באדיבות המצלם

"בוגרים שלנו הולכים לעבודה בהייטק עם כובע וחליפה"

אהרון ספראי הקים את מיזם ההייטק הראשון מסוגו לחרדים בישראל והוא מתהדר במצרך נדיר - קבלות מוכחות להצלחה • כעת הוא משתף אותנו כיצד הם שילבו למעלה מ-250 בוגרים בחברות הייטק מובילות ועל החזון אותו מימשו מתחילת הדרך: ליצור חממת הייטק לבני תורה, עם התאמה מלאה לצביון החרדי • ההרשמה למחזורים הקרובים בעיצומה

כתבות נוספות בנושא:

מהפכת ההייטק החרדי נמצאת בשיאה. מסגרות להכשרת בוגרי ישיבה למקצועות ההייטק קמות בזו אחר זו ואלפי חרדים מוצאים עצמם שולטים בנבכי תורת התכנות. בראיון עם מנכ"ל JBH (אברטק לשעבר – המכללה הראשונה ללימודי הייטק לחרדים) אהרון ספראי, בחרנו לחזור להתחלה, להיכן שהכל התחיל.

"בעברי עסקתי בתפקידים ניהוליים, אבל הרחק מעולמות ההייטק", משתף אותנו בפתח השיחה עמו. "הייתי מנהל הלשכה של רב העיר אלעד ולאחר מכן ניהלתי את הכולל המפורסם של הרב פכטר באלעד. כשהוצע לי לפתוח מכללה ללימודי הייטק עבור בני תורה, היססתי בהתחלה, אבל כן הבנתי את הצורך להתאים מסגרת לימוד לבני תורה שהחליטו לצאת ולפרנס את ביתם. בעבר חרדים נשואים נתקלו בקשיים שגרמו לרבים מהם לוותר על האפשרות להתפרנס בכבוד ממקצועות ההייטק. לאחר שקיבלתי הסכמה מרבנים מאוד חשובים, לקחתי את הפרויקט הזה על עצמי ויצאתי לדרך".

השיחה עם ספראי מסמלת אולי את כל פועלו – עניינית, תכליתית, ממוקדת מטרה ומלאת הערכה ללומדי התורה. "אצלנו מתקבלים אך ורק תלמידים שמקפידים לשמור על צביון חרדי", מדגיש. "זה כולל קוד לבוש חרדי וכמובן סדר לימוד בבוקר, אשר המשתתפים בו זוכים למלגה עד אלפיים שקלים. כמו כן, סטודנטים רבים מחזיקים ברשותם אך ורק מכשיר סלולרי כשר. זה משהו שאנו גאים בו".

להרשמה לחצו כאן>>>

איך משמרים את הצביון החרדי לאחר מכן, במקומות העבודה?

"אתה נוגע כאן בנקודה מאוד חשובה. חשוב לציין שההשמה היא נדבך מאוד חשוב בפעילות שלנו. אנחנו לא רק מכשירים את התלמידים למקצועות ההייטק אלא דואגים עבור כל אחד למצוא את המשרה המתאימה ביותר עבורו ולכן גם יותר מתאפשר לנו להתאים את התנאים של מקום העבודה לדרישות התלמיד. אבל חשוב גם לציין שחברות ההייטק ברובן הגדול מאוד מתחשבות בצרכים של המגזר החרדי, אם זה בישיבה בהפרדה והקפדה על כשרות וכמובן שישנה כיום הרבה גמישות בעניין של עבודה היברידית מהבית. הן מבינות את החשיבות שיש לכוח האדם החרדי ולכן גם מאוד באות לקראת העובדים החרדים". עוד מוסיף בנושא, "בנוסף לזה, מלכתחילה התלמידים שמגיעים ל-JBH הם בני תורה איכותיים שיודעים לשמור על אורח חיים חרדי גם במקום העבודה שלהם. אני יכול לספר לך שאני מכיר מספר בוגרים שהולכים כל בוקר לעבודה עם כובע וחליפה ומאוד מעריכים אותם על כך שם. יש הרבה כבוד והערכה כלפי מי ששומר על העקרונות שלו".

בוגרי JBH פזורים בכל רחבי הארץ, בחברות הייטק מהשורה הראשונה בישראל. ביניהן ניתן למנות את EMC, צ'ק־פוינט, מובילאיי והבנק האמריקאי סיטי וכן בסטארט־אפים מבטיחים כגון Sentinel One, Pagaya ו- Cisco.

להרשמה לחצו כאן>>>

איך אתם מוצאים מקומות עבודה עבור כל כך הרבה בוגרים?

"ככל שאנו גדלים והניסיון שלנו גדל, כך גם רמת הקשרים מול חברות ההייטק גדלה. בעולם ההייטק הרבה מהמשרות לא מגיעות דרך מודעות דרושים למיניהן אלא באמצעות בניית קשרים ענפים והיכרות עם עובדים מבפנים. מכיוון שברוך ה' יש למכללה שלנו למעלה ממאתיים וחמישים בוגרים במגוון חברות, הדרך לפתוח דלתות בעולמות ההייטק, נעשתה עבורנו קלה יותר, כיוון שהבוגרים שלנו פותחים דלתות עבור תלמידים נוספים של המכללה וכך נוצר לו מעגל תעסוקתי שרק הולך ומתרחב".

בקרוב יוצאים לדרך שני מחזורי לימוד נוספים, מחזור 15 בירושלים ומחזור 14 בבני ברק כשמקביל בסניף החדש בבית שמש נמצאים בעיצומם של לימודי המחזור הראשון. ספראי מציין כי אורכו של כל מחזור לימודים הוא כ-18 חודשים. "התלמידים אצלנו מתחילים מאפס ויוצאים עם ידע נרחב ומעשי בתחום התכנות ושולטים בשפת התכנות 'ג'אווה' וב'פול סטאק'. תחילה אנו מתמקדים בהשלמת בגרויות באנגלית ומתמטיקה, בהמשך לומדים התלמידים את יסודות התכנות, תוך שימת דגש על הפרקטיות המעשית הנדרשת לעולם התעסוקה ובסיום הם עוברים תקופת הכשרה בתוך חברות הייטק, המאפשרת להם לצבור את הניסיון הדרוש כדי להיקלט כעובדים מן המניין בתעשייה".

 

לדבריו, יתרון נוסף שמקנה ניסיון רב השנים של JBH הוא ברמת התוכנית שכוללת את הכלים הכי נחוצים ורלוונטיים בתחום ההייטק. "לאורך השנים רכשנו את המיומנויות והידע המדויקים הדרושים על מנת להכשיר עובדים לענף שכידוע עובר תמורות ושינויים רבים תוך כדי תנועה.

"לסיכום הדברים, מי שמגיע לכאן, מקבל את ההכשרה המקצועית ביותר, השמה איכותית, מלגות וכמובן, אווירה תורנית כמו שאין בשום מקום אחר", מפטיר לסיום.

 להרשמה לחצו כאן>>

 

 

 

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אני מאמינה שלא עובדים עם כובע וחליפה וזה לא אומר שהם מוגנים !!!כל אברך שנאלץ לצאת לעבוד ירשם על שמם של חכים שלא מנעו זאת ולא עשו מספיק להגביר את התורה בארץ !!!כבר הולכים ונכחדים האברכים ופה מתפארים שנשאר כובע על הראש.

אני מאמינה שלא עובדים עם כובע וחליפה וזה לא אומר שהם מוגנים !!!כל אברך שנאלץ לצאת לעבוד ירשם על שמם של חכים שלא מנעו זאת ולא עשו מספיק להגביר את התורה בארץ !!!כבר הולכים ונכחדים האברכים ופה מתפארים שנשאר כובע על הראש.

לא כל מי שיש לו כובע חליפה ופאות זה אומר שהוא חרדי.

כתבות חדשות באתר

נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture