קרדיט צילום: יעקב נחומי

עשרות שגרירים בגנזך קידוש ה': "חובתנו לוודא כי רצח ששת המיליונים לא ישכח"

שגריר האיחוד האירופי בישראל חשף בביקורו יחד עם עשרות שגרירים ב"גנזך קידוש השם": "בעקבות ה7.10 האיחוד האירופי האיץ את יישום התכנית למאבק באנטישמיות ושמירה על החיים היהודים ביבשת". "חובתנו לוודא שרצח ששת המיליונים לא יישכח"

כתבות נוספות בנושא:

לרגל יום השואה ובעקבות התגברות גילויי האנטישמיות ברחבי העולם, משלחת של עשרות שגרירי מדינות האיחוד האירופי בישראל בראשותו של מר דימיטרי טזאנצ'ב, שגריר האיחוד האירופי בישראל, הגיעה היום (ג') לאירוע הזדהות והפגנת סולידריות, במכון השואה החרדי גנזך "קידוש השם" בעיר בני ברק.

את האירוע המיוחד, שנערך בהנחיית אשת התקשורת סיוון רהב מאיר, פתח ראש עיריית בני ברק הרב חנוך זייברט, בן לניצול שואה, שגולל בפני השגרירים את סיפור הצלתו של אביו ממלתעות הנאצים בתקופת השואה, ותקומת משפחתו בארץ ישראל מתוך אפר החורבן.

סגן השר הרב אורי מקלב, הממונה על הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד רה"מ, ציין שמה שקדם לשואה ומה שהוביל לשואה היה האנטישמיות וההסתה כנגד היהודים, "כיום האנטישמיות מגיעה מקבוצות מסודרות במדינות שונות באירופה וכנגד זה צריך להילחם ואת זה צריך למגר, ליצור את האווירה הנכונה את החינוך וההסברה כנגד האנטישמיות הגואה באירופה בימים אלו, ולא לתת לכך שום לגיטימציה", פנה סגן השר לשגרירי המדינות והדגיש שהרוח והאמונה, הם מה שהחזיקו את היהודים בתקופת השואה.

הנואם המרכזי באירוע, שגריר האיחוד האירופי בישראל, דימיטרי טזאנצ'ב, אמר כי, "השואה היא כתם אפל שלא יימחה מההיסטוריה של היבשת שלנו, ואנו, כנציגי האיחוד האירופי והמדינות החברות בו, רואים זאת כחובתנו הקדושה לוודא שהרצח הברוטלי של שישה מיליון גברים, נשים וילדים יהודיים לא יישכח לעולם".

השגריר סיפר כי לאחר האירועים הנוראיים ב-7 באוקטובר, וגל האנטישמיות ששטף בעקבותיהם את אירופה וחלקים אחרים בעולם, האיחוד האירופי האיץ את יישום אסטרטגיית האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות וטיפוח חיים יהודיים. התכנית המקיפה כוללת כמעט 100 יוזמות, כש-74 מהן כבר יצאו לדרך, ומטרתן להבטיח שיהודים באירופה יוכלו לחיות את חייהם בחופשיות.

"אני קוראת לכם כבוד השגרירים לשלב איתנו ידיים בשליחות הקדושה והחשובה שלנו. לשתף איתנו פעולה בהנחלת זיכרון הקהילות היהודיות שהיו באירופה, ושהן חלק מפואר מההיסטוריה של ארצותיכם", פנתה לשגרירים רחל יוד, יו"ר הנהלת גנזך "קידוש השם".

יוד הזכירה בדבריה את הקשר בין זיכרון השואה למאבק באנטישמיות המתפרצת בימים אלה ברחבי העולם, "היסטוריה של תרבות עשירה, ספרות מרתקת שאנו משתמשים בה עד היום, של שירה, נגינה, של היופי העתיק של אירופה. יופי שהיה ואיננו. אך כאן בארץ החברה החרדית משמרת אותו, לצד ערכים יהודיים ואוניברסליים אותם אנחנו מטמיעים בקרב בני הנוער ומצטרפים למאבק שלכם באנטישמיות".

יו"ר ההנהלה הזמינה באופן אישי, את כל אחד מהשגרירים לבוא לביקור התרשמות אישי, מהפעילות החינוכית העניפה של המכון, במטרה לחשוב כיצד ממנפים ומרחיבים את הפעילות, לתועלת המטרות החשובות והמשותפות.

הקונסולית וח"כ לשעבר קולט אביטל, יו"ר מרכז ארגוני השואה בישראל, הציגה במהלך האירוע בפני המשלחת את זיכרון השואה הייחודי לקהילה החרדית.

השגרירים ביקרו בתערוכת חסידי אומות העולם המוצגת בגנזך בהדרכת מר אריה הנדלר, יחד עם שורד השואה מר מיכאל אוריך ושמעו מאת הרבנית אסתר פרבשטיין, יועצת והיסטוריונית פדגוגית, ושורדת השואה גב' נדיה הורוביץ, על כוחה של האישה החרדית בשואה.

האירוע ההיסטורי, נחתם בביצוע מרגש של תפילת "קל מלא רחמים" בביצועו של החזן ישראל אדלר, ובהדלקת נרות זיכרון לזכרם של ששת המיליונים הי"ד ע"י הרב דוד סקולסקי יו"ר גנזך קידוש השם, שניהל את המכון במשך עשרות שנים.

השגרירים שהשתתפו באירוע סיפרו כי הם מתרגשים מאוד להשתתף באירוע ולראות אך ההתמקדות המיוחדת של גנזך ״קידוש השם״ באופן שבו שמרו היהודים על המסורת והמצוות הדתיות שלהם במהלך השואה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מחבל יידה אבנים ושלף סכין, כוח מג"ב ביצע נוהל מעצר חשוד ונטרל אותו
ארה"ב תקפה באיראן: יותר מ-80 יעדים הותקפו בתגובה לפגיעה בספינות במצר הורמוז
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
היתקלות בלבנון: מחבל ירה לעבר כוח צה"ל בבינת ג'בייל וחוסל במקום
התגובה הצבאית: צבא ארה"ב תוקף יעדים באיראן בתגובה להתקפות במצרי הורמוז
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פרובוקציה טורקית בלב ים – ארבע משחתות סגרו על סטי"ל ישראלי
מפרץ עומאן: מטוס מטען פקיסטני עם 5 אנשי צוות נעלם מהמכ"מים
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הקלטות ראש השב"כ: "אני נאמן לדרג הנבחר - הפקידים התבלבלו ומסרבים להנחיות"
טלטלה בשוק האנרגיה: ארה"ב חסמה את הנפט האיראני, מחיר חבית זינק ב-3%

הכתבות המעניינות ביותר

מה זה קשור אלינו? המסמר האחרון בארון הדמוקרטיה / דעה
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק ז' • צפו
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק ז' • צפו
עם צריבה כואבת ומסוכנת: מדוזה קובייתית נדירה תועדה בישראל
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת המקובל האלוקי רבינו משה קורדבירו זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת המקובל האלוקי רבינו משה קורדבירו זי"ע
הכרת הטוב של "ממלכת התורה": ראשי ישיבת מיר עלו למעונם של גדולי ישראל
רחפני ענק בשווי מאות אלפי דולרים מבריחים אמל"ח מאיראן לעזה – דרך הנגב
קביעת מזוזות חגיגית במרכז החדש להתפתחות הילד של לאומית שירותי בריאות בשכונת נווה שאנן בחיפה
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-08 at 08.21
מה זה קשור אלינו? המסמר האחרון בארון הדמוקרטיה / דעה
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו"ט פרק ז' • צפו
הרמב"ם היומי • הלכות שביתת יו''ט פרק ז' • צפו
WhatsApp Image 2026-07-08 at 07.20
עם צריבה כואבת ומסוכנת: מדוזה קובייתית נדירה תועדה בישראל
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ
האדמו''ר משידלובצא בביקור ושיחת חיזוק בישיבת בית דוד (4)
האדמו"ר משידלובצא בביקור בישיבת בית דוד
מעמד חלקות פרסים מפעל המשניות משנת אהרן בתלמוד תורה פינסק קרלין צילום א.פ
מעמד חלוקת פרסים במפעל המשניות 'משנת אהרן' בת"ת פינסק קרלין
WhatsApp Image 2026-07-07 at 19.34
במתחם המיוחד בסמוך לבית החיים העתיק בטבריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture