נשיא המדינה יצחק הרצוג נאם הערב (ראשון) בטקס חנוכת אדרטה לזכר חללי מלחמת ׳חרבות ברזל׳ תושבי ירושלים והתייחס למצב הביטחוני המתוח לאור ההסלמה בימים האחרונים.
״אלה ימים קשים, כואבים ומדממים, בהם אויבינו עושים כל שביכולתם כדי למנוע מאזרחי ישראל חיים נורמליים, כדי לפגוע באזרחי ישראל ובמדינת ישראל – בכל רחבי הארץ. רבבות של אזרחים ישראלים התעוררו הלילה למתקפת טרור נפשעת, שכוונה באופן ישיר לעורף הישראלי, לילדים, לקשישים, לחולים, לתושבים שבסך הכל רוצים לחיות בשלום ובביטחה".
"מעולם לא חפצנו במלחמה, ואיננו רוצים במלחמה", ציין הרצוג. "אבל שיהיה ברור: לא ננוח ולא נשקוט עד שכלל אזרחי ישראל ישובו לבתיהם ויהיו מוגנים ובטוחים. זכותה של מדינת ישראל, וחובתה להגן על אזרחיה. היכולות ההגנתיות וההתקפיות של מדינת ישראל – מוכיחות את עצמן, ואנחנו נמשיך עד שיושג ביטחון מלא".
הנשיא הוסיף: "אני מחזק את חיילי ומפקדי צה"ל וכוחות הביטחון הנהדרים שלנו. את הגיבורות והגיבורים שלנו, מיטב בנותינו ובנינו – בסדיר ובמילואים – שפועלים מסביב לשעון כבר שנה שלמה. הם נלחמים עבור כולנו. אין להם לילה ואין להם יום. הם משלמים מחירים עצומים – למעננו, למען ביטחוננו, למען עתידנו. אני מתפלל בשם כולנו להצלחתם ולשלומם – השם ישמור צאתם ובואם מעתה ועד עולם. אני מבקש להעלות על נס את גבורת אזרחיות ואזרחי ישראל – בכל מקום ומקום – המגלים תעצומות נפש ואחריות, גם ברגעים קשים רוויי דאגה".
לסיום אמר: "בשם העם כולו אני שולח מילות חיזוק ועידוד לאחיותינו ואחינו בצפון. גיבורות וגיבורים אמיתיים. אלה רגעי מבחן עבורנו כחברה – וכולנו עומדים אתכם, מגבים אתכם, ומחויבים לעבור את התקופה הזאת יחד, ולצאת ממנה לשיקום ולבניין משותף בצפון, בדרום ובכל הארץ״.
מוקדם יותר היום התראיין הנשיא לרשת 'סקיי ניוז' הבריטית, במהלך הראיון התייחס הרצוג למלחמה עם חיזבאללה בגבול הצפון, ואמר: "חיזבאללה התחיל את המלחמה הזו – מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, חיזבאללה מפציץ את ישראל בלי הפסקה". הוא הוסיף: "המסר הפשוט של ישראל הוא שאנחנו לא רוצים מלחמה, לא חיפשנו את המלחמה הזו, ולא רצינו את המלחמה הזו – המלחמה הזו הוקמה על ידי אימפריית הרשע באיראן, ושלוחותיה באזור – מדרום -חמאס, מצפון – חיזבאללה, מתימן – החות'ים, וכך גם מעיראק, ומכל מקום, כחלק מאסטרטגיה, שעל פי המנהיג העליון של איראן, ישראל היא "גידול שיש להסיר".
עוד הדגיש הנשיא: "אנחנו פועלים לשנות את המשוואה הזו, אנחנו צריכים להשיב את החטופות והחטופים שלנו מעזה, ועלינו לוודא שהתקיפה הזו לא תחזור על עצמה. גם לא מלבנון. החיים יכולים להימשך בדרכי שלום עם גבול בינלאומי מוכר בין ישראל ללבנון".




















