Yousef Mohammed/FLASH90

אב התצפיתנית חושף מה היא סיפרה: "נגיע לאנשים שכשלו, הם יצטרכו לשלם"

דרור אשרם, אביה של שי הי"ד, תצפיתנית שנפלה במהלך חדירת המחבלים לאוגדת עזה, סיפר על האזהרות ששמע מבתו: "סיפרה: 'הם מגיעים לגדר, אף אחד לא עושה כלום" • "איפה היה ראש השב"כ? איפה היה ראש אמ"ן איפה היה הרמטכ"ל?"

כתבות נוספות בנושא:

דרור אשרם, אביה של שי הי"ד, תצפיתנית שנפלה במהלך חדירת המחבלים לאוגדת עזה בחג שמחת תורה, התראיין היום (רביעי) בתוכניתם של אודי סגל וענת דוידוב ב-103FM, והתייחס לאזהרות ששמע מבתו על תרגילים של מחבלי החמאס ברצועה.

הוא סיפר: "זה מחדל מאוד מאוד גדול. הבנות האלה דיווחו ואמרו וסיפרו ואף אחד לא התייחס אליהן. אף אחד לא התייחס לילדות האלה. כששי באה בימי שישי כשהיינו יושבים בשולחן האוכל ואוכלים, היא הייתה מספרת לנו 'אתם לא מבינים, הם מגיעים לגדר, הם שמים דברים בגדר'. אני אמרתי לה 'אבל למה אתם לא יורים עליהם למשל?' 'אסור לנו לירות', 'אז למה אתם לא מדווחים?' 'אבא אנחנו מדווחים לכל העולם ואשתו. אף אחד לא עושה כלום. אומרים, עזבו אלה חקלאים'", סיפר.

"איפה היה ראש השב"כ? איפה היה ראש אמ"ן? איפה היה מפקד האוגדה? איפה היה הרמטכ"ל? איפה אלוף הפיקוד? איפה היה שר הביטחון? איפה היה ראש ממשלת ישראל? כל האנשים האלה צריכים ללכת לכלא, ואני מתחיל בכל האנשים, שלא יחפשו למטה את הש"ג", טען, והוסיף: "האנשים האלה הפקירו את הילדות שלנו. האנשים האלה ידעו".

"בחדשות אילנה דיין הראתה איך הנגדת הראתה מסמך, מישהו התייחס אליה? נפנפו אותה. ידעו אנשים, ראש השב"כ הקפיץ כוחות לעצור. אם ב־6:30 הבת שלי מתקשרת אליי ואומרת לי 'אבא, מחבלים בכל הבסיס. אבא אני אוהבת אתכם, אבא תשמרו על עצמכם, אתם ההורים הכי טובים'… 5 שעות אחר כך אנחנו מתקשרים לחמ"ל, אומרים 'אנחנו באירוע, לא יכולים לדבר'. 5 שעות, לא יכול היה שום קצין, ראש אמ"ן, אלוף הפיקוד, מפקד האוגדה, אין לנו מסוקים באוויר? כמה זה מפלמחים לרצועת עזה? כמה זמן זה? שתי דקות", זעק.

הוא הוסיף: "אם כלי טיס עכשיו נכנס מהים לכיוון ישראל, והוא לא מזוהה, כמה זמן עולים עליו שני F15? דקה וחצי. 5 שעות לא הגיעו. הבת שלי נהרגה מוקדם, הבנות בחמ"ל היו 5 שעות, דיווחו ודיווחו ודיווחו, מישהו הגיע אליהן? מישהו טיפל בהן? 5 שעות, איפה הצבא? הם צריכים ללכת לכלא, האדונים האלה. אדון חליוה אמר שהוא הולך הביתה, אתה יודע מה הוא יעשה בבית? הוא יישב ליד אשתו, ליד הילדה שלו. הוא ילווה את הבת שלו מחר לחופה, אני את הבת שלי לא אראה יותר. הוא יישב ליד הבת שלו, אני לא. זה לא רק הוא, אני אומר את השם שלו, אבל כולם ומניתי לך אותם. אני הולך מלמעלה עד למטה. הילדות האלה התריעו ואמרו וסיפרו ולא התייחסו אליהן".

האב השכול המשיך, "סמכתי על הצבא בוודאי, אבל לא האמנתי שנגיע לרמה כזאת. לא שיערתי. אלה דברים שהם לא הגיוניים אפילו. הילדות האלה דיווחו, ולא רק הן, והן אמרו להם כל הזמן וזה לא אתמול ולא משלשום, אבל אף אחד לא התייחס לזה, אבל אנחנו לא נשתוק לזה. אנחנו קבוצה של כל התצפיתניות והסמב"ציות בחמ"ל ואנחנו לא נשתוק לזה. אנחנו נגיע לאן שנגיע, לכל האנשים שכשלו בדרך והם יצטרכו לשלם. הבת שלי שילמה מחיר, וזו לא רק הבת שלי, יש עוד בנות ששילמו את המחיר, ולמה?"

לדבריו, "אם היו שואלים אותי, אני לא הייתי עושה הפסקת אש". עם זאת הדגיש: "החטופים צריכים לבוא הביתה, אין לי ספק בזה. הם לא אשמים בשום דבר. הבת שלי שנהרגה, שום דבר לא יחזיר לי אותה. 54 חיילים שנהרגו עכשיו שם, יהיו עוד ויהיו לזה השלכות אחר כך. יהיו עוד חיילים שייהרגו, אני מקווה שלא, אבל אנחנו נצטרך באיזשהו שלב להמשיך את המלחמה הזאת. שלא יהיה לחינם כל החיילים האלה שנהרגו לנו. חייבים להמשיך ולחסל כי אם לא נמשיך הבת שלי הלכה לחינם".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

צמרמורות

חזק ביותר

והעיקר הוראות בג"ץ .לשפוט את כל השופטים

פוחדים מי יגדיו בעולם…
לצערנו, רק סיבות אלו מניעות אותם לצאת להלחם
:עבדים משלו בנו..

כוחותינו כוחותינו כוחותינו

חזקק!!

כתבות חדשות באתר

חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בצל העימותים עם ארה"ב: מסע לוויית עלי חמינאי הסתיים במשהד
באורך כולל של כ-2 ק"מ: כך הושמדו חמש מנהרות טרור ברצועה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיו וליבו כבר שווים | גם בגלוי וגם בחשאי, נתניהו פועל למען מטרה אחת
סוריה: נעצרו חברי החוליה שפוצצו מטענים בדמשק בזמן ביקור נשיא צרפת
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה פרצה בבית בטייבה: אישה ושני ילדים נפצעו קשה, ילד נוסף בינוני
מחסני נשק של חיזבאללה אותרו בדרום לבנון; הרחפן תיעד את מצבורי האמל"ח

הכתבות המעניינות ביותר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
הוכיח יכולות: כלב רובוטי סיני עובר מבחנים קשוחים בחום קיצוני
האם הלחץ הכלכלי הוא ברכה? מרן המשגיח חשף מעשה אישי מרגש
קחו עמכם דברים – מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
קחו עמכם דברים - מסעות החיים נועדו שנלמד לראות הכל בתוך עצמינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
למי מותר לקנות דירה ומתי אפשר לשמוע מוזיקה? | פסקי הגר"ע פריד
הדולפין החמוד שב להופיע מול חופי גרמניה והדהים את המקומיים
דובה ושני גוריה הגיעו לביקור בתחנת המחקר בקוטב הצפוני
שני השב"חים סיפרו שהם אחים מירושלים; בחקירה עלה שהסיפור שונה
וואטסאפ

חדש באתר

פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
WhatsApp Image 2026-07-10 at 14.41
פעוט נכווה ממים רותחים ברמת בית שמש; פונה במצב בינוני
WhatsApp Image 2026-07-10 at 13.42
דיווח דרמטי: הצעד היצירתי שמקדם ארדואן כדי לקבל את החמקנים האמריקאים
צילום מסך 2026-07-10 132315
ראש חוליית נוח'בה שהשתתף בטבח במחנה רעים - חוסל בתקיפה מדויקת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – כ"ה בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture