גלריה • ימי התעלות ייחודיים בועידת בני הישיבות למאות בני עליה

בקמפוס המפואר של כרם ביבנה נקבצו ובאו מאות בני עליה ממובחרי עולם הישיבות בארה"ק לג' ימי התעלות ורוממות מיוחדת ולשבות בצוותא את שבת מברכים אלול במחיצתם של גדול"י וראשי הישיבות שליט"א כדי לקבל מהם אמות מידה בדרכי העליה ולשאוב מהם מלוא חופניים מרוח הגדלות והרוממות לקראת זמן אלול הבעל"ט

כתבות נוספות בנושא:

כבר משעת צהריים של יום חמישי נראו צועדים מאות רבות של צורבים בחורי חמד בני עליה ממיטב הישיבות הגדולות  בארה"ק שהעדיפו להמיר ולהותיר את חוויות הפארקים והטיולים הרגילים של ימי בין הזמנים, ותחת זאת התכנסו להם בקמפוס כרם ביבנה לשלושת ימי קורת רוח במחיצתם של הרועים הלא הם מנהיגי הדור וגדולי ראשי הישיבות שליט"א.
וכך בצוותא חדא עם גדולי התורה והמוסר וזקני ראשי הישיבות, עשו כאמור אותם בחורים את סוף השבוע האחרון של בין הזמנים וקיבלו מאותם ענקי הקומה ב’שימושה ולימודה’ מנות גדושות של תורה ירא"ש ומידות טובות וכמובן את דרכי העליה כפי המסורה.
היה זה מחזה מפעים לראות בני אסכולות שונות כדוגמת בני ישיבת הדגל פוניבז' מתפלפלים בלהט עם בני ישיבת היוקרה ’חברון’, בני ישיבת ’נתיבות חכמה’ מתנצחים עם בני ישיבת ’תושיה’ – תפרח, חניכי ’תורה בתפארתה’ עם למדני ’עטרת שלמה’, ובחורים יראי ה’ מ’בימ"ד עליון’ עם בניה המחונכים של ’מאור התלמוד’ – רחובות, כשהצד השוה לכולם ביאתם בעצה טובה לבקש ולרכוש את דרכי עליה לקראת זמן האלול הקרב ובא.
לא בכל יום מזדמן לבני הישיבות לחוג סביב גדולי התורה ולשמוע על ימי עלומיהם, ועל הדרך להתעלות כל ימיהם בעצות והדרכות פרטניות וכלליות.
זו היתה נחלת מאות בני העליה שביוזמת איחוד ועידת בני הישיבות אירגנו בעבורם זו השנה העשירית ימי התעלות מרוממים בהם שמעו וקיבלו רבות מהגדולים אשר בארץ, שבאו לשבות עמהם, כמו הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי שליט"א מראשי ישיבת מיר, שפתח את הועידה בדברים נרגשים כשלצידו בכותל המזרח מסיבים גדולי וזקני ראשי הישיבות הגאונים הגדולים: רבי צבי דרבקין שליט"א, רבי אריה לוי שליט"א, רבי דוד כהן שליט"א, רבי אברהם יצחק קוק שליט"א רבי אליעזר יהודה פינקל שליט"א, רבי דוד מילר שליט"א, רבי שמעון גלאי שליט"א, רבי חזקיהו מישקובסקי שליט"א , רבי יגאל רוזן שליט"א, רבי חיים פרץ ברמן שליט"א, רבי בונים שרייבר שליט"א ורבי איתמר גרבוז שליט"א, שבאו לשהות עמהם בימי התעלות אלו.
באופן מיוחד התקיימו רבי שיח מרתקים עם מרביצי התורה, בהשתתפות הגאונים: רבי יגאל רוזן שליט"א, רבי ישראל בונים שרייבר שליט"א, רבי חיים פרץ ברמן שליט"א ורבי איתמר גרבוז שליט"א, בהנחייתו של הרב הגאון הלל מן שליט"א מרבני ישיבת נתיבות חכמה.
בחרדת קודש ובגאון קיבלו ההמונים בשירה וזמרה את מרן הגאון רבי מאיר צבי ברגמן שליט"א בבואו לישא דברי פתיחה לפני בני העליה והתרגשות רבה ניכרה בקרב כל הנוכחים כשהוא מעצמו התרפק על זכרונות ימי עלומיו, ובחר לספר זאת לקהל הנוכחים, מסיפורי המופת ממרן החזו"א וחמיו הגדול מרן הגרא"מ שך זצוק"ל אשר היה לחביבם.
לאחר מכן התקיים זיץ מיוחד בשירה נכספת עם ריקודים המוניים בניצוחו של בעל המנגן רבי אהרלה סמט הי"ו, ואמן הרגש המיתולוגי רבי אביש בראדט שליט"א בעל מקהלת 'רגש', שסחפו והלהיטו את בני הישיבות יחד עם מרנן ורבנן שליט"א, כשבתווך משמיע הגה"צ רבי אהרן בירנצויג שליט"א – מגיד בני הישיבות דברי כיסופין יחודיים.
גולת הכותרת היתה בסיום השבת במעמד נעילת הועידה כאשר במהלך סעודת מלוה מלכה הופיע בהדרתו רבינו מרן הגאון רבי משה הלל הירש שליט"א שהשיב בבהירות על שאלות ולבטים שנשלחו מבחורי החמד ששבתו יחדיו את שבת תחכמוני.
עת כניסתו של ראש הישיבה שליט"א למעמד הגדול פרצו מאות בני הישיבות בשירה אדירה של ’ימים’ ו’לאורו’ כשהם שרויים בהתלהבות רבה שלא פסקה דקות ארוכות, לאחר אותם ריקודים לכבודה של תורה התכבד ראש ישיבת נתיב הדעת הגאון רבי ישראל בונם שרייבר שליט"א לפתוח באומרו "זכינו בשבת קודש זו להיות בגדר ’מבקשי השם’, אז גם זכינו לקבל את פני כבוד מרן ראש הישיבה שליט"א אשר נושא במשא עולם התורה, שנשמע ממנו דברי אלוקים חיים לקראת זמן אלול הבעל"ט".
לאחר מכן המשיך הרב שיח עם כל גדולי ראשי הישיבות בהנחיית הגר"ה מן שליט"א, כשראשי הישיבה שליט"א משיב בפירוט לשאלות הנוגעות בעלייתם של בני העליה בכל מכמניהם. סיום המעמד לווה בריקודים סוחפים בהיקבץ כולם לשירת הלל ודמע גם יחד, אשר הרקיעה שחקים בהתלהבות רבה.
הכל התפעלו שכל שלושת הימים סובבו קבוצות סביב ראשי הישיבות, והצליחו לקבל מענה למאות שאלות מגוונות, שמעו ועדים ייחודיים מכל מרביצי התורה, ורכשו כלי נצח לעלייתם.
הרה"ג ישראל ארנפרויד הרב בנימין גפן הרב יצחק נורדמן מארגני הועידה מודים לרב אליעזר ראוכברגר מ"מ ראש עיריית ירושלים ולראש עיריית בני ברק הרב אברהם רובינשטיין וכן הרב גדליה סילמן והרב יצחק פריימן על סיועם בקיום הועידה

צילום: יהודה נחמני | וידאו: יצחק שוקרון

play-rounded-fill

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

וואו!

תמונות חבל על הזמן
יהודה התותח

כתבות חדשות באתר

טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בן גביר חתם על התקנות האוסרות שימוש בבואש ובגז מדמיע לפיזור הפגנות
חיסול ממוקד: מפקד המשטרה הימית סוכל יחד עם שני מפקדים נוספים
מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רועה צאן עבר לינץ' בגוש עציון; טענות קשות על התנהלות צה"ל והמשטרה
הדרך לדעיכה: האם הכלכלה הרוסית בדרך לקריסה נוסח ברית המועצות?
החופש המושלם: איך לבחור את הצימר המדויק לחופשה הבאה שלכם?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בג"ץ דן בביטול בחירת מבקר המדינה: בומבך פירק את טענות העותרים
שר הביטחון מצטרף למזכיר הממשלה: יש לקדם הקפאת המעצרים של תלמידי ישיבות
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"תכניסו איזה חרדי שנחבוט בו": האמירה המזעזעת מעוררת הדים
לראשונה: סוריה שולחת משלחת חילוץ לסייע לנפגעי רעידת האדמה בוונצואלה

הכתבות המעניינות ביותר

הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ח' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ח' • צפו
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה
בתוך ימים: הנהגים בישראל יתחילו להרגיש את השפעת ההסכם עם איראן
היסטוריה על המסילה: החל מהבוקר – המסילה המזרחית החדשה יוצאת לדרך!
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
לא עוצרים עד האחרון: מחבל נוח'בה שהשתתף בטבח בעוטף חוסל בתקיפה מדויקת
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו
משה"מ: "בסיסים אמריקניים יחוו גיהינום"; איראן נוטלת אחריות לתקיפות
איראן מגיבה לאמריקאים: מתקפת טילים וכטב"מים בכוויית ובבחריין
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-28 at 12.01
בן גביר חתם על התקנות האוסרות שימוש בבואש ובגז מדמיע לפיזור הפגנות
אירוע-חלמיש-1-1
יו"ר ההסתדרות הלאומית הציג את המתווה לייצוב ענף המטפלות ואופק תעסוקתי.
WhatsApp Image 2026-06-28 at 11.00
חיסול ממוקד: מפקד המשטרה הימית סוכל יחד עם שני מפקדים נוספים
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ח' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ח' • צפו

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה-3-001 (38)
מעמד רב רושם לסיום מבצע תורה בתלמוד תורה חדר מנחם בבירת רוסיה
אירוסין ספינקא טוורסקי טוורסקי צילום שוקי לרר (36)
שמחת אירוסי נכדת האדמו"ר מספינקא • גלריה
חתונה זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם -קאסאן צילום א
שמחת בית זידיטשוב – נדבורנא חיפה - ספינקא י-ם - קאסאן
האדמו''ר מערלוי בביקור במוענו של האדמו''ר מקוסוב וזיניץ בבית שמש (2)
תיעוד: האדמו"ר מערלוי בביקור במעונו של האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – י"ג בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture