ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (ראשון) את הצעת החוק שיאסור על הכנסת חמץ לבתי חולים בפסח ואת החוק שיגדיל את סמכויות בתי דין רבניים לדון בעניינים אזרחיים בהליך בוררות בהסכמת הצדדים.
את ההצעה הגיש לפני כחודש ח"כ משה גפני. גפני מסר: "זוהי הוכחה נוספת להתערבות מיותרת של בגצ, למנהלי בתי החולים היה אפשרות לאסור הכנסת חמץ בחג הפסח שהוא חיוני לחולים ולחברה, ובג"ץ התערב בסמכות לא לו".
"וגם בחוק בתי הדין, כאשר מדובר על דיון ששני הצדדים מסכימים בו לקיים בבית דין רבני, בג"ץ התערב וקבע שהסכמה של הצדדים לא מועילה ועצר את זה בסמכות לא לו. זוהי הוכחה נוספת עד לאן מגיע בית המשפט העליון בהתערבות שלו בנושאים שלא בסמכותו – היום אנחנו מתקנים את זה בחקיקה שתובא בהמשך השבוע להצבעה במליאת הכנסת", הוסיף.
בהצעת החוק נכתב כי "סקרים ומחקרים בישראל הראו שחג הפסח נחשב לחשוב ביותר בקרב כל סוגי האוכלוסייה. רובו הגדול של העם היהודי חוגג ומקפיד על שמירת איסור אכילת חמץ בפסח, דתיים, מסורתיים וחילוניים". עוד נכתב בהצעה: "בניגוד לדיני כשרות בכל השנה, איסור אכילת חמץ בחג הפסח הוא חמור ביותר, ואף דיני הכשרות בפסח מחמירים ביותר".
"חמץ בפסח אינו 'בטל בשישים', כך שחמץ שייאכל בכלי אפילו בכמות מועטה עלול לגרום לשלילת הכשרות מהכלים, באופן שימנע משומרי כשרות לאכול בכלים אלה", נכתב עוד בהצעת החוק. "בנוסף, ישנו איסור מיוחד בפסח של 'בל יראה ובל ימצא'".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר בעת הפרסום לחוק בריאיון ל'ווינט' כי "אנחנו חיים במדינה יהודית וצריך להתחבר גם לסממנים היהודיים. אני מקווה מאוד שהצעת החוק תעבור עד פסח. אני חושב שלהכניס חמץ לבתי חולים זה מעשה מיותר ומתריס".
חה"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו הגיבה על אישור הצעת החוק לאסור הכנסת חמץ לבתי חולים בפסח: "אצבע לעין והתרסה נטו. כמו שאין חוק שאוסר נסיעה ביום כיפור ואנשים מכבדים ולא נוסעים ביום הזה, כך גם לגבי החמץ. עכשיו אנשים בכוונה יבואו ויסליקו חמץ לבתי חולים. מה שמגיע בכפייה תמיד מייצר התנגדות".
כזכור, שופטי העליון קיבלו לפני כשלוש שנים את עתירת הפורום החילוני נגד משרד הבריאות, וקבעו כי אין לבתי החולים סמכות למנוע מחולים וממבקרים להכניס חמץ לשטחם. השופט פוגלמן אמר כי "האיסור על הכנסת דברי מזון לבתי החולים במהלך חג הפסח, אשר מונע ממטופלים לצרוך מזון לפי בחירתם במרחב האישי העומד לרשותם, פוגע בזכות לכבוד, בזכות לאוטונומיה ובחופש מדת".
בפסק הדין אז ציינו השופטים כי הכנסת מזון שלא מסומן ככשר לפסח היא חלק מזכויות היסוד לאוטונומיה של הפרט ושל חופש מדת שנתונים לכל אזרח במדינה דמוקרטית, וכי לבתי החולים אין סמכות ברורה ומפורשת בחוק שנותנת להם את הכוח לפגוע בזכויות יסוד אלו.





















ח״כ יוליה , להזכירך נפילת ממשלת השמאל החלה עם ראש מרץ שאיפשר חמץ בפסח ! לא למדת לקח ! ! !
ומה אם בנאדם רוצה להכנס עם נשק? גם כאן יגידו כבוד האדם וחרותו?!
ומה אם אדם רוצה להכניס חתולה מתה שעושה מלא מחלות. גם כאן יגידו?!