צילוםן: דוברות השר

יורדים לשטח: שר הבינוי והשיכון וצוות משרדו בסדרת סיורים מצפון לדרום

גולדקנופף נענה להזמנתו שר התפוצות שיקלי, והשניים קיימו סיור עבודה מקצועי בנוף הגליל ובמועצה האזורית משגב בצפון הארץ • במסגרת הכנת תכניות העבודה הצהיר השר כי בכוונתו לרדת לשטח ולבחון מקרוב את האתגרים והחסמים

כתבות נוספות בנושא:

שר הבינוי והשיכון והשר במשרד רה"מ יצחק גולדקנופף נענה להזמנתו שר התפוצות עמיחי שיקלי, והשניים קיימו סיור עבודה מקצועי בנוף הגליל ובמועצה האזורית משגב בצפון הארץ.

במסגרת הכנת תכניות העבודה הצהיר השר כי בכוונתו לרדת לשטח ולבחון מקרוב את האתגרים והחסמים עמם מתמודדים ראשי הרשויות בכדי לסייע להם ולהאיץ בניה חדשה והתחדשות עירונית. בבניין עיריית 'נוף הגליל' התקבלו השרים וצוות לשכתם ע"י ראש העיר מר רונן פלוט וחברי מועצת העיר, שהעניקו לחברי המשלחת סקירה מקיפה.

בין היתר העלו את הסוגייה הדמוגרפית עמה עם מתמודדים, וציינו כי חלק מזינוק מחירי הדירות נובע מהעובדה שכל דירה פנויה בשוק המקומי, נרכשת בסכום גבוה יותר משוויה הריאלי ע"י אוכלוסיה ערבית המבקשת להפוך לרוב בעיר ולהוביל לאיבוד הרצף הטריטוריאלי של יישובים יהודים מהצפון ועד למרכז הארץ.

ראש העיר הציג בפני השרים נתונים המעידים על כך שכבר כיום 40% מכלל הילדים העולים לכיתה א' בשנה הבאה בנוף הגליל באים מקרב האוכלוסייה הערבית. "אני פותח את שתי ידיי ואת ליבי לאוכלוסייה החרדית, אני מוכן לעשות את כל הנדרש על מנת שאחינו החרדים יבואו להתגורר בנוף הגליל. יש לנו את שכונת 'הר יונה' שנבנתה במיוחד עבורם בהתאמה מלאה לאורח חייהם, ומעבר לכך שהם יזכו לדיור מוזל ואיכות חיים שאין במרכז הם יתרמו לחיזוק הרוב היהודי בעיר", אמר פלוט לאורחים.

ראש העיר אף ביקש משר הבינוי והשיכון וממנכ"ל משרדו יהודה מורגנשטרן שהשתתף בביקור, להאיץ את הקמתם של אלפי יחידות דיור המתוכננות לקום בעיר הצפונית ומעוכבות כרגע בוועדה המחוזית לתכנון ובניה, על מנת לתת מענה מהיר לאוכלוסייה החרדית הצומחת בעיר.

השר עמיחי שיקלי והשר גולדקנופף המשיכו לביקור במועצה האזורית 'משגב' שם היו אורחיו של ראש המועצה דני עברי, ונטל בה חלק גם ניצן פלג ראש מועצה אזורית 'גליל תחתון'. גם הם הציפו את האתגר הדמוגרפי הנובע מהזדקנות האוכלוסייה והמחירים היקרים הגורמים לזוגות צעירים שלא לרכוש שם דירות.

ראשי המועצות סיפרו לשרים על היחס המפלה שהיה מנת חלקם בממשלה הקודמת, כנגזרת מבקשת סבסוד קרקעות לאוכלוסייה הערבית, כך שלמרבה האבסורד יצא שבאותה מועצה, בגלל אופן חישוב השמאות בתוספת ההטבות של הממשלה הקודמת, מחירה של קרקע לבניה ביישוב יהודי יקרה יותר בפער חריג מישוב ערבי.

גולדקנופף, מנכ"ל המשרד והרמ"ט מוטי בבצ'יק התחייבו לקיים בהקדם ישיבה עם כלל הגורמים במשרד השיכון בכדי לדון בטענות שהועלו ולייצר להם מענה.

לאחר שאישר בתחילת השבוע את הקמת הישוב ״יתיר״ במועצה האזורית תמר, פקד שר הבינוי ויו"ר יהדות התורה גם את דרום הארץ יחד עם צוותו. במועצה האזורית 'ערבה תיכונה' נועד הרב גולדקנופף עם ראש המועצה מאיר צור כשבישיבה נטלו חלק גם ראש מועצת 'חבל איילות' חנן גינת , ראש המועצה 'מגילות ים המלח' אריה כהן וראש מועצת 'תמר' ניר ונגר, שביקשו לסייע להם בחיזוק ההתיישבות בנגב וביצירת תמריצים שיביאו אוכלוסייה חדשה וצעירה.

ראשי המועצות ביקשו סיוע בהקמת מבני ציבור ומגרשי ספורט במקום לטובת התושבים. שר השיכון והנהלת משרדו הבטיחו לסייע ככל הניתן במטרה לחזק את ההתיישבות היהודית בנגב.

משם המשיך הרב גולדקנופף לישיבת עבודה שהתקיימה בעיריית אילת, במהלכה העלה ראש העיריה אלי לנקרי בפני שר הבינוי והשיכון את הנושא הבוער – חיזוק המבנים הישנים מפני רעידת אדמה, וביקש לעודד יזמות מקומית באמצעות הטבות. מנכ"ל הראשות להתחדשות עירונית הציג, את המבנים שתחת אחריות משרד השיכון שלדבריו כולם חוזקו למעט אחד, שבו עתידות להתחיל העבודות בקרוב.

ראש העיר ציין כי הוא נהנה משיתוף פעולה מעולה עם משרד הבינוי והשיכון והציף בפני השר את חשיבות סלילת הרכבת לאילת. "זכיתי השבוע לפגוש ראשי ערים ומועצות אזוריות מהצפון ועד הדרום, ששטחו בפניי את שלל האתגרים עימם הם מתמודדים יום יום, בתחומי התכנון והבניה ובחיזוק ההתיישבות היהודית בגליל", אמר גולדקנופף, "אני מקווה בעז"ה לפעול יחד עם גורמי המקצוע והנהלת המשרד בכל התחומים לטובת אזרחי ישראל בצפון ובדרום".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נקבע תאריך רשמי: הבחירות לכנסת יתקיימו ב-27 באוקטובר 2026
דרמה בצרפת: סוכל פיגוע נגד הקהילה היהודית סמוך לבית כנסת
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה״ל תקף אתר לייצור אמצעי לחימה בעזה
הטייפון החזק ביותר: סופת "באבי" מכה בסין וגורם לפינוי מיליוני בני אדם
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פחות מ־10,000 דולר ליירוט: המערכת הישראלית שנועדה לעצור מתקפות כטב"מים המוניות
דרמה בשחקים: נוסע נשאב חלקית מחלון מטוס ריינאייר בטיסה מיוון
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בן 10 נפצע באורח קשה מפגיעת רכב בבני ברק
אישום נגד שני תושבי נצרת: גנבו יותר מ-10 גדיים מדירי עיזים

הכתבות המעניינות ביותר

רפורמה ברדיו: ועדת הכלכלה אישרה הרחבת השידורים והקמת רדיו מסחרי ארצי
מהפכה ברישוי: משרד התחבורה יאפשר נהיגה ברכב כבד עם רישיון רגיל
ברוך דיין האמת: נפטר הרה"ח ר' זאב רוזנפלד ז"ל, בעל המכולת בבני ברק
המאבק ב"כסף קל": רשות שוק ההון מחייבת את הגופים לבצע אזהרה לפני משיכות פנסיה
הוגש ערעור לעליון על פסק הדין ששינה את חוקי ההתחדשות העירונית
ברוך דיין האמת: נפטרה מרת שולמית הערץ ע"ה
יום השנה לפטירת פוסק הדור: כינוס זיכרון לזכרו של מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל
ועדת הכלכלה אישרה: נאסר דיג מכמורת בקרבת תשתיות גז ונפט
היערכות ליום היארצייט הרביעי של מרן הגאב"ד בעל "שערי טוביה" זצוק"ל
וואטסאפ

חדש באתר

.
נקבע תאריך רשמי: הבחירות לכנסת יתקיימו ב-27 באוקטובר 2026
Manifestation_Taxis_10-01-2013_Strasbourg_04_-_Police_nationale
דרמה בצרפת: סוכל פיגוע נגד הקהילה היהודית סמוך לבית כנסת
URI ORBACH
רפורמה ברדיו: ועדת הכלכלה אישרה הרחבת השידורים והקמת רדיו מסחרי ארצי
Port
מהפכה ברישוי: משרד התחבורה יאפשר נהיגה ברכב כבד עם רישיון רגיל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הגרי''מ ארלנגר שליט''א בהילולת הרמ''ק בצפת (5)
הרה"צ יצחק משה ארלנגר בהילולת הרמ"ק בעיה"ק צפת
מעמד צידה לדרך לתלמידי התתי''ם בבני ברק העולים לישיבות צילום שוקי לרר (1)
מעמד 'צידה לדרך' לתלמידי התתי"ם בבני ברק
לחיים קנין זכות הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער (15)
האדמו"ר מסאטמאר בלחיים בבית הנגיד ר׳ יודא גאלדבערגער
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה עלו לבית מרן הגר''ד לנדו ללבן עניינים שהתקשו צילום שוקי לרר (13)
ישיבת קדושת מרדכי נדבורנה בפילפולא דאוריתא עם מרן הגר"ד לנדו

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – כ"ז בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture