פלאש 90, JDN

קיפקעס | מרן קיבל את פרוש למרות המכתב, סיבת ביטול הטיש ונוכחות הרבנים באנטוורפן

הלוחמים שלכדו מחבלים ולא שכחו להודות לתשב"ר, רגעי המבוכה לזמר שעוצר באמצע הקליפ, הבבא החדש שנולד, האדמו"ר שעשה "תחיית המתים" לילד, והגעגועים של אנשי התקשורת באמצעות המוזיקה • יוסי שטארק עם מה שבוער ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

'קיפקעס': אחד מגדולי האדמו"רים לא ערך השנה טיש לכבוד ט"ו בשבט, עקב מצב רפואי שמאלץ אותו לשהות במנוחה בצפון הארץ.

*

יש לכם תיעוד או מידע שמעניין את 'קיפקעס'? שלחו אלינו: [email protected]

*

'קיפקעס': המשתתפים במעמד 'כבוד ויז'ניץ' בבית הכנסת באנטוורפן, בהשתתפות האדמו"ר, הבחינו שלא הייתה נוכחות של רבנים ודיינים מהעיר. העסקנים הבהירו מראש: "רבנים לא הוזמנו. המעמד לבני הקהילה בלבד".

*

'קיפקעס': ביקור מעניין ולא שגרתי ערב הבחירות המקומיות. שרוליק פרוש ראש העיר של אלעד, נצפה במעונו של מרן ראש הישיבה הגרמ"צ ברגמן בבני ברק להתברך לקראת שמחת נישואי בנו שהתקיימה השבוע. יודעי דבר סיפרו לקיפקעס' שמרן ראש הישיבה קיבלו בחביבות ואיחל לו ולחתן ברכות מקרב לב ושנושא הבחירות לא היה על השולחן. זכור לכולם מכתבו של מרן הרב ברגמן, זקן החברים במועצת גדולי התורה, שכתב נגד ביטול ההסכם של דגל התורה עם ש"ס באלעד.

 

*

'קיפקעס': דובר של אחד מארגוני החסד שהיו פעילים מאוד מתחילת המלחמה, לא הצליח להתאפק ופרסם סטטוס בו רמז על האסון הכבד שאירע ברצועת עזה, לפני שהוא הותר לפרסום. דובר של ארגון מתחרה תקף אותו, והוא מחק את הסטטוס ופרסם הודעה כי הוא מהנעלבים ואינן עולבים.

אחד מחברי ה'קיפקעס' שהצליח להסתנן למרפסת המטה המרכזי של בנק הפועלים בתל אביב, ראה את ישראל דקלבוים מנהל המגזר החרדי בבנק, בשיחה אסטרטגית עם איש היח"צ קותי אוברלנדר מ'גל אורן לרנר' על המשך הפעילות לטובת המגזר החרדי.

ב'קיפקעס' התאבלו השבוע על האסונות הגדולים בעזה, אבל היו גם בשורות טובות. אחת מהן הביאו לוחמי צה"ל בטול כרם, שלכדו מחבלים רבים, והודו לילדי ישראל על לימוד התורה.

play-rounded-fill
המדים נראו גם בחתונות החרדיות. ב'קיפקעס' ראו את החיוך של דוד ורצמן, רמ"ט סגן השר מקלב, יחד עם הבוס, שקיבל בינתיים פניות של עמך בית ישראל.

ב'קיפקעס' בעולם הליטאי התרגשו לראות שהטישים של ט"ו בשבט חודרים גם לציבור הליטאי, כאשר פורסם תיעוד מיוחד של שולחן פירות ט"ו בשבט במטבח הצנוע של מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו עם פירות שבעת המינים – צימוקים, רימונים ויין כמנהג ישראל.

ב'קיפקעס' התפללו להחלמתו של ליפא שמלצר שעבר תאונה קשה וחשב שהוא יצא ללא פגע. הוא המשיך בנסיעה לחופה, אך כעבור זמן קצר הרגיש את הכאבים והבין שהוא צריך להתפנות לבית החולים.

play-rounded-fill

play-rounded-fill
ג'ואי ניוקם ואריה קונסטלר ריגשו את ה'קיפקעס' בביצוע אדיר למען החזרת החטופים.

play-rounded-fill
את אברהם מרדכי שוורץ ראו השבוע ב'קיפקעס' בדקה של מבוכה קלילה, כאשר שר את השיר שהתפרסם בזכות בישטנא, אבל מודה שהוא מכיר רק חלק ממנו בגלל שהוא תמיד עוצר בחלק מסוים של הקליפ.

play-rounded-fill
את עורך עיתון 'משפחה' אריה ארליך ראו ב'קיפקעס' כשהוא נתקף בגעגועים דווקא לשיר האגדי של מיכאל שניצר ז"ל, שנגע במיליוני אנשים.

play-rounded-fill
ואילו את מוישי ריינר, יועץ הניו מדיה של השר סמוטריץ', ראו ב'קיפקעס' כשהוא נתקף בגעגועים עזים לסעודה שלישית בישיבת בעלזא.

play-rounded-fill
חסיד בעלזא אחר, שלום למר, ראו ב'קיפקעס' כשהוא תוקע בכלי שדווקא לא נמצא בישיבות של בעלזא.

play-rounded-fill
חסיד אחר תקע גם הוא, אבל בשופר, במהלך הלחימה בטול כרם. ב'קיפקעס' התרגשו לשמוע את צעקת "משיח נאו".

play-rounded-fill

ורגע לפני שנעבור לסקר את מראות הקודש, בחזרה אל אריה ארליך והפאדיחה המביכה שלו שהסתיימה עם לימוד חשוב לחיים.

את כ"ק האדמו"ר מלעלוב ראו בהבדלה בליז'ענסק. ב'קיפקעס' סיפרו על מסע היסטורי ומרגש של מאות חסידים שהצטרפו לאדמו"ר לפולין.

play-rounded-fill
גם כ"ק האדמו"ר מסקווירא חזר מפולין. ב'קיפקעס' ראו השבוע את האדמו"ר חוזר לשיכון סקווירא אבל סיפרו שבין פולין לסקווירא, האדמו"ר עצר לשבוע של מנוחה בקליפורניה.

play-rounded-fill
את כ"ק האדמו"ר משבט הלוי ראו ב'קיפקעס' כשהוא נכנס לתוך הבור העצום כדי לבדוק את כשרות המקווה.

ב'קיפקעס' רעשו השבוע כאשר שמעו על אדמו"ר חדש ועל מויפת מעניין. וכך סיפרו: "תחיית המתים ורוח הקודש ע"י כ"ק האדמו"ר מברדיטשוב נדבורנא אראד המכונה "יוסף בעל הנס". לפני שבועיים, תינוק בן שנה מבית שמש נחנק ומצבו הוגדר אנוש ללא נשימה ודופק פונה לבית חולים מונשם ומורדם. האדמו"ר נכנס לתמונה והבטיח לאביו להחזיר לתינוק את חייו. פשוטו כמשמעו. לאחר שהרופאים כבר הרימו ידיים האדמו"ר גם נתן לאביו מועד מדויק מתי התינוק ישתחרר מבית חולים, וכך הווה. השבוע התקיימה סעודת הודאה בבית מדרשו בבית שמש". צילום: יעקב לדרמן

ב'קיפקעס' הסתקרנו לשמוע על מה שוחחו מרן האדמו"ר מויז'ניץ בביקור בביתו של ח"כ טסלר באשדוד. אחרי שחשפנו במהלך השבוע ב'חדשות JDN' מה היה מאחורי הקלעים, הנה תיעוד לפני תחילת הביקור המסקרן.

play-rounded-fill
ומי שלכאורה איבד את התמיכה הויז'נצאית, וכנראה ששמו גם היה חלק מרכזי בדיון – סגן שר החקלאות והמועמד לראשות העיר בית שמש, ח"כ משה אבוטבול, ירד עם צוות לשכתו, לערוך קבלת קהל למפונים תושבי הצפון שבמלונות טבריה ובישוב מגדל. ב'קיפקעס' סיפרו כי בדרך עצרו לתפילה בקבר רבי מאיר בעל הנס, להצלחת חיילי צה"ל ולהשבת החטופים במהרה לביתם.

ועוד בעניין קרבות ש"ס והחסידים. ש"ס מתמודדת לראשות העיר מול מאיר רובינשטיין ולראשונה, כך הבחינו ב'קיפקעס', יש אירוע לספרדים רק מטעם לשכת ראש העיר בלי להזכיר את הסגן שלו מש"ס. בסוף האירוע בוטל בהוראת הרבנים בגלל האסון בעזה.

ובעניין קרבות החסידים בחסידים, השבוע בירכו ב'קיפקעס' על השלום כאשר ראו את חנוך זייברט בחתונה אצל ראש העיר אלעד ישראל פרוש.

כולם דיברו השבוע על השמחה הגדולה בשלומי אמונים עם נישואי בן ראש העיר אלעד ישראל פרוש, נכדו של השר מאיר פרוש. 'בקיפקעס' לא פספסו את בן האדמו"ר מסלונים וראש הישיבה, הגר"מ ברזובסקי, בריקוד של קודש עם החתן, האב והסב.

לא רק החסידים השתתפו בשמחה, גם זקן המשגיחים מרן הגאון ר' דן סגל ורבה של ירושלים הראשון לציון הגרש"מ עמאר השתתפו בריקוד של מצווה.

ואם כבר פוליטיקה אז השבוע סיפרו ב'קיפקעס' איך בכיר הפוליטיקאים החרדים התעלה מעל הפוליטיקה במהלך רגעים סוערים בכנסת. בתום המהומה בוועדת הכספים נערכה תפילת מנחה בלשכתו של היו"ר גפני יחד עם משפחות השכול. לפני העמוד ניגש איציק פיטוסי אביו של סמ"ר שי פיטוסי שנרצח בחג שמחת תורה בנחל עוז.

play-rounded-fill

גם השבוע עם 'פינת גולדקנופף' מקוצרת, והפעם עם השר שיצא לנטיעות לכבוד ט"ו בשבט, כנהוג שלא במחוזותינו.

ומהפוליטיקה החרדית להוליווד החרדי. שלושים יום לפני פורים קטן, ב'קיפקעס' צחקו מהתחפושת של יהודה גרובייס שנכנס לרגע לנעליו, או לפרצופו, של שלמה קרליבך.

בזמן שהפוליטיקאים והמועמדים השונים נמצאים עמוק במסע בחירות – ראש עיריית בני ברק אברהם רובינשטיין הלך בשקט לניחום אבלים אצל משפחתו של החייל אורי ג'רבי שנפל בעזה.

ב'קיפקעס' סיפרו על טרנד חדש שכובש את המגזר, כאשר במסעדות ובאירועים שונים ניתן לראות את 'וואלקענעס' עם הנרגילות הייחודיות שלהם.

play-rounded-fill
כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ הסעיר השבוע את ה'קיפקעס' בכל רחבי העולם ועלה למטוס לאנטוורפן. במטוס נראה האדמו"ר לומד ומתכונן למעמד 'כבוד ויז'ניץ' שהתקיים כעבור כמה שעות בבית הכנסת המחודש בבלגיה.

ושוב פעם פרוש, או כפי שאמרו ב'קיפקעס': "שבוע שכולו פרוש". כ"ק האדמו"ר מבאיאן השתתף גם הוא בשבע ברכות אצל ראש העיר אלעד ישראל פרוש, מספר שבועות לאחר הפגישה ההיסטורית של האדמו"ר אצל הרבי מגור דווקא בעניין הזה.

ובעניין גור. השבוע דנו ב'קיפקעס' על התקנה חדשה והחריגה בגור.

את המשפיע הנודע ר' מיילך הופתעו חברי ה'קיפקעס' לראות, כשהוא שופך תחינה במירון כאחד האדם.

play-rounded-fill
ומי שהפך לאורח קבוע ב'קיפקעס', הרב מאיר אליהו, שמעו השבוע ב'קיקפעס' כשהוא תוהה וזעוק: "למה מתים חיילים?!"

play-rounded-fill
הצלם הבכיר, שלומי טריכטר, שעובד עם כלי תקשורת בכל רחבי העולם – סיפר בהתרגשות, בצירוף הכתבה שהופיע ב-JDN: "האדמו"ר היחיד שמחייך אליי ונותן לי ברכה".

שיחת היום בעולם החסידות, וגם ב'קיפקעס', היא הבבא החדש שנולד. הרב יחזקאל אדלר, אברך מחסידות בעלזא בירושלים, הפך למשפיע עצום. אחד מגולשי 'קיפקעס' שלח הסבר מפורט: "המדובר הוא בהרב חזקי כפו שמכונה בידידות ופתיחות, שהוא ממשפחת רבנים חשובה כבר שנתיים שהרבה בחורים נושעו בזיווג ע"י הבטחה וברכה ממנו. הוא בורח מן הפרסום ואפשר לפגוש אותו רק מאוחר בלילות בכותל המערבי או בקבר רחל. מנגד הוא לא עושה מעצמו כלום ומשוחח עם כולם בגובה העניים. כבר יותר מעשור שהיה מקורב בביתו של האדמו"ר מבעלז שליט"א והאדמו"ר רחש לו חיבה יתירה כי היה מאוד מיודד עם כל הבנשקי"ם בישיבות בירושלים והיה מביא אותם ומקרב אותם להאדמו"ר מבעלז. הכי מפורסם הם 2 בנשקי"ם שהוא זכה לקרב להאדמו"ר ועי"ז גם התחזקו באידישקייט ה"ה שלום לייזער בן הרבי מפשעווארסק".

ב'קיפקעס' הבחינו בגבאי בבית כנסת מאוד יצירתי בשכונת נווה יעקב בירושלים, שהשתמש בטרמינולוגיה של המלחמה לטובת גיוס תרומות.

כבר מספר שבועות שאין קינוח, אבל לפחות יש לנו תיעוד ממי שמכין את הקינוח, השף חיים בורנשטיין, שהגיע לניו יורק ופתח בתפילה באוהל אדמו"רי ליובאוויטש.

גם ח"כ שמחה רוטמן הגיע לציון של הרבי מליובאוויטש זצ"ל ונשא תפילה לשלום עם ישראל, חיילי צבא ההגנה לישראל וכוחות הביטחון העומדים בימים אלו על משמר ארצנו.

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

11 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

למען השם, למה צריך את הכתבה הצהובה הזאת כל שבוע???
יהודם! תתעוררו על עצמכם!!!

שאטרק! מריך לעשות פינת מוזיקה יותר מורחבת

אין פה שום קטע מענין

רובינשטיין הולך בשקט הביתה,
הרב אבוטבול צועד בענק לראשות בית שמש.

חחח

עוד כמה שבועות כווווולויינו נהיה חכמים.

מופקר מי שזלזל בהוראת רשכבה’’ג מרן שר התורה הגר’’ח קנייבסקי זצוק’’ל ובמקום להצביע לרב אבוטבול ישב בבית או ’עלה לי-ם לעזור לליאון’ אח הצביע לבלוך.

אמן

אל תקשיבו למקנטרים.
קיפקעס הינו מדור נהדר.
פעם בשבוע זה די טוב לקרוא ולשמוע מה חדש בחצרות אנ"ש.
ישר כוחכם……….

למה לא קוראים לזה ’’ קיפקעס פורוש ’’ וזהו? ?

עדין לא הבנתי למה אסור להיות לבד עם מחשב גם חסום לגמרי
האם זה מטעם איסור יחוד ? ?

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בהודעה רשמית: פתחנו בגל תקיפות נוסף נגד יעדים באיראן
טראמפ באנקרה: "אני מטרה מספר אחת לחיסול של איראן"
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אייזנקוט חושף: "דרעי מנע תגובה עוצמתית באיראן – התקיפה היתה דרדל'ה"
לאחר 78 שנים: אותר מקום קבורתו של חלל תש"ח טוראי יעקב זריהן הי"ד

הכתבות המעניינות ביותר

הנשיא הרצוג: "גופי הביטחון אינם נאמנים לאדם – אלא לעם ולחוק"
הותר לפרסום: כוחות צה"ל שבו מחבל מ"כוח רדואן" של חיזבאללה בבינת ג'בייל
מפגן כוח אמריקני במזרח התיכון: צבא ארה"ב מציג תיעוד של כוחות הצי בים הערבי
היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב
מבצע לילי ביו"ש: 20 מבוקשים נעצרו, בהם חשודים שתכננו פיגועים
איראן מגיבה לדברי טראמפ: "אף חייל אמריקאי לא יחזור חי"
וואטסאפ

חדש באתר

.
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
MIDEAST PALESTINIANS
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
WhatsApp Image 2026-07-08 at 23-compressed
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
מטוסי-f15-בז-טייסת-106-בתרגיל-תדלוק-בשמיים-עם-מטוס-תדלוק-בואינג-שקנאי-טייסת-120-2-מטוס-מס-678-701
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5359
שמחת בית מישקולץ-באבוב: המונים השתתפו בשמחת נישואי נכדת כ"ק מרן אדמו"ר ממישקולץ שליט"א
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה
הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture