ארה"ב תוקפת את החות'ים; צה"ל תקף יעדי טרור של חיזבאללה | מתעדכן
עשרות מחבלים חוסלו בקסבה בחאן יונס, המוני פלסטינים בורחים • גלנט: "גם אם חיזבאללה יחדול את האש באופן חד-צדדי, ישראל לא תנצור את האש עד להחזרת תושבי הצפון" • נתניהו: "אין הצעה אמיתית של חמאס" | כתבה מתעדכנת
ארה"ב ובריטניה מאשרות: תקפנו יעדים של החות'ים בתימן
23:42
דיווח: התקיפה בתימן בוצעה באמצעות ספינות ומטוסי קרב
23:33
צה"ל תקף מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון; הותקפו תשתיות טרור, עמדות תצפית ומבנה צבאי של הארגון
מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו הערב תשתיות טרור ועמדות תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב הכפרים בליידא ועיתרון שבדרום לבנון.
בנוסף, צה"ל תקף מוקדם יותר היום (ב') מבנה צבאי של הארגון במרחב מג'דל סלם.
דובר צה"ל
23:04
דיווח על תקיפות אוויריות בעיר הבירה של תימן הנמצא בשליטת החות'ים
22:27
הנתונים: כמה סיוע הומניטרי הכניסו לרצועת עזה מתחילת המלחמה?
מתחילת המלחמה נכנסו לרצועת עזה עשרת אלפים משאיות סיוע הומניטרי דרך המעברים רפיח וכרם שלום. ישראל אישרה עד כה את הכנסתן של 99% מהמשאיות שנבדקו
22:00
ברוסיה מדווחים: זו ההצעה הישראלית לארגון הטרור חמאס
מקור רוסי מדווח כי ישראל הציעה לחמאס הפסקת אש של חודשיים תמורת שחרור כל החטופים.
21:30
מצרים מאיימת על ישראל לא לכבוש את ציר פילדלפי
שירות ההסברה המצרי: כל מהלך ישראלי לכיבוש ציר פילדלפי יוביל לאיום חמור על יחסי ישראל-מצרים ומצרים תוכל להגן על האינטרסים והריבונות שלה על אדמתה ולא תמשכן אותה בידי קבוצת מנהיגים ישראלים קיצוניים.
מקורות בתימן מדווחים שבתקופה האחרונה פרסו החות'ים כמות גדולה של מוקשים ימיים סמוך לאזורי חוף רבים שבשליטתם, ככל הנראה מחשש לפלישה קרקעית של כוחות מערביים. בנוסף, בימים האחרונים דווח כי הספינה האיראנית בהשאד, ששימשה כאחראית המודיעין של החות'ים בים סוף, התמקמה לאחרונה מחדש באזור מפרץ עדן - מה שמסביר את העובדה שמרבית התקיפות האחרונות בוצעו באזור זה
20:10
החות'ים טוענים כי תקפו אונייה השייכת לחיל הים האמריקאי
החות'ים תקפו אוניית משא בשם Ocean Jazz השייכת לטענתם לחיל הים האמריקאי.
לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 הפועלים תחת אוגדה 162 נמצאים בימים האחרונים בהתקפה על מטרות צבאיות במרחב דרג׳ תופאח, בצפון רצועת עזה.
הלוחמים פשטו על מוצב אל ג׳עברי, מוצב אימונים של ארגון הטרור חמאס בצפון רצועת עזה שמהווה את אחד המרכזים הגדולים להכשרתם של מחבלים. במסגרת הפשיטה, איתרו הלוחמים מתקן לאימון בתוואי תת קרקעי, מתחם בוחן מסלול להכשרת המחבלים, בריכת שחייה שבה התאמנו המחבלים לתרחיש של פשיטה מהים, סימולטור שמדמה ירי מרגמות ונשק אישי על כוחות צה״ל ומשרדים של מפקדי המוצב. כלל המבנים הושמדו על ידי הכוחות הלוחמים.
במרחב המוצב אותר פיר מנהרה המחובר למנהרה התקפית באורך 2 קילומטרים של ארגון הטרור חמאס. המנהרה הושמדה על ידי לוחמי החטיבה.
בנוסף פעלו לוחמי צוות הקרב במרחב ממנו זוהה ירי רקטי השבוע למרחב עוטף עזה. במהלך הפשיטות במרחב, איתרו לוחמי החטיבה מתחם משגרי רקטות. אחד מהמשגרים נמצא סמוך לפיר מבצעי אשר ממנו יצאו שני מחבלים חמושים אשר תיכננו לירות ירי נ״ט לעבר כוחותינו וחוסלו על ידי הלוחמים. כמו כן, מצאו הלוחמים אתר שיגור טילים כנגד מטוסים שהיו מוכנים לשיגור. לאחר איתור המשגרים והלחימה במרחב, הכוחות השמידו את כלל אתרי השיגור.
דובר צה"ל
19:51
דיווח בלבנון: צה"ל תקף מבנה בעיירה מג'דל סלאם שבדרום לבנון
מתוך הרשתות החברתיות, לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
19:39
קבינט המלחמה יתכנס הערב ב-20:30
18:42
צה"ל תקף בלבנון
כלי תקשורת לבנוניים: ישראל תקפה לפני זמן קצר מהאוויר מבנה בכפר מג'דל סלם בדרום לבנון . הוא נהרס כליל. רכבי הצלה במקום.
18:36
הותר לפרסום: שלושה קצינים נפלו בקרבות במערב חאן יונס
הותרו לפרסום שמותיהם של שלושה חללי צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם: רס״ן דוד נתי אלפסי, בן 27, מבאר שבע, סמג״ד ב׳ בגדוד 202, חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בדרום רצועת עזה. רס״ן איליי לוי, בן 24, מתל אביב, מפקד פלוגה בגדוד 202, חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בדרום רצועת עזה. סרן אייל מבורך טויטו, בן 22, מבית גמליאל, מפקד מחלקה בגדוד 202, חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בדרום רצועת עזה.
בקרב בו נפלו רס״ן דוד אלפסי ז״ל, רס״ן איליי לוי ז״ל וסרן אייל מבורך טויטו ז״ל נפצע לוחם נוסף מגדוד 202, חטיבת הצנחנים באורח קשה.
בנוסף, שני לוחמים בגדוד ההנדסה 603, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפצעו באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה.
הפצועים פונו לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים, משפחותיהם עודכנו.
18:16
בעזה מדווחים: שירותי התקשורת נותקו
חברות התקשורת הפלסטיניות פאלטל וג'ואל: שירותי התקשורת ברצועת עזה נותקו בפעם ה-10 מאז תחילת המלחמה
18:06
גנץ: "ישראל מתקרבת לשלב שבו תידרש לפעול באופן רחב בעומק שטח לבנון"
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ נפגש היום עם שר ההגנה של צרפת, סבסטיאן לקורנו יחד עם ח״כ מיכאל ביטון בכנסת. השר גנץ ביקש להביע את הערכתו לתמיכתו האישית של השר לקורנו ושל צרפת כולה במדינת ישראל וכן ביקש להודות גם לנשיא מקרון על מאמציו האישיים בנושא החטופים.
גנץ עדכן את שר ההגנה על התפתחויות המלחמה בעזה ועל הסיכוי להסלמה בגבול הצפון והדגיש כי ישראל מתקרבת לשלב שבו תידרש לפעול באופן רחב בעומק שטח לבנון, כדי להסיר את האיום על אזרחיה ולדחוק את חיזבאללה הרחק מהיישובים על הגבול.
17:39
צה״ל: פתחנו בהתקפה אוגדתית נרחבת על מערב חאן יונס, 50 מחבלים חוסלו
בהמשך לדיווחים הפלסטיניים שנפוצו ביממה האחרונה, צה״ל מודיע רשמית כי פתח במתקפה משולבת של 4 חטיבות (הקומנדו, הצנחנים, חטיבה 7 וגבעתי) על מערב חאן יונס - והכוחות מכתרים כעת את מחנה הפליטים חאן יונס ממערב והחלו לתמרן גם אל תוך המחנה.
המתקפה האוגדתית תימשך עוד מספר ימים, תכלול פשיטות ומבצעים צבאיים נוספים, במטרה לפרק את המסגרת הצבאית של חמאס באזור.
לפני ההתקפה הקרקעית, יצאו לפועל מספר מטסי תקיפה של חיל האוויר על המרחב. משעות הבוקר - חוסלו יותר מ-50 מחבלים באזור, בהם מפקד פלוגה שתכנן להוציא לפועל מספר מתווי פיגועים נגד כוחותינו.
מערב חאן יונס הוא אזור רגיש, שיש בו מחסות הומניטריים רבים, בתי חולים ואתרים רגישים נוספים. בצה״ל נערכים ל״מלכודות לגיטימציה״ שחמאס ינסה לבצע בהקשר הזה ואומרים כי יפעלו להימנע מפגיעה בבלתי מעורבים.
17:17
בחמישה מרחבים שונים בלבנון: צה"ל תקף שורת מטרות חיזבאללה
מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו במרחב מארון א-ראס מוקדם יותר היום מבנה צבאי בו שהו מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה.
לאחר תקיפת המבנה ניתן לראות פיצוצי משנה רבים המעידים על המצאות אמצעי לחימה במקום. בנוסף הותקפו שלוש עמדות תצפית ומבנה צבאי של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים מרווחין, שיחין, טייבה וטיר-חרפא שבדרום לבנון.
כמו כן, כוחות צה"ל תקפו במספר מרחבים נוספים בדרום לבנון.
צילום: דובר צה"ל
16:16
ליברמן נגד בחירות: זה לא הזמן למלחמות היהודים
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התנגד היום בפתח ישיבת סיעתו לבחירות בעת הזו. ליברמן אף צייץ בטוויטר: "זה לא הזמן למלחמות היהודים"
15:15
תיעוד: עזתים נמלטים מח'אן יונס
ברקע ההתקדמות הדרמטית של צה"ל בחאן יונס, בעזה מדווחים כי נמשכת הנהירה ההמונית של התושבים לכיוון דרום, ובעיקר לרפיח
15:13
דיווח: "סוריה יירטה כטב"ם ישראלי ליד הגבול בגולן"
המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה למשטר אסד שמושבו בבריטניה, מדווח כי מערכות ההגנה האווירית של סוריה יירטו כטב"ם ישראלי באזור קוניטרה, ליד הגבול ברמת הגולן.
15:12
ראשי הקואליציה: לא נשתתף בדיון ובהצבעת אי האמון
היום תתקיים הצבעת אי אמון בממשלה. ראשי הקואליציה הודיעו: לא ניקח חלק במופעים פוליטיים בזמן מלחמה. בשל זאת הקואליציה לא תשתתף בדיון ובהצבעת אי האמון.
14:49
תיעוד: טנקים מתקדמים בחאן יונס
העזתיים מדווחים על התקדמות משמעותית של כוחות השיריון לעומק ח'אן יונס, בתיעוד שמפרסמים בעזה ניתן לראות טנקים ברחוב אל-סינא שבח'אן יונס.
14:46
הפלסטינים: "הפצצות מטורפות בחאן יונס"
הרשויות הפלסטיניות ברצועת עזה, שפועלות תחת שלטון חמאס, מדווחות על "הפצצות מטורפות" בחאן יונס - שלטענתן לא מאפשרות לאנשיהן לפנות פצועים וגופות מאזורי הקרבות
14:44
"בוא נשב, אתה ואני": ההצעה של לפיד לנתניהו "במקום כל הפוליטיקה"
ראש האופוזיציה הציע היום בפתח ישיבת סיעת ׳יש עתיד׳ לראש הממשלה נתניהו כי "במקום מריבות בזמן מלחמה. במקום כל הפוליטיקה, בוא נשב, אתה ואני, ראש הממשלה וראש האופוזיציה, ונסגור תאריך לבחירות"
14:14
נתניהו למשפחות החטופים: "בניגוד למה שאומרים, אין הצעה אמיתית של החמאס – זה לא נכון"
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישתו עם נציגי משפחות החטופים, במשרד רה"מ בירושלים: "בניגוד למה שאומרים, אין הצעה אמיתית של החמאס - זה לא נכון. אני אומר את זה בצורה הכי ברורה שאני יכול משום שיש כל כך הרבה דברים לא נכונים שוודאי מייסרים אתכם. לעומת זה יש יוזמה שלנו, ולא אפרט."
צילום: דוברות רה״מ
14:08
נתניהו נפגש עם שר ההגנה של צרפת; במוקד – הרחקת חיזבאללה מהגבול
בפגישה דנו הצדדים בהרחבה על הסוגיה הלבנונית, ראש הממשלה הדגיש שהצורך להרחיק את מחבלי חיזבאללה מהגבול מהווה יעד לאומי של ישראל. נתניהו אמר כי יעד זה יכול להתממש בדרכים דיפלומטיות או בדרכים אחרות
צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ
14:03
לקראת מלחמה? גלנט מכריז: "גם אם חיזבאללה יחדל לירות, לא ננצור את האש"
גלנט אירח הבוקר את שר ההגנה הצרפתי ס בלשכת שר הביטחון בקריה. גלנט אמר כי "אנו נערכים ליצירת מצב בטוח להחזרת התושבים, גם בדרך צבאית. מלחמה בצפון תהיה קשה לישראל, אך הרסנית לחיזבאללה ולבנון"
צילום: שחר יורמן
13:56
דיווח בעזה: כוחות צה"ל פושטים כעת על בית החולים במערב חאן יונס
בעזה מדווחים כי כוחות צה"ל פושטים כעת על בית החולים "אל-חיר" במערב חאן יונס
13:50
מחאה חריגה: לוחמים שיצאו מעזה תלו שלטים על הג'יפים – "שחררו אותנו בלי להכריע"
לוחמים במילואים, ששוחררו אחרי פעילות של שלושה חודשים בעזה, תלו היום (שני) שלטים על רכבי האמר שלהם במחאה על שחרורם בדרך לבסיס צאלים - "גם אותנו שחררו בלי להכריע". בצה״ל זעמו על התיעוד ומסרו: "בשעות האחרונות הופץ תיעוד של משרתי מילואים שמביעים מחאה בזמן שירות מילואים פעיל תוך שימוש בכלים צבאיים. המעשים הנראים בסרטון הינם בניגוד לפקודות ואין להם מקום בצה״ל, לא בשגרה ולא במלחמה. האירוע מתוחקר".
צילום: מטה בראשית
12:58
ח"כ גפני הגיב למשפחות החטופים שהגיעו להפגין בוועדת הכספים
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני פנה למשפחות, כאשר במקביל חלק מהנוכחים קוראים לו לפרוש מהקואליציה: "העמדה לדעתי של כל חברי הוועדה, והעמדה שלי כפי שאמרתי אותה בפומבי וגם בפגישות עם רה"מ, פדיון שבויים הוא המצווה החשובה ביותר ביהדות, במיוחד שכאן מדובר על פיקוח נפש. פרישה מהקואליציה לא תועיל בשום דבר, לכן אלך לדבר עם רה"מ שזו עמדתנו. אני מבין את הכאב שלכם, אני חלק מכם, אני מרגיש את זה, נעשה הכל כדי שהילדים, האחים, הנשים יחזרו הבייתה ובשלום. אני מודה לכם על זה. אני מכריז על הפסקה של כמה דק', אנחנו צריכים להעביר כסף למנהלת תקומה לתושבי העוטף".
12:44
מג"ד דוכיפת מסביר על הלחימה של חטיבת כפיר בחאן יונס
קרדיט: דובר צה"ל
12:41
190 ערבים חוסלו ביממה האחרונה בעזה, בנוסף לכ-340 פצועים
כך על פי דיווחים של משרד הבריאות בעזה.
12:35
פעילים ובני משפחות של חטופים התפרעו בכנסת ודרשו את החזרתם בכל מחיר
12:32
על רקע החרמון המושלג, כוחות צה"ל תקפו בדרום לבנון
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
12:30
פעילות חטיבת כפיר בחאן יונס
קרדיט: דובר צה"ל
קרדיט: דובר צה"ל
11:50
דיווח ערבי על תקיפות של צה"ל במספר מוקדים בדרום לבנון
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
11:35
לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו הלילה 15 מבוקשים ברחבי יו"ש והחרימו כספי טרור רבים
לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו הלילה 15 מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון ובחטיבת הבקעה והעמקים והחרימו כספי טרור רבים
במהלך הלילה לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו 15 מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון ובחטיבת הבקעה והעמקים.
בכפרים מיתלון ונזלת עיסא שבחטיבת מנשה, עצרו הכוחות שמונה מבוקשים והשמידו מטעני נפץ שאותרו במרחב.
כמו כן, בביתוניא שבחטיבת בנימין ובמרח רבח שבחטיבת עציון הוחרמו כספי טרור רבים.
המבוקשים שנעצרו וכספי הטרור שהוחרמו הועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון. אין נפגעים לכוחותינו.
10:52
כך נראה השוק של מחנה ג'בליה בצפון הרצועה
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
10:41
צביקה מור אביו של איתן החטוף בידי חמאס: "אני מתנגד לעסקה מופקרת"
בדיון בוועדת הכספים אמר מור: "עסקת שליט המיטה עלינו אסון, אני קורא לא לעסקה מופקרת".
10:33
דיווח ערבי על חיסול ממוקד ברכב סמוך לרפיח
10:03
דיווחים ערבים על תקיפות ארטילריה בדרום לבנון
09:27
חיזבאללה מדווח על חיסול עוד פעיל בארגון, בכך עלה מספר המחוסלים ל-165
09:23
מעצר מחבל בעיר דורא סמוך לחברון
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
09:19
טנק של צה"ל מאבטח את מרחב הלחימה בחאן יונס
הפלסטינים מדווחים כי מבוצע ירי לעבר מי שמתקרב לאזור הקרבות
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
09:17
כוחות צה"ל פועלים בעיר דורא הסמוכה לחברון
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
09:06
איראן: דיווחים על פיצוץ עז באזור מחוז סמנאן, סמוך למרכז החלל האיראני
08:56
פלסטינים במרכז הרצועה מנסים למצוא קליטה סלולארית
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
08:41
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ימסור הצהרה לתקשורת בשעה 15:30
08:16
בזמן ההפגזות בחן יונס מסוק של צה"ל בטיסה מעל העיר
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
08:07
רקטה ששוגרה מלבנון הלילה פגעה במבנה חקלאי בזרעית
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
07:42
נמשכים הקרבות בחאן יונס
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
07:08
שני לוחמי 'אריות הים' הוכרזו כמתים על ידי פיקוד מרכז של ארה"ב
בהודעה מטעם פיקוד המרכז של ארצות הברית נכתב כי "שני לוחמי חיל הים האמריקני שנעלמו במפרץ עדן מוקדם יותר החודש לא אותרו ומעמדם שונה למתים", אמרו גורמים צבאיים. ה-SEALs דווחו כנעדרים לאחר שעלו על כלי שיט איראני, כך אמר פיקוד מרכז ארה"ב
06:51
"ניהל קמפיין ממש טוב", זו תגובתו של ביידן לפרישתו של דה סנטיס
אתמול הודיע רון דה סנטיס מושל פלורידה כי הוא פורש מהמירוץ הרפובליקני לבחירות לנשיאות, והודיע כי יתמוך בטראמפ.
06:47
במהלך הלילה המשיך צה"ל בתקיפות על חאן יונס
הערבים דיווחו כי הכוחות מכתרים את אוניברסיטת 'אל אקצא' בעיר, וכן על מספר הרוגים בתקיפות.
06:42
הערכות בישראל כי כשליש מהכוח הלוחם של חמאס הושמד בלחימה
מלבד זאת עוד כמחצית מהכוח הלוחם מושבת, או שנלקח בשבי לישראל, או אלפים רבים שנפצעו. הערכות בישראל אומדות את היקף הפצועים בחמאס בלפחות 16,000 פצועים כך דיווח אמש ה'וול סטריט ג'ורנל'.
06:41
שלושה שיגורים זוהו לעבר ישראל בצפון
אמש (ראשון) מעט לאחר חצות הופעלה אזעקה ביישוב שומרה, בתחילה סברו כי המדובר באזעקת שווא, אולם מאוחר יותר אותרו שלוש נפילות בשטחים פתוחים באזור.
הוא משוגע לגמרי. חושב שאם יהיו בחירות תהיה תוצאה שונה. להיפך הימין רק יתחזק יותר. שיחזור בתשובה שלמה
יאיר בן שולמית.
השם תרחם עלינו.
נאבדה סיכה לפלסטיני בשוק של עזה. למישהו יש מושג איך הוא ימצא אותה?חהחהחה….
אי יאיר יאיר
אתה כל כך חמוד שבא לי להרים אותך לגרעפס
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הי"ד של כל ההרוגים ע"י מחבלי חמאס הארורים החתופים יושבים בתת תנאים והמחבלי נוחב'ה שטבחו יושבים כפריצים