משמר החופים של טייוואן מציג נתונים המצביעים על התרחבות חדה ומהירה בנוכחות הימית של סין סביב שטחי האי, כחלק מהחרפת מאמצי הלחץ של בייג'ינג.
על פי הדו"ח, שפורסם בסוכנות הידיעות רויטרס, במהלך חודש יוני האחרון תועדו 55 תצפיות של ספינות משמר חופים וכלי שיט מחקריים מטעם ממשלת סין ששייטו בקרבת טייוואן.
מדובר בזינוק משמעותי של 83 אחוזים בהשוואה לחודש מאי, שבו נרשמו 30 תצפיות בלבד. ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אז נרשמו 25 תצפיות, זוהי קפיצה של 120 אחוזים, וזאת מבלי לשקלל את הפעילות הענפה ממילא סביב האיים הסמוכים ישירות לחופי היבשת.
הנוכחות המוגברת בלב הים מעוררת דאגה גוברת בטייפיי ובבירות המערב, בהן ארצות הברית, בריטניה, צרפת וגרמניה. החשש המרכזי שמעלים גורמי המודיעין הוא כי סין מנצלת את התקופה כדי לבצע חזרות גנרליות לקראת תרחיש עתידי של מצור ימי וניתוק נתיבי האספקה של האי באוקיינוס השקט.
בטייוואן מעריכים כי השימוש הגובר בספינות אזרחיות-ממשלתיות של משמר החופים הסיני הוא חלק מאסטרטגיה מחושבת המכונה "לוחמה משפטית". המטרה של סין היא לנרמל את הנוכחות שלה באזור באופן שוטף, ולייצר תשתית חוקית לכאורה שתצדיק את המשך הפעולות להגבלת חופש השיט סביב האי.




















