אתמול ראינו שני סגנונות של הפגנות, שתי גישות של גדולי ישראל לכאן ולכאן, אך שניהם מתכוונים למקום אחד: להראות כי הציבור החרדי לא יעבור בשתיקה על מעצרם של בני ישיבות אך ורק בגלל רצונם לשמור על אורח חייהם החרדי.
זכינו לראות מלכות גור בתפארתה בראשות נשיא מועצת גדולי התורה ומאור הדור שליט"א בהפגנה מסודרת ומעוררת כבוד, אך מה שתפס את הכותרות וקרע את הלב הייתה ההפגנה הקטנה יחסית בבוקר ובעיקר התנהגות השוטרים.
משטרת חצי-ישראל עברה אתמול על כל הקווים האדומים, מלמדי הזכות משווים את מעשיה למשטרת טורקיה ובלארוס, אחרים נזכרו דווקא במדינות אחרות באירופה ובזמנים אחרים, אך כולם מודים שהמשטרה נהגה כלפי המפגינים החרדים אתמול באופן שלא נשמע מעולם כנגד שום ציבור מפגינים, לא כאן ולא בשום מדינה דמוקרטית אפילו למחצה, ומשכך גם עלינו לעבור לשלב אחר.
לו עצתי נשמעה בפני גדולי התורה (רק הם מחליטים ואסור לנו לבד) היינו מעצימים את ההפגנות, לא בקטע של שכיבה על הכביש – זה לא מתאים לכל אחד – אלא בשיבוש מערכות המדינה על פי חוק, אם חסימת צירים בשעות הבוקר מעוררת את דעת הקהל להבין שהחרדים הם בני אדם אז ניתן להם את זה בשעות הבוקר ואם החסימה היא זו שעושה את זה אפשר בדרכים חוקיות לחלוטין לגרום לחסימת המדינה למשך שעות.
נכון יש אנשים שצריכים להגיע למקום העבודה שלהם אך למרות שליבנו איתם אין לנו ברירה, שאותו אזרח שממתין לשחרור הפקק יידע כי לא החרדים גרמו לפקק הזה אלא מי ששולח לעצור אנשים שלא עשו שום רע לאיש.
ולכל מצקצקי "חילול השם" אבקש להבהיר: כאשר משליכים יהודי לכלא הצבאי על רצונו להישאר יהודי זה חילול השם וכשיהודי אחר מפגין בשבילו למרות שאינו מכירו אישית זה קידוש השם, נא לא לבלבל בין השניים ואם יש למישהו רעיון מלבד הפגנה שיציע, עד אז אנחנו ננקוט בדרך שכתובה בגמרא ואם למישהו יש טענות על חז"ל שזה חילול השם – אז הוא לא הראשון, קדמו לו רבים ורעים.
(אגב, בהפגנה המפורסמת של 400 רבנים מול הבית הלבן התנגדו "רבני" הרפורמים בטענה של…. חילול השם וליבוי השנאה – שכל אחד יחשוב באיזה צד הוא).
יום אחד לפני כמה שנים הוצרכתי להגיע למשרד ממשלתי כלשהו השוכן ברחוב מנחם בגין שהוא כידוע ציר תנועה מרכזי ביותר בתל אביב כולל מגדלי עזריאלי והכניסה לקריה הביטחונית ועוד, הרחוב היה חסום לחלוטין משני צדדיו ושומם לגמרי למעט ניידות משטרה אין ספור לאורכו.
בירור אצל אחד השוטרים העלה שתיכף צריכה לעבור כאן תהלוכה של הפגת קפלן, התיישבתי בתחנה והמתנתי בסבלנות לסיום המהיר אך להפתעתי זה נמשך זמן רב מאוד, עד שלבסוף התהלוכה אכן הגיעה ובה כשלושים איש שנפרסו בשורה אחת בערך לרוחב הכביש, עם הרבה תופים וכו' אך לא יותר מכמה עשרות בודדות, הם הלכו לאט לאט כאשר השוטרים (שהיו לדעתי יותר מהמפגינים) מלווים אותם מלפנים ואחור כמשמר כבוד.
רשמתי לעצמי שאם יום אחד נפגין כך בדיוק נעשה – נוציא קבוצות מעצבנות לעצור צירי תנועה ראשיים, רק שאתמול למדנו עוד משהו: לעשות את זה בבוקר, כאשר יבינו כי התועלת במעצרים גדולה והתועלת אינה קיימת (שום חרדי לא יתגייס במעצר) אולי אולי יבינו שגם חרדים בני אדם ויחדלו.





















אם גדולי הדור של כביש 4 היו אוחזים שזה מה שצריך לעשות, היינו רואים אותם בהפגנה בדיוק כמו שאדמו"ר מגור שליט”א הגיע לכלא 10
ומי שמך להחליט שהם גדולי ישראל ולא רבני הפלג הירושלמי?
"לו עצתי נשמעה בפני גדולי התורה (רק הם מחליטים ואסור לנו לבד)" נראה שהתכוונת [בעדינות] לומר לו גדולי ישראל היו "שומעים" לעצתי…
אמנם כבר פסק עליך ועל שכמותך הסמ"ע סי' ג' ס"ק י"ג "שפסקי הבעלי בתים ופסקי הלומדים הם שני הפכים"
לא הבנתי מה הבעיה להציג בפני גדולי התורה והם יחליטו
כתבת ענייני ומאוד צודק! אין סיבה להגיב סתם בכזו בוטות בלי נימוק אמיתי.
צודק במאה אחוז
דעת בעלי בתים היפך דעת תורה
וד"ל.
ומי החליט שהרבנים שלך הם דעת תורה? אני חושב שזה רבני הפלג דווקא
שכל אחד ישאל את רבותיו שהוא אוחז שהם גדולי ישראל
בשם רבים ההצעה היא להגיע לבתי בעלי ההשפעה: יועמשית , שופטים, חכים פרובוקטיבים, קצינים , וכד' כמו שעשו העדה החרדית – אפילו חילונים מגבים את זה !!!!! כי יודעים שהיועמשית המרשעת והארורה היא זו שמנהלת את המדינה אבל באמת הפגנות לאזרח הפשוט זה קשה
ממש מעניין למה אתה מדלג על אותו אחד שלא העביר את חוק הגיוס בתירוצים שונים ומשונים….
כבודו של כ"ק מרן האדמו"ר במקומו מונח, אך אינו נשיא המועצת למרות שאני מאד מכבד
תודה על העידכון המאד חשוב…….
רוזנבלט צודק!!!. מספיק להיות נחמדים! מי שנחמד לא מצליח ומי שלהיפך מצליח. בהתנתקות התושבים היו מדי נחמדים אז עקרו אותם. וברפורמה המשפטית השמאל עצר את המשק, אם זה בחיל האויר ובתחום הרפואה ובעוד תחומים חיוניים וככה הם עצרו את הרפורמה. אם נעצור את המשק בראשון בבוקר שגוש דן יהיה נצור יירדו מאיתנו לתמיד
יש לך השפעה כלשהיא בתחומים חשובים כרפואה וחיל אויר?
את מה בדיוק אתה חושב שתשבית??
כולל חזונאיש וטשולנטיה נחשבת?
לכל אלה המצהירים שהמשטרה חצתה קו האדום, וכולם אומרים כך, אם נצא מתוך הנחה שהשוטרים בשטח, עליהם נאמר "אם אין יראת אלוקים והרגוני" מה כבאפשר לצפות מהם?! הם בעלי חיים, ולא במרכאות, ובעל חיים שמתגרים בו אז מה שראינו אתמול, זו התוצאה.לתקשר עם בעלי חיים? צריך בישוב הדעת. וזה מה שעשו אתמול בחסידות גור
ישר כח על הדברים הנכוחים והמאלפים
כנראה שהדמיון של היזק לאנשים, והבעת חובת מחאה זה דבר אחד אצל הכותב. גדולי ישראל שהייצבו במנהטן לא סגרו כבישים על החשבון של הזולת. הם הביעו את חובת המחאה וזהו. בבקשה אל תערבב עם המצוות החדשות שהמציאו הירושלמים בדור האחרון.
אני מאמין שלא תרצה שאנשים יעכבו אותך בביתך למשך זמן רב כדי לכופף את ההשקפות.
אכן ירושלמי,
הבית הלבן רחוק ממנהטן כ-400 ק"מ
לה"ו
המדינה יצרה קיטרוג ומקווה שלא תפרוץ מלחמה מאירן על ישראל בגלל זה. למה? כשהמדינה מתעסקת עם החרדים שלה אז הקב"ה מביא את החרדים של אומות העולם (מה שמוגדר חרדים אצלם) על ישראל. מידה כנגד מידה. הבעיה שזה פוגע בכולנו ולאו דווקא ברשעים כמו עמית, מיארה וכל השאר. כך שמעתי.
הרב אלישיב מטעמים הלכתיים והרב שך מטעמים חינוכיים לעולם לא היו מאשרים הפגנות כאלה. פגיעה במאות אלפי חפים מפשע.
"אין לך אלא כהן שבימיך"
שהעו"ד ינחה אותנו מה מותר לעשות במסגרת החוק.
שיירה של מכוניות הנוסעות לאט (באיזה מהירות?), ופוקקת את הצירים, זה חוקי?
להשיג ולהפיץ ברבים את מספרי הטלפונים של השופטים וכן של השוטרים שהתפרעו, וכל אחד מאיתנו יעשה רק טלפון אחד ביום לכל אחד. לא לאיים חלילה, רק לשבש אותם.
זה פלילי?
גם אם זה פלילי.זה ברור שזה פחות מסובך מהפגנה.
החלק הראשון צריך רישיון
החלק השני הוא לדעתי לא חוקי (וגם לא יעזור אלא ישיג ההיפך)
לא הצלחתי להבין למה מנהיגים חרדים לא נותנים הוראה לציבור הנשמע לדעת תורה להחרים את הממשל הדמוקרטי היווני הזה כולל להכריז על איסור הצבעה בקלפי. זה עבד מול מאפיית אנג'ל למה כאן זה שונה?
הדיון מיסודו לא נכון הסיבה שעוצרים בחורים ,לא בגלל שום אדם או ממשלה או יועמשית רק בגלל שהקב"ה גזר עלינו שנתחזק במה שצריך אז במקום לחפש השתדלויות צריך לחפש במה להתחזק
אני חושב שאם גדולי ישראל היו מכריזים שכל חרדי עם רכב לא נוסע יותר משישים קמ"ש. המדינה פה היתה משתגעת.
ובאופן כללי זהנראה שסגנון עצרות כמו בגור זה לא אפקטיבי ומיועד נטו למטרות יח'ץ