הישג מבצעי לכוחות הביטחון בדרום לבנון: דובר צה"ל אישר כי כוחות צה"ל הצליחו לשבות מחבל מארגון הטרור חיזבאללה, המשויך ליחידת הקומנדו העילית 'כוח רדואן'. יחידה זו נחשבת לחוד החנית של הארגון ואחראית להוצאת פגועי איכות וללחימה ישירה נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל לאורך כל ימי המערכה.
המעצר הדרמטי בוצע אתמול במהלך פעילות התקפית ממוקדת של כוחות עוצבת יפתח (חטיבה 679), הפועלים תחת פיקודה הכללי של אוגדה 91 (עוצבת הגליל). הלוחמים סרקו ותמרנו במרחב העיירה השיעית בינת ג'בייל, המוגדרת כאחד ממעוזי הדגל של חיזבאללה בגזרה המרכזית של דרום לבנון.
בצבא מציינים נתון משמעותי לפיו המעצר הנוכחי התבצע בדיוק באותו תא שטח מורכב שבו התרחשה היתקלות קשה של כוחותינו מול פעילי הארגון ביום חמישי האחרון. הלוחמים, שהיו ערניים לאפשרות של הישארות מחבלים פצועים או מסתתרים במרחב הבנוי והתת-קרקעי, זיהו את איש הקומנדו, סגרו עליו והביאו למעצרו ללא פתיחה באש.
עם השלמת הליך הלכידה והערכת המצב בשטח, הועבר מחבל ה"רדואן" באופן מיידי אל מעבר לגבול לשטח מדינת ישראל. הוא נמסר לידיהם של חוקרי יחידה 504 – יחידת המודיעין האנושי (יומינט) של אגף המודיעין, המתמחה בחקירת שבויים והפקת מודיעין טקטי מהיר משדה הקרב.
במערכת הביטחון מייחסים חשיבות רבה לחקירתו של איש כוח רדואן, העשוי לספק מידע חיוני על היערכות הארגון, נתיבי ההברחה, מחסני האמל"ח הטקטיים והפקודות העדכניות שניתנו ללוחמי קומנדו העילית בקו המגע. מדובר צה"ל נמסר בהמשך לאירוע: "צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על כוחותיו, ולא יאפשר לארגון הטרור חיזבאללה לפגוע באזרחי מדינת ישראל".





















נקווה שלאחר החקירה יחוסל…ולא יועבר לבית מלון….✡
אז זהו שהוא כבר הועבר למלון