פלאש 90, JDN

קיפקעס | הדרמה של בעלזא והקניון בשמגר, הסכנה לגוטרמן והנציג שמפיץ פייק ניוז

בעלזא בהוראה לעותרים נגד יו"ר 'דגל' בירושלים, הרבנים המתונים ניסו להגיע להסדר אך הקיצוניים פוצצו אותו, מצבו העגום של המועמד באשדוד והריקוד של "חבורת יתד" • יוסי שטארק עם כל הנושאים החמים שדנו עליהם ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

חשיפת 'קיפקעס': עם השלמת בניית מרכז הקניות 'שמגר סנטר' בסמוך לקרית בעלזא בירושלים, למרות מאבק נחוש שהתנהל נגדו, בית הדין של בעלזא מינה את העסקן ר' מרדכי אלבוים שיהיה אחראי למו"מ מול בעלי הקניון. הצדדים התחייבו להישמע להוראת ביה"ד ודרכי המאבק ישתנו.

בהמשך לחשיפה: בית הדין של בעלזא פרסם מכתב נוסף בו דורשים מאברכים שהגישו עתירה מנהלית נגד יו"ר דגל התורה בירושלים אליזער ראוכברגר ועיריית ירושלים, להקפיא את ההליך. האברכים הגישו את העתירה לאחר שראוכברגר חתם על טופס 4 לקניון 'שמגר סנטר'.

חשיפת 'קיפקעס': בבית שמש, נלחמים הנציגים המקומיים של דגל התורה כדי למנוע מהמפלגה להצניח מועמד חיצוני שיעמוד בראשות הרשימה ויתמודד לראשות העיר. האם הבכירים המבקשים קידום יוותרו על בית שמש ויערערו על מעמדו של יעקב גוטרמן במודיעין עילית? במפלגה יש מי שכבר בודק את האפשרות.

ועוד בעניין הבחירות לרשויות המקומיות. מצבו של המועמד לראשות העיר אשדוד ברק סרי עגום מאוד, ורבים מעריכים כי יצטרך לפרוש במוקדם או במאוחר. בינתיים, המועמד המתחרה, ראש העיר הנוכחי יחיאל לסרי ממשיך לקבל את תמיכת רבני ואדמו"רי העיר. למחרת שמחת נישואי בתו של כ"ק האדמו"ר משומרי אמונים אשדוד, הגיע לסרי בליווי יועצו לענייני חרדים הרב עזרא שור, לאחל ולהתברך לרגל השמחה. האדמו"ר קבלו במאור פנים וברכו בברכת הצלחה.

ב'קיקפעס' דיברו על יום הגיבוש המיוחד באתר ההיסטורי "שילה הקדומה" בבנימין, לצוות הכותבים של "קבוצת JDN". בצהריים, ראש מועצת בנימין ישראל גנץ נועד לשיחה ממושכת עם בכירי כותבי ועורכי אתר החדשות ועיתון "שחרית".

מרוב קשב לדבריו של גנץ, הכתב הפוליטי החרוץ ביותר בכנסת, מוטי הלפרין, תועד לראשונה כשהוא ללא הסלולרי בידו.

במהלך יום הגיבוש, גם הכתב המוניציפלי הבכיר אבי מוסקוב נצפה משוחח עם העורך הראשי של האתר שלומי זייבלד, שמאז כניסתו לאתר הספיק לשדרג את האתר באספקטים רבים. ב׳קיפקעס׳ סיפרו כי בשיחה הזאת התבשלה אחת החשיפות הגדולות.

ב'קיקפעס' דיברו על השתתפות מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו בשמחת נישואי בן מקורבו הרב יצחק זמל, בריקוד בחתונה נצפתה "חבורת יתד" – דוד שפירא, זליג אורלנסקי, הרב אליעזר סורוצקין, וטוביה לנדו נכדו נאמן ביתו של הגר"ד.

play-rounded-fill
במהלך השבוע גם ראו את המשגיח הגאון הצדיק רבי חזקיהו משקובסקי נכנס למעונו של הגר"ד, להתייעצות בעניינים העומדים על הפרק.

ובבית מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש ראו את חתן אות הנשיא הרב יוסי ערבליך יו"ר 'למענכם', בהתייעצות בעניינים העומדים על הפרק, לשם הגיע כדי להתברך לרגל הנחת התפילין לבנו.

ב'קיקפעס' דיברו על התיעוד המחתרתי של הצלם הצעיר ישי ירושלמי, בו נראה כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן בעת הכנת הדגים לטיש בליל שבת, בהרי האלפים באוסטריה.

play-rounded-fill
ב'קיקפעס' גם דיברו על השריפה הגדולה שפרצה בסמוך למודיעין עילית ושגרמה לבהלה גדולה. הגרב"צ אזרחי, מראשי ישיבת עטרת ישראל, תועד כשהוא צופה על שריפה היער שכמעט מכלה את ישיבתו במודיעין עילית.

בהמשך תועד שוטר זועם על בחורי ישיבת עטרת שלא מוכנים להפסיק את השטייגען ולצאת מבית המדרש.

play-rounded-fill
ועוד בעולם הישיבות. ח"כ אברהם בצלאל נצפה מתברך בחום ע"י חבר מועצג"ת וראש ישיבת "בית מתתיהו" הגר"ב ויסבקר באירוע סיום הש"ס שהתקיים בישיבה. יודעי דבר סיפרו ב'קיקפעס' שבנו של ח"כ בצלאל עומד מאחורי הפקת האירוע.

באותו אירוע, הזמרים יוסי ברגר וקובי גרינבוים נצפו בשיחה חמה עם הגר"ב, שהודה לזמרים על כך שטרחו והגיעו בהתנדבות לאירוע סיום הש"ס שארגנו בני הישיבה לעילוי נשמת אמו של אחד מהבחורים.

ואם כבר זמרים. השבוע התרגשו ב'קיקפעס' מהתיעוד בו נראה השיר של מענדל ראטה ומיכאל שניצלער ז"ל, שיצא על בסיס הקלטות של ר' מיכאל מהימים שלפני פטירתו, מושמע על קברו. צילם מוטי אטיאס.

play-rounded-fill
ומזמר לצלם. באולמי "בראשית" בראשון לציון, התקיימה השבוע שמחת החתונה של משפחות הנדל – ליפש. לפני השקיעה, רגע לפני החופה, אח החתן שואל את צלם האירוע: "האם כבר הנחת תפילין היום?" הצלם השיב שלא הניח, ותוך שניות הוא כבר היה עם תפילין, והספיק להניח לפני השקיעה. צילום: יוסקה מירלסון, באדיבות עדכוני חב"ד.

play-rounded-fill
ב'קיקפעס' דיברו גם שבזמן שחסידות גור עוזבת את חיפה בהוראת הרבי – חסידי צאנז מגיעים בהמוניהם. והשבוע פתחו שטיבל חדש ונוסף בעיר, לאור הצפיפות בבהמ"ד המרכזי בעיר.

דאגה גדולה ניכרה השבוע ב'קיקפעס' ברחבי המגזר נוכח אשפוזו של מרן הגר"מ מאזוז בבית החולים. אך עוד לפני אשפוזו, הגר"מ השתתף יחד עם רבה של ירושלים מרן הגרש"מ עמאר בשבת לתומכי 'כסא רחמים'. גם האיש והחידודון עמי מימון השתתף, וקיבל שי כמו כולם – אבל עם תמונה שונה.

את מרן הגרש"מ גם ראו נושא את ההספד המרכזי במלאות חצי יובל להסתלקותו של ראש ישיבת פורת יוסף מרן חכם בן ציון אבא שאול זצוק"ל, בעצרת לזכרו שנערכה בהיכל ישיבת אור לציון.

 

נושא לוהט נוסף שנידון ב'קיפקעס' השבוע היא ההתנכלות הבזויה לשליחי חב"ד ולדוכני התפילין. אבל מסתבר שבחב"ד לא עוצרים עם הפצת היהדות, ואם אתם משתמשים בבינה המלאכותית למרות איסור הרבנים, חב"ד לא ויתרו גם עליכם ופיתחו פלאגין מיוחד ב-ChatGPT שיקל על מציאת בתי חב"ד בעולם ופרטים על האירועים המתקיימים בהם.

ולפעמים יש גם התנכלות לא מכוונת. כזאת שהיא גם סגולה לאריכות ימים. מנדי ריזל מרדיו קול ברמה פרסם תמונה שלו במדי צה"ל, והופתע לגלות בערוצים הפלסטינים שהפכו אותו לחייל שנהרג בג'נין, הי"ד. גם אנחנו ב'קיקפעס' מצטרפים לאיחול לאריכות ימים. מנדי הוא אח.

הזירה הפוליטית מצומצמת השבוע, למרות הסערות הגדולות שממשיכות להתעורר מדי שבוע בכנסת ומחוצה לה. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, חגג את חג הגאולה בבית השליח בשכונתו הרב נחום כהן יחד עם אביו ראש ישיבת חב"ד בקרית מלאכי הגאון הרב שלום דובער הכהן. עם דמדומי חמה, הספיק להניח תפילין, ולהתיישב להתוועדות חסידית.

וכמדי שבוע, ההתפרעות האמריקנית לצורך שמחת חתן וכלה. בחתונה שנערכה בארה"ב ביום העצמאות האמריקאי שחל השבוע, לא שכחו את הדגלונים.

play-rounded-fill
ב'קיקפעס' ראו בשמחת הבר מצווה של יהודה ויספיש, חבורה שמסתודדת – יהודה אייזנברג, מוישי רבר, מוישי זלושינסקי, יענקי קנייבסקי ושלומי פולק. המושכים בחוטים לשעבר ובעתיד. האם אחרי שנים דגל התורה תחליף את גוטרמן ביהודה וויספיש? גם על זה דנו עסקני דגל התורה בבר מצווה לבנו של ויספיש.

ועדיין בזירה המקומית: יעקב מעלימי, הסגן של נתיבות, התפלל באתרא קדישא מירון בציון הרשב"י שהקלחת הפוליטית תחלוף מעל ראשו.

ולקינוח: הילדים היו שמחים לקבל כזה שקית בשבת – מומחה הכשרות הרב יוסף דורפמן השגיח בעוד מפעל ברחבי העולם, והצטלם עם כמות אימתנית של פופסים וצ'יפס.

ולקינוח האמריקני: במסגרת סערת הכשרות בסאטמר – ראו ב'קיקפעס' הבדל של יותר מחצי מחיר בין הבשר מוויליאמסבורג לבין הבשר ממונסי. אמריקה החרדית בהלם.

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

21 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

ממש גרוע, מזה מדור האשכנזים?

כן שכנזים הכי טובים

טיפש

שחס ושלום לא תהיה כאן פרנקיאדה

אחלה גבר

לא הבנתי הרב עמיר הרב מזוז ואברהם בצלאל הם אשכנזים ? מספיק כבר להיות ספרדי נחיתי

!!!!!

המדור הזה הוא על רכילויות וכו'
אתה לא מכיר את הציבורים?
זה הרבה יותר קיים בחסידוית, מה לעשות??????
הספרדים אומרים הכל בפנים וזהו…

חלשששש

האשכנזים הכי טובים

טיפש

מה יש לך?

השבוע המדור ירד בכמה רמות…

תירגע, זו מחמאה! רק האשכנזים עושים אש ומייצרים 'אקשן' כל שעתיים.
הספרדים, תמימים, ישרים, הגונים, הולכים בתלם ועושים את מה שה' רוצה!

אווווווווווווו
מישהו אם שכל על הכתפיים!!!!
חכם וצודקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

ברק סרי ינצח את הבחירות,
ההבנה של כותב המדור מורגשת היטב בכך שהוא חושב שאדמורים שמאחוריהם 3 חסידים יכרעיו את המאבק

אם אתה מודע לכך כמה לטאיים מצבעים ג' ביגלל החסדים
זה ניראה שאתה לא בענינים

מה זה? אין רכילות??? כלום?! אז מה הפאנץ' במדור הזה לא הבנתי…

מי האיש החפץ חיים אוהב ימים לראות טוב נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה

???????????????????????

חמוד כמויות הממתקים שם…..

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
טרגדיה בבית וגן: אם לשבעה נפטרה לאחר מחלה קשה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture