חזי נחמה הוא אלוף-משנה במיל' שמפקד על מגמת קורס קציני המילואים בצה"ל, ובשיחה עם הפרשן הצבאי יוסי יהושוע ב'ידיעות אחרונות', הוא מציג תמונת מצב מדאיגה, טוען כי המטכ"ל מנותק מהשטח ומזהיר כי צה"ל לא יכול לנצח כך.
"הכיוונים שבהם צה"ל הולך לא יביאו אותנו לניצחון", הוא טוען. "צה"ל מבצע התקפות ללא שמירה על רציפות, המשכיות וריכוז מאמץ. צה"ל לא מטהר את המרחב שבו הוא פועל ויוצא מהשטח די מהר, מה שמאפשר לאויב לחזור ליכולות לחימה שמאתגרות את צה"ל בפעם הבאה שהוא חוזר לאותן נקודות".
לדבריו, המבצע ברפיח לוקה בבעיות רבות, ובשטח לחיילים עצמם לא ברורות הפקודות. "המצב של הלחימה ברפיח, שכלפי חוץ משווקת כהצלחה בלתי רגילה, משקף את הנתק בצה"ל בצורה הטובה ביותר".
"לקח לנו זמן רב מדי עד שהתקבלה פקודת ההתקפה, יצאנו לתקוף עם אוגדה אחת במקום עם שתי אוגדות כמו שתכננו, הכוחות בשטח מתלוננים על חוסרים באמצעים ובתחמושת, חוסר בהירות בהגדרת המשימות ועל כך שמרגע שהם נפרסו על ציר פילדלפי הם מבצעים על בסיסו הגנה מבלי לייצר התקפות לעבר מרכז רפיח".
נחמה מוסיף: "הכוחות בשטח טוענים כי לא פעם קרה שהרמה הממונה עצרה אותם תוך כדי התקפה למספר שעות כאשר קיימת חוסר בהירות לגבי אופן ותזמון המשך הלחימה. הם טוענים שכך לא נוכל לפגוע באופן משמעותי בגדודי חמאס שנותרו ברפיח".
הוא ממשיך: "כל זה לא משוקף לרמה המט"כלית, וממנה לציבור ולמקבלי ההחלטות. אין ספק שקיים נתק וחוסר אמון בין דרגי השטח לרמה המטכ"לית, וחובה על צה"ל לתת לזה מענה".





















לא מובן למה זה שהיה מזמן צריך להתפטר לא מפוטר עד להיום רצף של כשלונות מהכנת הצבא לפני המתקפה חוסר יכול לתפקד ה7.10 וכשלונות מאז ועד היום
מי יתן את הדין על דם שנשפך לחינם??
צבא של ליצנים, לא החיילים בשטח כמובן.
אני כבר לא יודע מה מדאיג יותר תמונת המצב או התמונה של האידיוט הזה..
המטכ"ל שיכור מכוס התרעלה של קרנות וקסנר ומנדל שפיטמו אותם במליוני דולרים חופשות ותארים, ועל הדרך הכניסו להם את המושגים הטמאים של הכלה והרתעה, והשטח עם של אריות אוהבי העם והארץ שב"ה לא שתו את הרעל הזה מבינים את האמת!
מתקיים בהם בבוקר תאמר מי יתן ערב וכו
מתי הציבור יבין ויפנים את המצב
הפתרון לקרא להשם יתברך להקמת השכינה
נתנו לחתול לשמור על הגבינה
הגיע הזמן לפטר את הרמטכל הכושל שמינה לפיד
אותו רמטכל שאסף את הנשקים מכתות הכוננות שנתיים לפני הטבח