יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה חנך הערב (שלישי) את ישיבתה הראשונה של ועדת האתיקה בלשכתו ובירך את חברי הכנסת אשר נעתרו לבקשתו לכהן בה. כזכור, המדובר בכמעט שנתיים שלא היתה ועדת אתיקה בכנסת. בעקבות הקמת הוועדה, ראש הממשלה ח"כ בנימין נתניהו יוכל ככל הנראה בתקופה הקרובה, לקבל את מיליוני השקלים שגויסו על ידי אזרחים בשנה שעברה לטובת מימון משפטו.
מיליוני השקלים שגויסו בשנה שעברה לטובת נתניהו, על ידי אלפים מתומכיו, נועדו להמשך מימון המשפט של יו"ר הליכוד. הרקע היה דיווחים שונים לפיהם נתניהו שוקל ללכת על עסקת טיעון עם הפרקליטות בתמורה לפרישה מהחיים הפוליטיים, דבר שכידוע לא התרחש לבסוף. בלשכתו של אוחנה הוסיפו כי לבקשת חבר הכנסת מאיר כהן וסיעת יש עתיד, נעתר ח"כ רון כץ להצעתו של יושב-ראש הכנסת להחליף את ח"כ כהן בוועדה ולכהן כחבר בה.
ישב ראש הכנסת אמיר אוחנה מסר, כי "אני פותח את הישיבה הראשונה של ועדת האתיקה לא כדי לדון במקרים ותלונות, את זה אתם תעשו בפורום הוועדה כמובן, אלא כדי לברך אתכם, את מנהלת הוועדה והצוות המקצועי".
"אני מאחל שתצליחו לעמוד במשימה החשובה – להשיב הכנסת לימי הזוהר שלה. אני לא רואה בכם ועדת צנזורה, זה ממש לא העניין, העניין הוא חיזוק הכבוד של בית המחוקקים. אני מודה לכם שהסכמתם ליטול על עצמכם את התפקיד החשוב ורואה בכם דמויות שמסוגלות ויכולות להוביל את המשימה הזו ומאחל לכם מכל לבי הצלחה רבה", הוסיף אוחנה לסיום.




















