לוין אמש. צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90

"שיפוץ מערכת המשפט": כך סיקרו בעולם את הצהרתו הדרמטית של שר המשפטים

בעולם סיקרו בהרחבה את הצהרתו של שר המשפטים בה הכריז על המהפכה המשפטית שהממשלה מתכוונת לחולל בקרוב • כצפוי, ברוב כלי התקשורת המובלים בעולם סיקרו "בדאגה" רבה את "שיפוץ מערכת המשפט" כלשונם

כתבות נוספות בנושא:

בעולם סיקרו בהרחבה את הצהרתו אמש (רביעי) של שר המשפטים יריב לוין בה הכריז על המהפכה המשפטית שהממשלה מתכוונת לחולל בקרוב. כצפוי, ברוב כלי התקושרת המובלים בעולם סיקרו "בדאגה" רבה את הדברים כאשר במקומות רבים הודגשה הסכנה לשלמותה של הדמוקרטיה בישראל, ונכתב על החשש מפני הסרת הבלמים והאיזונים בין הרשויות בישראל.

בגרדיאן הבריטי נכתב בכותרת: "ישראל חושפת תוכנית שנויה במחלוקת לשיפוץ מערכת המשפט". בכותרת המשנה נכתב: "המבקרים מזהירים שהשינויים יחלישו את בית המשפט העליון ויערערו את הדמוקרטיה של המדינה". בידיעה של סוכנות הידיעות AP נכתב כי "שר המשפטים של בנימין נתניהו חשף את השיפוץ שהובטח על ידי הממשלה החדשה במערכת המשפט, שמטרתה להחליש את בית המשפט העליון. המבקרים אומרים שהתוכנית מעניקה כוח מוחלט לקואליציה הימנית ביותר בתולדות המדינה".

בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי "ממשלת ישראל הימנית הקיצונית החדשה בהנהגת ראש הממשלה בנימין נתניהו חשפה תוכנית שתאפשר לפרלמנט לבטל כמה פסקי דין של בית המשפט העליון, ולתת לממשלה ביטוי נוסף במועמדויות לכס השיפוט. הודעתו של שר המשפטים יריב לוין מעלה חששות מבית ומחוץ לבריאות הדמוקרטית הישראלית".

סוכנות הידיעות מצטטת את לוין שאמר "הרפורמות הללו יחזקו את מערכת המשפט ויחזירו את אמון הציבור בה. אנשים שלא הצבענו עבורם מחליטים עבורנו. זו לא דמוקרטיה". עוד נכתב כי ההחלטה תפחית את כוחו של בית המשפט העליון הישראלי לבטל את חוקי הכנסת. "כל הרעיון מאחורי היוזמה הוא לתת לפוליטיקאים ולרוב הקואליציה את הכוח האולטימטיבי, כדי שלא יהיו לנו בלמים ואיזונים כלשהם", מצטטת רויטרס את אמיר פוקס, חוקר בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה. "אנחנו כבר נמצאים במצב מאוד שברירי כשאנחנו מדברים על זכויות אדם ועל היסודות החוקתיים שלנו, כי אין לנו כמעט בלמים ואיזונים", אמר.

ב-AP נכתב כי "שר המשפטים, יריב לוין, איש אמונו של נתניהו ומבקר ותיק של בית המשפט העליון, הציג את תוכניתו יום לפני דיון השופטים בחוק חדש שהתקבל בממשלה – המאפשר לפוליטיקאי שהורשע בעבירות מס לכהן כשר בקבינט". "הגיע הזמן לפעול", מצוטט לוין ש"הציע שורה של שינויים שמטרתם לבלום את סמכויות הרשות השופטת, כולל לאפשר למחוקקים להעביר חוקים שבית המשפט העליון ביטל, ולמעשה נחשבו כבלתי חוקתיים".

רשת France24 כתבה "שר המשפטים הישראלי החדש יריב לוין הכריז על תוכנית הרפורמות שלו במערכת המשפט, הכוללת הכנסת סעיף 'חריג' המאפשר לפרלמנט לעכב את החלטות בית המשפט העליון".

רשת אל-ג'זירה הערבית דיווחה על הרפורמות במערכת המשפט הישראלית, וכתבה בכותרת: "הממשלה החדשה של ישראל חושפת תוכנית להחלשת בית המשפט העליון. שר המשפטים החדש רוצה לרסן את כוחו של בית המשפט העליון – מהלך שלדברי המבקרים יערער את הדמוקרטיה". הרשת כותבת שהמבקרים "מאשימים את הממשלה בהכרזת מלחמה נגד מערכת המשפט, ואמרו כי התוכנית תשנה את מערכת הבלמים והאיזונים של ישראל ותערער את המוסדות הדמוקרטיים, על ידי מתן כוח אבסולוטי לקואליציה הימנית ביותר בתולדות ישראל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

עולם של צבועים מדינת ישראל היא בין המדינות היחידות בעולם המערבי שבית המשפט העליון מכריע וממנה שופטים וגובר על דעת הרוב

מדברי בית המשפט היום:
"מכוח הרוב ניתן להתגבר על כל דבר"??
ואנו שואלים:
"מכוח המיעוט המשפטי ניתן להתגבר על כל דבר?? והלוא ממה נפשך: אם אתה סבורים שהרוב אינו צודק משפטית, אזי תנו לפחות ייצוג הולם לשופטים המזוהים עם הימין, או לפחות שאינם מזוהים עם השמאל, כדי שהם יחליטו בדבר אם זה נכון או לא נכון. ואם אתם לא סומכים עליהם, כי הם 'ימין', אז מה אתם בעצם אומרים? שלא מערכת המשפט כשלעצמה מעניינת אתכם, אלא אם הוא שמאל או לא!! ומי שאינו שמאל, כמוכם, אינו מערכת משפט!! הבנתם?!! לצערנו, אנחנו כן הבננו את זה ולכן זכותנו וחובתנו לפעול כאמור! משפט נטו אין לו צבע, ואם אין לו צבע אלא פרשנות משפטית, אז מה אכפת לכם שיהיו שופטים מהימין?? למה אתם נלחמים בציפורניים, שהשמאל יחזיק רוב בבית המשפט העליון?? שחררו, אז נדע אם אכן למשפט פניכם… או פשוט לשלטון השמאל, קרי שלטון שלכם בעצמכם!!
צבועים ושקרנים, די, נמאסתם, נמאסתם!

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שב"כ וצה"ל סיכלו ניסיון שיקום של מנגנון כספי של "החזית העממית"
פתח תקווה: פועל כבן 35 נפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן בפאניקה: מורה לחות'ים לחסום את הים האדום אם טראמפ יתקוף
לקראת ההפגנות: המשטרה נערכת לחסימות ועומסים באזור בני ברק
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מקרה ראשון השנה: תושב המרכז אובחן כחולה בקדחת מערב הנילוס
הפגין משילות: טראמפ הדיח תובע פדרלי פחות משעה לאחר השבעתו
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ללא דיון בבג"ץ: היועמ"שית תמשיך במדיניות שלילת הטבת המס מישיבות | פרסום ראשון
עסקת הענק של טראמפ ועיראק: המסלול החדש שישבור את השליטה האיראנית בנפט

הכתבות המעניינות ביותר

כביש גהה נחסם: החלו החסימות של הפלג הירושלמי בבני ברק נגד מעצרי עריקים
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
המאבק על טוהר החינוך בנתניה: מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש  נגד פירצת גני הממ"ח 
''בהעדה החרדית'' מאיימים בהפגנות: סערה בעקבות מעצר צעירה חרדית בלשכת הגיוס
חשבתם לטוס לאומן? זינוק במחירי הטיסות לראש השנה מחירים של מאות דולרים 
רצו לחסוך את המס: הצהירו על "חומרי טעם וריח" וייבאו נוזל לסיגריות אלקטרוניות
תקרית בבני ברק: פקחי רשות המסים חולצו על ידי המשטרה במהלך ביקורת עסקים
"מאז בריאת העולם לא היה דבר כזה": השיחה בין המקובל הגר"י עדס לפוסק הדור הגר"מ שטרנבוך שליט''א
לרגל יומא דהילולא: סיפורי המופת של הגאב"ד רבי יצחק טוביה וייס זצ"ל
וואטסאפ

חדש באתר

.
כביש גהה נחסם: החלו החסימות של הפלג הירושלמי בבני ברק נגד מעצרי עריקים
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
IMG-20260716-WA0859
שב"כ וצה"ל סיכלו ניסיון שיקום של מנגנון כספי של "החזית העממית"
IMG-20260716-WA0877
פתח תקווה: פועל כבן 35 נפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-16 at 11.45
העבודות הופסקו לכבוד האדמו"ר מתולדות אהרן: הביקור בבית הכנסת המשוחזר בקרעסטיר
.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture