה, חרמות ופילוג".

תיעוד הדיון במליאה. צילום: דוברות הכנסת – נועם מושקוביץ'

צילומים: אוליבייה פיטוסי/פלאש90

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת
מבחן הריבונות יוצא לדרך: החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון בשיתוף ארה"ב
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עצרת מחאה מול שערי כלא 10: אלפי חסידי גור זועקים על מעצר תלמיד הישיבה
אפקט של רעידת אדמה: צה"ל נערך לפיצוץ תשתית המנהרות התת-קרקעית ברכס הבופור
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז ב"דמוקרטים": הח"כים המכהנים כבשו את הצמרת; נאור נרקיס נדחק לאחור
טראמפ מבהיר: "בנימין נתניהו לא ייעצר בשום אופן"

הכתבות המעניינות ביותר

הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
מאחורי הקלעים של עצירת ההצבעה: הפניות מהקהילה היהודית והלחץ הפוליטי בכנסת
סכנת כלבת בגליל העליון: שועל נגוע אותר במושבה ראש פינה
"תשלמו מחיר כבד פי כמה": האולטימטום של טראמפ לאיראן בעקבות הרג החיילים
עושים סדר בנדל"ן: הצוות שממליץ לגבות מס רק כשיש ודאות תכנונית
סגירת מעגל בעזה: צה"ל חיסל את מפקד החוליה שחטפה את ענבר הימן הי"ד
העיניים החדשות בשמיים: נחשף מטוס הביון והלוחמה האלקטרונית שיופעל מבוסס בינה מלאכותית
הארוכה בתולדות המדינה: משלחת פיקוד העורף מובילה את שיקום הריסות האסון בוונצואלה
התרגול שמדאיג את המערב: בייג'ינג מכפילה את כוחותיה הימיים בקרבת האי
וואטסאפ

חדש באתר

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
d8a6d387-9b34-49be-aa19-f07c999246c4_tumb_800X480
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
Houthis_protest_against_airstrikes_2 (2)_800x448
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
WhatsApp Image 2026-07-20 at 22.44
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב
הילולת האר'י הק' בצפת צילום יוסי לוי (61)
יוסי לוי תיעד: הילולת האר'י הק' בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture